Február 23-án a tizedik, jubileumi évadát ünneplő Művészetek Palotája elindította a Müpa rádiót, amelynek tartalmi háttérét a Müpa eddigi és jövőbeni fellépői adják. Az egyelőre csak online elérhető szolgáltatás két szálon fut: a Müpa Symphony a klasszikus zene, míg a Müpa Easy a jazz, könnyű-, világ- és népzene kínálatából válogat.

Végre van egy rádió, ahol tényleg csak zene szól a nap 24 órájában. A Müpa 2015. február 23-án, a tizedik születésnapja alkalmából indította el két online csatornáját, az egyik neve MüpaSymphony, a másiké MüpaEasy. Az első értelemszerűen a klasszikus zenéről szól, az utóbbi pedig a jazz, a könnyű-, világ- és népzene világából válogat. A háttéranyagot az intézmény eddigi fellépői adják.

A Müparádióját nem hagyományos, moderált rádiónak, hanem inkább streamingként kell elképzelni, ahol a reggeli órákban pörgősebb zenéket, napközben az ismertebb előadókat, este pedig valamivel nyugisabb számokat hallgathatunk. Este nyolc órától ugyancsak meghallgatható egy-egy koncert a Művészetek Palotája tíz éves történetéből. A műsor a fiatalabb generációt is szeretné megszólítani, a műsoron olyan előadók is zenélnek, mint a Vad Fruttik, Yellowjackets és a Akkezdet Phiai.

Az elérés rendkívül egyszerű: felmegyünk erre az oldalra, majd kattintunk és a “klasszisokkal jobb” szlogen után már kezdődik is. A legjobb benne, hogy mindig láthatjuk, hogy éppen mit hallgatunk, és hogy reklámok kedvéért soha nem keverik le az utolsó legkatartikusabb refrént, ahogyan azt a kereskedelmi csatornák teszik. A másik csodálatos újítás, hogy nincs felesleges szöveg, a zenék általában egymás után következnek, ami néha megszakítja a műsort, az a műsorismertető vagy a MÜPA programajánlója, amiket szintén röviden és tömören foglalnak össze.

Az Easy változatot munkahelyi használatra erősen ajánljuk, a Symphony inkább az otthoni gondolkodáshoz használható remekül, de jó zenei alapja lehet mondjuk a családi vacsoráknak is.

A Müpa Rádiót egyelőre csak webes felületen lehet hallgatni, de hamarosan mobil-alkalmazás formában is elérhető lesz.