Kicsivel több, mint két év kellett ahhoz, hogy az Attaboy-os fiúk belevágjanak, és saját bisztrót nyissanak a sikereken felbuzdulván. Már nem csak a lusta, ágyban töltött vasárnapokon juthatunk hozzá például a BLT burgerhez, hanem munka után is betérhetünk a barátokkal a vadiúj Attaboyba.

A házhozszállítás (különösen a burgereké) kényes téma, ám az Attaboy indulása után egyre sikeresebbé vált. A tulajok elképzelése megvalósult, jóféle alapanyagokból készült ételeiket szállították ki, egyáltalán nem mindenhova. Csak oda, ahol biztosítani tudták, hogy a rendelt étel nem hűl el, nem lesz élvezhetetlen. A pozitív visszajelzéseknek köszönhetően mindig ott motoszkált a gondolat, hogy a kiszállítás mellé bizony dukálna egy fix pont, egy igazi Attaboy.

A hasukat imádó, az ízekért rajongó Attaboy-os srácok álmainak manifesztálódását pedig ma már a Síp utcában találjuk, Attaboy Streat Food Bistro néven. A „streat” nem elírás, csupán egy szójáték. Ezt, az online világból a valós életbe való átlépést egy nagyon igényesre sikerült videóval mutatják be.

Takaros üzlethelyiség ez: kicsit indusztriál, de a fa bútorok miatt hangulatos, praktikus kialakítással, zavaró ételszag-mentesen. Az alsó szint hosszú asztalai a közös étkezés örömét adják, a galéria kisebb asztalai intimebb jellegűek. Sőt, megtudtuk, hogy hamarosan itt indul a ’Galéria a galérián”, vagyis fiatal képzőművészek mutathatják be majd alkotásaikat az Attaboy emeletén.

Mosolygós kiszolgálásra számíthatunk és nyugodtan kérhetünk egy kis útbaigazítást a hot dogokhoz, burgerekhez, mert sokan vannak és nehéz lehet a választás.

Bár a napi leves ajánlat (290 forint) több, mint kedvező, mi első körben a hotdogra próbáltunk rá – ez a műfaj kicsit elhanyagolt a városban, pedig egy klasszikus, sétálva is fogyasztható, laktató gyorskajáról beszélünk. A Shrooms névre hallgató gombás verziót kóstoltuk meg - finom kifliben, ízes frankfurti virslivel, jó nagy adagot kaptunk. Mellé a ház hagymakarikáját (420 forint) rendeltük, ami az egyik kedvenc tételünk lett. Köszönőviszonyban sincs a mirelit förmedvénnyel, ropog, friss, izgalmas. Pláne, ha egy kis coleslaw-t (420 forint) is fogyasztunk mellé.

Ha hamburgereznénk, már az elején kitalálhatjuk, hogy marhahúsból, vagy roston csirkemellből kérjük őket. Mi a marhásokra szavaztunk, így egy klasszikus sajtburgert (1290 forint, 1550 forint körettel) és egy házi specialitást, a Hurt Lockert (1490 forint, 1750 forint körettel) teszteltük le. Attaboyékhoz egy pékségből érkeznek a friss bucik, kellemes ízvilággal: se nem túl édesek, se nem túl sósak a hamburgerzsömlék, ez pedig fontos alap. A húspogácsákra nehezéket tesznek, ezért a magyar embernek ismerősebb, vékonyabb húst kapjuk, külön egyeztetés nélkül medium pluszosra sütve – de kérésre természetesen bármikor alámennek, vagyis rózsaszín belsejű marhahúspogácsát is rendelhetünk a burgerbe. Az ízek mindkét esetben korrektül kiegészítik egymást.

Hamburgerteszt lévén, húsevő csapattal látogattuk meg Attaboyékat, ám nagyot néztünk, mikor megkóstoltuk a Meatless Burgert (1390 forint, 1650 forint körettel). Füstölt gomolya helyettesítette a húst, padlizsánnal, cukkinivel, kaliforniai paprikával, fokhagymás ricottával rétegeztek, az eredmény pedig egy nagyon laktató, pompás vega burger lett. Itt megjegyzendő, hogy a házi krumplit (420 forint) se hagyjuk ki, mert jól eltalálták a receptúrát és a fűszerezést.

A bisztró egyik falán röviden leírják a név történetét és azt is, hogy annak örülnének a leginkább, ha a vendégek távozásuk előtt azt mondanák, hogy „Srácok, ez adta!”. Nos, nekünk tetszett. Atta! Próbáljátok ki őket még időben, hiszen egészen januárig 30% kedvezményt adnak minden helyben fogyasztott burgerre és hot dogra.
Cím:
1075 Budapest, Síp utca 4.
Elérhetőség:
+36 1 792 2222
Facebook