Ezen a hétvégén a szerencsétlen napot a szerelmeseké követi. Programok garmadában lehet tobzódni leginkább szombaton, hiszen a város tele lesz Valentin-napi bulikkal, koncertekkel és egyéb rendezvényekkel. Ha nem Bálintnak hívnak, és nem vagy szerelmes, akkor is érdemes kimozdulnod. Mutatjuk az irányt.

Csütörtök
Kezdjük egy kis vidámsággal. Február 11. és 15. között harmadik alkalommal rendezik meg a Humorfesztivált a Thália Színházban, melynek mottója változatlan: főszerepben a nevetés! Az öt nap alatt összesen 11 produkciót tűztek műsorra.

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok nagyszabású, szezonnyitó rendezvénye is most lesz . A 24. Budapest Boat Show idén is számos programmal, és érdekességgel várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont G pavilonjában február 12. és 15. között.

Elsőre furcsa lehet, hogy egy felső kategóriás wellness- és fitneszközpont mellé éttermet nyitnak, de ha jobban belegondolunk, még praktikus is. A fárasztó edzés vagy a pihentető kikapcsolódás után jóleshet pár igazán jól kitalált falat. Ráadásul olyan ételek, amelyek amellett, hogy sok magyaros elemet tartalmaznak, fuzionálnak a keleti megoldásokkal, fűszerekkel és technológiákkal. Mit szólsz egy edzés utáni vacsorához a Locavore-ban?Budapestre jön a generációk zenei ízlését meghatározó Thievery Corporation alapítótagja, Rob Garza! A nu-disco pioneer
Budapest egyik legizgalmasabb zenei - kulturális eseménye, a Petőfi Rádió Backstage vendégeként lép fel február 12-én, csütörtökön az Akvárium Klubban.Folytatják a Csapfoglalást a Léhűtő Kettőben, ami egy laza kötetlen sörkóstoló sörivóknak és megszállott sör-fanatikusoknak, ahol még közelebbről megismerhetitek a hazai kézműves söröket, sörfőzdéket.
PéntekFebruár 13-15.

között rendezik meg a vízilabda Volvo-kupát
. Az esemény története során első ízben Budapesten lesz, méghozzá a felújított, impozáns Szőnyi úti létesítményben, a Laky Károly Uszodában.

A magyar válogatott ellenfelei között található a mieinkhez hasonlóan a Világligában eddig százszázalékos, olimpiai bajnok Horvátország, az Egyesült Államok és Kanada válogatottja.

Nem muszáj Ausztria fővárosáig vagy az osztrák–magyar határig elzarándokolnod, ha megkívánsz egy jó klasszikus bécsiszeletet, és autentikus helyen szeretnéd elfogyasztani. A célállomás a Királyi Pál utca legyen, még közelebbről a tavaly novemberben nyílt Dió nevű kantin és delikátesz, ahol igazi osztrák kezek közül kerülnek ki a ropogós borjúfalatok. Pénteki ebédnek mondjuk halat tudunk ajánlani itt.

A Cirque du Soleil társulata örömmel jelenti be, hogy Quidam produkciója február 13.és 15. között, öt alkalommal lesz látható Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában. A társulatot egy 20 fős utcai előadóművészekből álló csoport alapította 1984-ben; a Cirque du Soleil québeci központú szervezet, amely a legmagasabb szintű artista szórakoztatást nyújtja. A vállalatnak jelenleg 4.000 alkalmazottja van, amelyből több mint 1.200 fő artista, a világ 50 különböző országból.

„Hány évig tart még a nyár? A szívünkben örökké talán.” És már mindenki énekli is, ugye?

A Pál Utcai Fiúk év eleje óta ismét járják az országot, s miután a vidéki közönséget megmozgatták, Budapestre február 13-án érkezik az énekes-gitáros alapítótag, Lecsó mellett Potondi Anikó, Varga László, Molnár Balázs és Farkas Zoltán alkotta legendás alter formáció a Barba Negra Music Clubba.Akár párkapcsolatban élsz, akár épp keresed az Igazit, de szereted a pörgést, az Aquaworld Resort Budapest Élményfürdő
Valentin-napi SPLASHéjszakaifürdő partyján garantáltan jól fogod érezni magad. Vegyél részt február 13-án, 22 órától a hajnalig tartó fürdőzésenA Room 8 egy rövidebb téli szendergés után ismét kitárja kapuit ezen a februári péntek 13-án, hogy ízelítőt adjon a színes zenei felhozatalból, amellyel az elkövetkezendő hónapokban várja mindazokat, akik egy barátságos klubban szeretnének táncolni jó emberek között, jó zenékre.

