Nemrég megszületett az Anker és az Anker't kistestvére, amely a két pesti klasszikussal szemben nem durva partyhangulatot, hanem egy beszélgetős-ebédelős-dolgozós-lazulósan borozós bárhangulatot kínál. A Kazinczy utca legújabb szereplője fix koncepció helyett a vendégek igényei alapján lett olyan, amilyen, és úgy lett kialakítva, hogy leváljon a féltrabantos romkocsmák mára kissé unalmas hangulatáról.

A Kazinczy utca romkocsmái között nyílt meg - kissé döcögősen - néhány hete az Anker't és az Anker kistestvére, amelynek célja, hogy a rozsdás kádak és kibelezett antik rádiók birodalmába olyan bárhangulatot csempésszen, ahol bárki jól tudja érezni magát. A I3I a két elődjéhez viszont csak nyomokban hasonlít, a hely vad buli helyett egy mérsékelten hangos zenés bárhangulatot kínál, amihez remekül passzol a letisztult dizájn, amely első ránézésre az üresség érzését kelti, viszont valamiért mégsem okoz hiányérzetet.

A hely egy átlagos napja a következőképpen néz ki: délben nyit, és 970 Ft-os napi ebédmenüvel kezd. A választékban olyan fogások vannak, mint a mézes-mentás almakrémleves, csirkemellcsíkok, thai zöldséges rizzsel, sertés szűz brassói, vegyes savanyúsággal, olívás fetás pirított burgonya, a vegánoknak pedig BBQ szejtán steak burgonyával. Az ebédidőnek hivatalos vége nincs, de érdemes azért sietni, mert a jóság a készlet erejéig tart.

A konyha persze a későbbi órákban, igény szerint akár éjfélig is üzemel, szóval ha két ital között megéhezne valaki, akkor bármikor ehet, mondjuk, marhaburgert lila hagyma lekvárral, mézes csilis csirkeszárnyakat (1190Ft), mártogató tálat ropogós pékáruval (1190 Ft), sörkorcsolyákat választható szószokkal (490 Ft), vagy steak burgonyát (690 Ft). Ami az egyik legjobb az egészben, hogy az ételek egy látványkonyhában készülnek, úgyhogy akár végig is nézhetjük a folyamatot, és az árak is teljesen rendben vannak.

Ahogy leszáll az este, természetesen a csendes tér megtelik izgalommal, és persze előtérbe kerülnek az italok, amelyekből ugyan nem tartanak sokfélét, de ami készleten van, azt megpróbálták a lehető legaprólékosabban összeválogatni. Az eredmény: prémium minőség, normál belvárosi áron, a cél pedig az, hogy jó ételek mellé jókat is igyanak a vendégek. A pult mögött dolgozók egyébként kiképezettek a szakterületükön, így ha bele akarunk lesni a koktélkészítésbe, vagy ha érdekes történeteket akarunk hallani a különböző italokról, akkor nyugodtan kérdezhetünk.

Eddig úgy néz ki, hogy I3I törzsközönsége a kreatív közegből táplálkozik, de nagy számban útba ejtik azért a környék más vendéglátóipari egységeibe igyekvők, a téridőt hajlítgató kocsmaturisták és a világot éppen körbejáró backpackerek is. A hely egyébként háziállat- és biciklibarát.
I3I - Három (Three) (bezárt)
Cím:

Budapest, Kazinczy utca 3.