Fritz Kalkbrenner az előttünk álló hétvége headlinere, csakhogy az akváriumos dupla bulijára minden jegyet elkapkodtak már. Sebaj, kiengesztelünk 18 másik programajánlattal.

Csütörtök
Induljon a víkend a tavalyi év legizgalmasabb, legfrissebb, legütősebb lengyel filmjeivel a Művész Moziban a kortárs lengyel filmművészet egyedülálló budapesti filmmustrája keretében! A filmeket lengyel nyelven, angol felirattal, magyar hangalámondással vetítik.

Április 16-án igazán különleges előadót ismerhetünk meg Nneka Egbuna személyében az Akvárium Klubban.

A dalszerző-énekesnő vadonatúj My Fairy Tales című lemezével érkezik az első budapesti klub koncertjére! Zenéje finoman ötvözi a hip hop, R&B, afrobeat, reggae stílusokat. Dalszövegeiből egy intelligens, érzékeny, öntudatos személyiség képe rajzolódik ki.

Nneka fiatal kora ellenére már olyan előadókkal dolgozott eddig, mint a Massive Attack, Lenny Kravitz, Tricky, Ziggy Marley, Ms. Dynamite, Keziah Jones és Sena!

A WWE történelmében először jön Magyarországra. Április 16-án a Papp László Budapest Sportarénába látogat el a Live Event!

A WWE pankráció a sport és a szórakoztatás egészen egyedi kombinációját nyújtja: egyszerre látványos meccs és páratlan show. Egy rockkoncert energiájával rendelkező élő és izgalmas előadás, a WWE pankrátorok különlegesen képzett profi előadók.

Az egyik leghitelesebb és leginkább koncepciózus, anarchistapunkrock-zenekar, az Against Me! 2014 elején jelentette meg legújabb albumát, a sokatmondó című Transgender Dysphoria Bluest (Nemváltó nyugtalanság blues). Az együttes Tom Gabelből Laura Jane Grace-szé váló transznemű énekes-frontemberének vívódását megörökítő lemez, az Against Me! máig legsikeresebb műve, aminek európai turnéján az A38 Hajón is fellép a zenekar.Péntek

Palya Bea egy évvel ezelőtt elképesztő sikerrel mutatta be új, című nagylemezét az A38 Hajón, két telt házas fellépésen. Az énekes, dalszerző, előadóművész, író, nő és anya idén tavasszal visszatér az A38 Hajóra, hogy az áprilisi dupla koncerten legnagyobb slágerei mellett a készülő új lemez dalaiból is előadjon párat.

Az egykori ibizai Pacha rezidensek a tavalyi elképesztő magyarországi party után újra Budapestre érkeznek!

A világhírű elektronikus duó olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint David Guetta és Fedde Le Grand, s felléptek a legnagyobb partykon és fesztiválokon, a Sensation White-tól kezdve az UltraFestivalMiami-n keresztül a GlastonburyFesztiválig. Az Organic House Tour legtöbb állomására már elfogytak a jegyek, de a budapesti bulin még ott lehetsz a Hello Baby-ben!

Április.... Szent György hónapja a Wikipedia szerint 19 jeles nappal büszkélkedik, a PRLMNT-ben viszont tudnak egy huszadikról is. Oliver Huntemann, a német techno zseni ismét Budapestre látogat.

A Budapesten már komoly rajongótáborral rendelkező Molly újra ide látogat. A párizsi Rex Club rezidens szerepe mellett a berlini Berghain/PanoramaBar és a Club der Visionaere "official" állandó vendége. Tehetségének és elbűvölő zeneiségének olyan labelelek is hitelt adnak, mint a Rekids (Official), a Karlovak vagy a Street Knowledge. Nem titkolt szoros kötelékek fűzik hősnőnket az All Inn Records-hoz is, melynek köszönhetően Molly – ezúttal harmadjára – mutatja meg a nagyérdeműnek mitől is döglik a légy Párizsban. Vastag house alapok Chicago, Párizs és Berlin között félúton: Molly, Polarize és az All Inn Showcase április 17-én a LÄRM-ban!Egy este, ami a divatról és a zenéről szól...A nemrégiben indult, fiatal magyar tervezőket csoportosító United-Designerz csapat első nagyobb megmozdulásaként a NOMURI-ba invitál minden érdeklődőt, hogy egy pop-up store keretein belül mutassák be, melyik márkákat tudják soraikban.

