Pszichedelikus Beatles? Lesz. Őszinte és karcos rockzene? Akad. Western swing és rock'n roll? Naná. Hazai techno/house? Nyilván. Nu disco és deep? Kihagyhatatlan. Power metal? Megoldható. Széttorzított noise-gitárhangzás klasszikus rock and roll-lal és némi új hullámmal? Még jó. Bomba r&b/hiphop? Persze. Ha változatos zenei kínálatra vágysz a hétvégén, akkor megkapod. Ha viszont egyik sem tetszik, még mindig kirándulhatsz egyet a Wekerle-telepre.

Csütörtök
Január 22–25. között harmadszor jelentkezik az Uránia Nemzeti Filmszínház éves „filmszemléje”, az Uránia Filmnapok, amely a történeti és a kortárs magyar filmkincs újabb és újabb metszeteinek bemutatását tűzte ki céljául. A program idén egy társadalmi jelenségre, a migrációra s annak mozgóképi vetületeire koncentrál.

A négy nap során hatvan játék- és dokumentumfilm, valamint zenei programok és pódiumbeszélgetések várják a közönséget. A vetítések jelképes árú, 50 Ft-os regisztrációs jeggyel látogathatók.

A válogatás keretében hagyományosan az előző évben bemutatott magyar filmeket vetítik január 22. éjszakáján, a magyar kultúra napján.

Tudjuk, hogy nehéz rávenni magad így január közepén egy kis edzésre. Szívesebben tespedsz a meleg szobában, és bámulod kedvenc letöltött sorozatodat, mint végeznél mondjuk 50 guggolást a nappaliban. De. Jön a tavasz, hamarosan visszakerül a szekrénybe a sokat takaró télikabát, és egyszer csak ott állsz a tükör előtt, tested tél végi állapotára rácsodálkozva.

Ezt a meglepetést elkerülendő ajánlunk öt olyan sportot, amellyel formába hozhatod magad a tavaszi madárcsicsergésre.

A tizenhatodik Cultivo a luxus, illetve a luxusipar kulisszái mögé nyújt majd betekintést, és három olyan fiatal szakembert lát vendégül, akik egész biztosan közelebb hozzák majd ezt a világot. Január 22-én megtudhatod, hogy milyen az élet a Louis Vuitton kommunikációját terelgető ügynökségnél, beleütheted az orrod egy világhírű parfümőr karrierjébe, és belekukkanthatsz az Il Bacio di Stile művészeti koncepciójába is.

Az unalmas januárban egy izgalmas koncert!

Az A38 Hajó ad otthont egy szédítően izgalmas és színes pszichedelikus Beatles-estnek.

Az elkövetők: a 2015-ben 11 éves The BlackBirds
Beatles Emlékzenekar, akik már nagyon régóta űzik a Beatlest, és nagyon sok országban méltón képviselték a magyar Beatles-szeretetet.

Ez lesz a 723. koncertjük!Péntek

Az észt Elephants From Neptune tagjai akár Dave Grohl eltitkolt zabigyerekei is lehetnének: őszinte és karcos rockzene, zúzós gitárriffek és mindent legyűrő energiák jellemzik a koncertjeiket. Most pénteken pedig a Kuplungban mi is megtapasztalhatjuk az észt elefántok dübörgő zenéjének erejét első magyarországi koncertjükön!

Pszichedelikus, western swing és rock'n roll, a dob és a basszus mellett különleges, zajos gitárfutamok, trombita és tangóharmonika: ilyen zenét ma Magyarországon csak a Psycho Mutants játszik, amely mintha Denverből jönne, a 16 Horsepowert, Jay Munlyt idézi kiváló és egyedülállóan misztikus rock'n'rolljával. Pénteken elcsípheted őket a GMK-ban.

Az újonnan életre hívott Back to Beats bulisorozat célja, hogy a hazai techno/house közösség kipróbált neveit hozza ‘Tető alá időről időre.

A Kisterem földalatti hangulatáról a Szoba Studio két oszlopos tagja, Li & Baco, valamint Bepo és Smole fog gondoskodni, a Nagyteremben Vatsanah választékos warmupját Khalid és Popovic következetesen kemény setje követi pénteken a Corvintetőn.