A zenei kínálat bővül, az eddigi house és (nu)disco mellett helyet kap többek között a drum & bass és jungle barátságosabb oldala, a UK garage és oldalhajtásai vagy a hip hop régi és új formájában.
Szombat

Ha farsang, akkor álarcos bálok, busójárás és persze - a közelgő böjtre való tekintettel - nagy kajálások. A húshagyó keddel záruló időszak kötelező desszertje a fánk. A tradíció nálunk még csak éledezik, de például a Wiener Szalon bécsi üzleténél szó szerint sorok kígyóznak a városszerte híres fánk miatt: megkóstoltuk és mindent értünk.

Szerintünk hamarosan Budapesten is kedvenccé válik, nem csak a fánk miatt.
Egyedi, alkalmi Valentin-napi süteményekkel és hamisítatlan farsangi fánkkal várnak, ha kipróbálnád a hétvégén.

A 2015-ös Bálint-napi időszakban küldj pozitív energiákat és fejezd ki szeretetét mindenkinek, aki neked számít – édesanyádnak, legjobb barátnődnek és persze Valentinodnak! A Four Seasons Hotel Gresham Palace idén Valentin-napon számos olyan programmal kedveskedik az erre látogatóknak, amelyek emlékezetes élménnyé teszik a szerelmesek napját!

Február 14-én, az Akváriumban ünnepeli 10. évfordulóját az NVC. Számukra is hihetetlen, de kereken 10 éve tapossák a budapesti éjszakát, ennyi év alatt pedig rengeteg minden történt.

Az egyszeri és megismételhetetlen évforduló első számú headlinere ki más lehetne, mint a csapat történetével szorosan összefonódott Extrawelt, akik saját maguk jelentkeztek be az eseményre, emellett pedig másik nagy kedvencük, Max Cooper is bemutatja lenyűgöző, élő audiovizuál show-ját, az Emergence-t.

Ünnepeld a Valentin-napot matcheddel közösen a Fogasházban a Tinder harmadik hivatalos magyarországi eseményén, az ‘It’s a Match - Be my valentine’ bulin! (Nincs még matched? Ezen a bulin biztosan lesz.)Itt az utolsó lehetőség egy bohém éjszakára a Szépművészetiben.Valentin-nap estéjén búcsúztasd együtt a múzeumot, amely 3 évre bezárja kapuit, hogy 2018-ban vadonatúj kiállítással és újravarázsolt terekkel nyisson meg újra.

Várnak minden műkedvelőt, múzeumrajongót és bulizni vágyót.

Zene:
Žagar DJset, Headshotboyz, Crimson.

Make love, not Valentine!

Mellé állsz vagy ellene? Hiszel benne vagy elengeded erre az estére?
Ez csak rajtad múlik, az Ötkertben biztosan tesznek azért, hogy ne Valentin legyen középpontban, hanem az aznap esti kihívás.

Free kiss 1, 2 és 3 órakor.

Minden óra elején, amikor megszólal a Love is all around sláger, kapd el a melletted lévőt egy csókra, a szervezők pedig megjutalmaznak egy vodka shottal és (remélhetőleg) egy felejthetetlen, de megismételhető élménnyel.

Elérkezett az idő, jön a következő fergeteges buli a KIOSK-ban!

Ahogy azt már megszokhattátok, most is egy különleges tematikus bulival készülnek, méghozzá a nagy sikerű Szürke 50 árnyalata című könyv és az ahhoz kapcsolódó film bemutatója alkalmából!

Rengeteg meglepetéssel készülnek, lesz többek között extrém tánc show és meglepetés fellépő is.VasárnapSüti és kávé a rakparton, finom falatok egy mozgóárustól, hatfogásos vacsora a nappalidban – te milyenre terveznéd és mit kínálna az általad megálmodott ideális étterem? Minél ötletesebb, színesebb az alapötlet, annál több érdeklődőt vonz! A fő cél azonban nem a meghökkentő különcség, inkább olyan éttermet alakíts ki, amelyet te is szívesen kipróbálnál.

Vasárnap újra Restaurant Day!

Vegetáriánusként és vegánként a legnehezebb dolog az, hogy az ember nem ehet meg egy hatalmas hamburgert sült krumplival. Legalábbis sokan azt hiszik, hogy nem. Budapest számos étterme kínál már alternatívát burgerekre, és eláruljuk, nem csak arról van szó, hogy a húst egy szelet frizsiderízű lapka sajttal helyettesítik: tesztkörutunk során kemencében sült bucikkal, zöldségekből és magokból kreált, szaftos “húspogácsákkal”, fine dining jellegű megoldásokkal és elképesztő szószötletekkel találkoztunk.

Ajánlunk "kajalemozgó" programot vasárnapra: belvárosi futást, sok híddal. Különböző tempójú gruppettókhoz csatlakozhatsz, az edzést iramfutók segítik.

Találkozó a Jászai Mari téren.

Egy 18 km-es kört futnak, igény szerint lehet több is azoknak, akik erre vágynak. Menet közben bárhol kiszállhatsz, annyit futsz, amennyit szeretnél.