Negyedik évadját kezdi április végén Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park, amely idén is a műfajok változatosságát szolgáltatja. A honi zenei élet élvonala mellett nemzetközi sztárok sora lép fel a Soroksári úton öt hónapon át.

Az elmúlt év 93 koncertnapján mintegy 200 zenekar és 60 Dj fordult meg a színpadon, akiket majd’ 300 ezer néző látott – tudtuk meg a szerdai sajtótájékoztatón. Az is kiderült, hogy a Budapest Parkban – a legnagyobb koncerteket felvonultató Nagyszínpad mellett – dedikált helyszínt kap az elektronikus tánczene is: a 900 négyzetméteres Park Dance Aréna rossz idő esetén befogadja a zenekari koncerteket, így egy program sem maradhat el.

A házibulik hangulatát idézi meg a Retro Kert, ahol két elkülöníthető tánctéren, kézzel festett, századfordulós plakátok övezte díszletek közt lehet bulizni a ’80-as, ’90-es évek banzájainak slágereire.Az előttük álló szezonról Gerendai Károly elmondta, hogy igyekeztek olyan együttesekre fókuszálni, amelyek várhatóan jelentős tömeget vonzanak, illetve magyar zenekarok esetén történt/történik velük idén valami különleges, legyen az születésnapi vagy búcsúkoncert. A 2015-ben fellépő nevek listája még közel sem végleges, mind a hazai, mind a külföldi vonalon várhatóak még bejelentések. Nézzük, kiket láthatsz biztosan a Budapest Parkban!

Az évadnyitány hétvégéjén a Brains mutatja be Superheroes című új lemezét, másnap pedig a Hiperkarma cselekszik hasonlóan vadiúj anyagával. A hónap végén az Irie Maffia 10. születésnapi bulijával megkezdődnek az évfordulós koncertek: május 2-án az idén 70 esztendős Hobót láthatjuk, 23-án a 30Y ünnepli 15 éves fennállását, június 5-én pedig a 20 éves Bon Bon jubilál. Június 27-én a Vad Fruttik, július 11-én a Kiscsillag lép fel szintén születésnapi parti keretében – mindkét zenekar 10. éve alkalmából bont pezsgőt.

Sűrű lesz a május is: 22-én nyári szezonnyitó koncertjén látható a PunnanyMassif, egy héttel később „rozétól ázott szerelmes szavakkal és szexi szaxofonszólókkal” várja rajongóit a Wellhello, másnap a hazai rockélet egyik legendája, az Omega áll színpadra.Június első hétvégéjén a Parkban debütáló látványshow-jával érkezik Rúzsa Magdi, 25-én a Halott Pénz, július 4-én a TNT vár rád. A Heaven Street Seven rajongói bizonyára szomorúak az augusztus 1-jei dátum miatt: a 20 éves zenekar a Budapest Parkban zárja le két évtizedes pályafutását ezen a napon.

Tavaly a Scooter vonzotta a legnagyobb tömeget a Budapest Parkba, így csöppet sem meglepő H.P. Baxxterék május 16-ai visszatérése. Maradva a külföldi porondon, június 17-én érkezik a Los Angeles-i maszkos zenekar, a Hollywood Undead a Motionless In White, a Bury Tomorrow és az Asking Alexandra társaságában. Szeptember 12-én Dj Bobo egy grandiózus, élő show és koncert keretében repít vissza minket a ’90-es évekbe – a svájci popsztár hosszú évek után tér vissza Budapestre.Július 19-e erős napnak ígérkezik: jön az az ultra provokatív megnyilvánulásaikról híres Anti-Flag, az egyedi hangzásvilágú (heavy metaltól kezdve a reggae-n keresztül a drum and bass alapokig) Skindred és az amerikai ska-punk zenekar, a Less Than Jake.

Egyelőre ennyi, de sok minden várható még. További részletek a Budapest Park honlapján.