A Budapest Calling a 2015-ös évet két óriási szülinapi partival indítja, melynek első állomása David K bulija január 23-án, amivel kellőképpen rákészülnek a mega-giga vízöntő szülinapra és farsangi bulira februárban. Mi is lehetne szebb alkalom az ünneplésre, mint egy szülinap, ahol összejönnek a barátok, az ismerősök, és vidáman koccintgatnak az ünnepeltre, kacagnak a régi közös emlékeken, és felhőtlenül, mosolygósan mulatják át az éjszakát!Idén is hatalmas mosollyal üdvözlik a Deep Cafét, melynek első bulija egy nagyon táncos éjszakának ígérkezik a NOMURI falai közt.

Január 23-án, a DC rezidens lemezlovasai veszik birtokba a pultot, hogy már kora estétől egészen reggelig pakolják a legtáncosabb nu disco és deep ütemeket.

Az estét Daniel Brooks indítja, Nigel Stately viszi a főidőt, majd kb. 3-tól Pure Mr. G kísér napkeltéig.SzombatAz Epica a hagyományokhoz hűen rendkívül hosszú, több hónapon át tartó turnézásba kezd 2015-ben, melynek első részében érkeznek Budapestre, ahol különleges vendégként a Dragonforce is fellép előttük a Petőfi Csarnokban. Az immár 15 éves történetre visszatekintő londoni power metal együttes gitárosai vita nélkül a világ leggyorsabb és legpontosabb játékosai közé tartoznak.

A széttorzított noise-gitárhangzást a klasszikus rock and roll-lal és némi új hullámmal vegyítő dán duó, a Raveonettes két éve már óriási sikerrel lépett fel az A38 Hajón. Tavaly júliusban jelent meg legújabb lemezük, a talán minden korábbinál sikerültebb és sikeresebb Pe'ahi, amelynek januári európai bemutatóturnéja keretében a zenekar szombaton visszatér a hajóra.

Rock, artpop, melankólia és dinamizmus: a Raveonettesnél senki sem keveri ügyesebben ezeket.

A Trafiq Tales első fejezete Alice Csodaországába invitál, ahol semmi sem az, aminek látszik. A Bolond Kalapos éjszakai szeánszán ugyan senkinek sem ütik majd le a fejét, de a vörös fények különös figurákat sodorhatnak eléd.

Csészédbe tea helyett bódító koktél kerül, amely a centikre ugyan nem, de a korlátaidra azonnal hat. A feltálalt finomságokból pedig csak óvatosan falatozz, mert könnyedén megtudhatod, hogy milyen mély a nyúl ürege.

Idén is szeretnék úgy folytatni a koloros estéket a szervezők, ahogy 2014-ben tették, ezért az új év első Easy Lovin' bulijára egy régi barátjukat, Dj Major Hayest hívták meg egy vendégszett erejére, aki a különböző klubokon át a legnagyobb budapesti streetballrendezvényekig körbeturnézta már az egész várost és egy bomba r&b/hiphop szettel készül bevenni a Gozsdut!Akik hétről-hétre együtt bólogatnak és ugrálnak a legkeményebb fekete beatekre, pontosan tudják, hogy a hip hop sokkal több, mint zene…A műfaj gyakorlatilag többet tett a kirekesztés, és a rasszizmus ellen, mint a legtöbb popkulturális ikon.

Ezen a szombaton Martin Luther King pacsit dob Jay-Z-nek, a NOMURI pedig hozza a szokásos formáját, ezúttal Black Cell, Nara és N1CE vezetésével.VasárnapKiszakadnál egy kicsit a belvárosból? Pattanj fel a 99-es buszra, és utad egy gondosan megtervezett, szépen karban tartott, különleges építészeti megoldásokban és tágas terekben bővelkedő lakótelepre vezethet – ez a Wekerle-telep.

Mi már kirándultunk arrafelé a héten.

Mind voltunk már ott, de sosem értjük, miért. Nem hívnak vissza, mert nincs térerő, elhagyták a számunkat, beteg lett a háziállat vagy a nagyi. Van, aki észre sem veszi, hogy szerelembe esik, míg mások minden férfiban a gyermekeik apját látják.Ken Kwapis filmje, a Nem kellesz eléggé az emberi kapcsolatok sokszínűségét ünnepli, azaz hogy nem minden fekete vagy fehér. 2009 legtanulságosabb limonádéja! Megnézheted vasárnap este a kolorban.

A végére egy kis fűrészelés: 2014-ben csak a Rockmaratonon volt a Sabaton látható Magyarországon. Január 25-én visszatérnek hozzánk a Petőfi Rendezvényközpontba, a Heroes-turné egyetlen magyar állomására!