A Panoramio adatai szerint Budapest az egyik leggyakrabban fotózott város a világon. De vajon melyik az a helyszín, amelyet a magyar fővárosban a legtöbbet fényképeznek?

Az okostelefonokon geotaggelt fotók alapján a lokáció megosztásra szakosodott Panoramio adatai alapján (amely egyébként a Google-hoz tartozik) készült egy különleges térkép, amin színekkel jelölik a világ leggyakrabban fotózott pontjait.

A jelmagyarázat igen egyszerű: a sötét területeket csak nagyon kevesen fényképezik, a pirossal jelölt részek viszont már igen népszerűek, míg a sárga színű területek pedig a legnépszerűbb helyek halmazába tartoznak.

Az adatokat tekintve New York a leggyakrabban fényképezett város a világon, azt követi Róma, Barcelona, Párizs, Isztambul és Velence. A Kreatív Online hívta fel a figyelmet nemrég arra, hogy érdemes jobban belemenni az elemezgetésbe, mivel Budapest is igencsak nagy számú geotaggel rendelkezik, egészen pontosan a 10. legnépszerűbb hely a világon, legalábbis ami a fényképezést illeti.

A városon belül is érdekesen terülnek el az adatok: a Bazilika a legnépszerűbb, amit a Mátyás-templom és a Parlament épülete követ a listán, de ahogy az a térképen is jól látszik a legpoulárisabb pontok között van még a Budai Vár, a Széchenyi Fürdő, a Gresham Palota és a Citadella.

A teljes térkép itt található. Jó szórakozást.