A pop-up store pedig mint egy rendes házibuli, hatalmas őrjöngésbe csap át, hiszen a Monochrome harmadik felvonása veszi át a stafétát, és táncolhatsz reggelig!Szombat

2015-ben ötödik alkalommal irányul a figyelem a százéves épületekre. A jeles jubileum alkalmából azok a házak is részt vehetnek az eseményen, amelyek 1911-14 között épültek.
A Budapest100 rendhagyó, az egész várost megmozgató civil esemény, amely 2011-ben hagyományteremtő szándékkal indult. Elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a körülöttünk lévő épületekre, valamint az ott élők történeteire, épített környezetünk értékeire. Ajánlunk mi is pár izgalmas programot.

Nem csak a helyzetnek, hanem a turnénak is urai a Tankcsapda tagjai. A debreceni trió ezúttal Budapestben lép a SYMA csarnok deszkáira, hogy az új lemezt jól bemutassa nektek. Persze nem csak a Köpök rátokra lehet bólogatni szombaton, hanem előkerülnek a régi kedvenc klasszikusok is.

Nem telhet el sem ősz, sem tavasz, semmilyen évszak, hogy Annáékkal ne találkozzunk a Barba Negra Music Clubban. '15 tavaszán, április 18-án bulizhatsz a zenekarral, akik elmondásuk szerint még őrültebb tempóra kapcsolnak. Hogy mindez mit is jelent, az majd kiderül, addig is lehet készülni, és várni az új találkozást.

A februári távol-keleti kiruccanás után itt az ideje, hogy ismét útra keljenek a trafiq-ban. Ezúttal újra az Egyesült Államok a cél, méghozzá a legkülöncebb, legkülönlegesebb városa, a jazz hazája, New Orleans.

Egy éjszakára elhozzák nektek
a Mississippi partján elterülő város füstös, jazz zenére lüktető utcáit. Sétát tesznek a Bourbon Streeten, elvesznek a Mardi Gras karnevál őrült tömegében és átengedi magukat a misztikus, forró dél varázsának...

„Amikor a Firkin belecsap a húrokba, kipattan a kelta bulihangulat szikrája.“ „Olyan zenét játszik a Firkin, ami szikrát pattint a térdekbe és a talpak alá, sikolyokat és üvöltéseket fakaszt a torkokból a nagyszínpadoktól a kocsmákig. Ahogy az angol mondaná: firkin is good, firkin' good!” Nem hiszed? Irány a Dürer kert!Vasárnap

Vivicittá - éljen a város, szeresd a várost!

1984-ben gondolták ki az olaszok, hogy ezzel a felkiáltással gyönyörű, de zsúfolt, és lassan lakhatatlan városaikban futásra ösztönzik a városlakókat, hogy azok futótempóban csodálhassák meg lakhelyüket, így ébredjenek rá az addig rejtve maradt szépségekre, értékekre. 1986 óta hazánkban is rendszeres a Vivicittá Városvédő Futás, amihez 1997-től a Matáv, később annak utódja, a Telekom adja a nevét.
2015-ben a harmincadik, jubileumi esemény jön, s az évfordulóra, illetve az időközben majdnem húszezresre nőtt tömegre való tekintettel egy egész hétvégés, vagyis két napos rendezvénnyel fognak ünnepelni.Kinőtted, meguntad, továbbadnád? Menj, és cseréld el!

A cserebere piac lényege, hogy pénzhasználat nélkül juss hozzá olyan használati tárgyakhoz, melyekre szükséged van. Ahány cserére szánt holmit hozol (legfeljebb 10-et), annyit vihetsz.

Áprilisban a cserebere piac központi témája a könyv és az irodalom, vendégük pedig a Fiatal Írók Szövetsége.

Budapest soha nem volt egy gördeszka-paradicsom, a magyar deszkások csak álmodnak a vízparti ingyenes, szétfirkált parkokról, ennek köszönhetően pedig a legnépszerűbb helyek még mindig a közterek. Ha valaki nagyon akar, akkor azonban találhat magának íveket, funboxokat, és talán félcsöveket is. Megkérdeztünk pár szakértőt, hogy mik a legjobb lehetőségek a városban, ha nem a szökőkutak szélét akarja az ember szétkoptatni.

Szóval, mit szólsz egy kis vasárnapi guruláshoz?

Nyolc férfi, ütőhangszerek, tánc, akrobatika, sztepp, és nem mellékesen rengeteg humor egy látványos showműsorban: ez lenne a Tap Factory produkció. Ha szereted a STOMP-ot, a Lord of the Dance-t és a Cirque du Soleil-t, illetve kíváncsi vagy arra, hogy milyen lehet mindez összegyúrva és újragondolva, akkor biztos nem fogsz csalódni, ha jegyet váltasz a show- ra.