A Dohány utcai zsinagógától néhány méterre, nagyjából a Fausto's-szal szemben nyílt meg néhány nappal ezelőtt a város új „sörbisztrója”. A Madách sétányon lévő PivoBar párja a prémium sörökre és a hozzájuk kitalált ételekre koncentrál. Kipróbáltuk.

A teraszról az üzletbe lépve visszafogott, kissé indusztriál jelleget sugárzó környezet fogad, de szerencsére nem a rideg, csupa betonos és a mostanában kihagyhatatlannak tűnő ipari lámpás vonalból. Kifejezetten tetszetős például a bejárattal szemben helyet kapott sörcsap, amelyet rézborítással emeltek ki a környezetéből.

A kiszolgálás nem tolakodó, kifejezetten figyelmes, ráadásul a sörválasztékban is segítenek eligazodni. Ez komoly fegyvertény, hiszen a hatféle csapolt és hatvanhatféle üveges verzió között könnyű lenne elveszni, főleg, ha az ételekhez szeretnénk őket párosítani. Szerencsére ebben is segítenek a felszolgálók vagy a sörfajták alatti, lényegre törő, mégis frappáns leírások.

Elsőként egy angol ale-lel, a kellemes ízvilágú John Bullal (0,4 l 850 Ft) és egy nyelvtörőként is kiváló cseh Vyskovske Dzbannal (0,4 l 790 Ft) kezdünk, majd megérkeznek az előételek. A hely egyik zászlóshajójának számító pivokorcsolya sült aquadellát, baconbe tekert, fűszeres húsos datolyát, grillezett kenyéren érkező gidamájat és velőt takar (1900 Ft). Jó indítás a sörözéshez.

A libamájleves pirított rókagombával és pattogatott kukoricával (990 Ft) szintén jó választás a poharazgatáshoz: testes, szinte főételnek is beillik, a többi ételre való tekintettel még kicsit akár lazítani is lehetne rajta. A „hortobágyi” szürkeharcsa (1990 Ft) tulajdonképpen egy óriás ravioli, amelyhez haltejes kolbász érkezik, melléjük pedig egy-egy belga üveges HublonChouffe (0,33 l 1450 Ft) , illetve Orval.

Fácánsültet szinte sehol nem kapni a városban, így nem is kérdés, hogy ez lesz az egyik főételünk (4900 Ft), mellé sült marhahátszínt (4900 Ft) választunk. A ropogós, egészben sült fácán mellé a nagy testű GoudenCarolus tripel, a marha mellé GoudenCarolus classic passzol.

Zárásként egy csokis trüffel, valamint egy kiváló sajttorta érkezik. Utóbbi alapját a karamelles keksz jelenti, ezen kapott helyet az éppen megfelelően – vagyis szinte semennyire – édesített sajtos krém, mindez eper kíséretében...Olyan jó, hogy a hely neve simán lehetne Pivoand Cheescake is.

Összességében brutális sörválasztékkal és a hozzájuk kitalált különleges fogásokkal találkozhatunk a helyen. Az étlapon apróságokat kell még csiszolni, de a fiatal séf nagyon jó úton halad. A Pivo and More nem olcsó hely, de az igényes sörfogyasztóknak mindenképpen érdemes lesz ide elnézni.