Tudjuk, hogy ebben az időszakban nem a bulizásra összpontosulnak az energiák és a pénztárcák, de ezen a hétvégén nagyon sok partin lehet csapatni - többek között két szórakozóhely megnyitóján. Ha nyugisabb programokra vágynál, ajánlunk bőven olyanokat is.

Csütörtök

Mi mással is kezdhetnénk, mint ajándékvadászattal. Ha szeretnél igazán személyre szabott meglepetést szerezni, szívesen válogatnál hazai tervezők kis szériában készült vagy egyedi tárgyaiból, s tennéd mindezt hamisítatlan karácsonyi hangulatban, megmutatjuk, hol érdemes körülnézned. 
Még mindig vásár, de kevesebb pénzből: sok szeretettel meghívnak a szervezők a Cydonia Vintage leárazás sorozatára. Egy héten egyszer ismétlődnek majd a leárazás napok, amikor természetesen a megszokotthoz híven kisebb partit rendeznek, zenével, gyertyafénnyel, isteni mézeskaláccsal, nyereményjátékkal - így a vásárlás garantáltan kellemes hangulatú, az ünnephez méltó lesz.

Art & Wine Lover's Club a 
Ludwig Múzeumban: exkluzív tárlatvezetés és karácsonyi borkóstoló az új gyűjteményi kiállításon a Pannonhalmi Apátsági Pincészettel. December 11-én a Pannonhalmi Apátsági Pincészet lesz a vendég, a borászatot Illés Tamás, a pincészet marketing vezetője képviseli. Az exkluzív est során a program résztvevői a Kempinski Hotel Corvinus borokhoz komponált gasztrofalatkáit kóstolhatják.

A Londonban egyre jobban befutó Volkova Sisters ezúttal hazatér, hogy vadonatúj lemezéből ízelítőt adjon egy berlini székhelyű cseh testvérzenekar társaságában. A duó tudatosan fordul az akusztikus hangszerekhez és építi bele elektronikus zenei közegbe. Kitűzésük egyfajta organikus hangzás létrehozása, melyet a színpadon élő megszólalásra képes, ötvözve az akusztikus hangszerek hangzását a digitális eszközökkel, vendégzenészek bevonásával. Csütörtökön a hajón láthatod őket.
Nyúlj be a szekrénybe egy barna longwingért, vasalj ki egy inget, és ami a legfontosabb: menj el borbélyhoz! Ezen az estén nem ciki felvenni egy rikító színű zoknit zakóval, de a hajad tényleg úgy álljon, mintha VS modellekkel indulnál egy hosszú éjszakára. December 11-én, a Budapest Gents és a NOMURI közös rendezésében debütál a “Look Sharp” sorozat, melynek első számú célja, hogy új platformot teremtsen Budapest stílusos férfi közönségének.

A második hivatalos Tinder bulin a Fogasházban ez fog történni:  “It’s a match” fotóháttér, hogy legyen egy közös emléketek; “like” matricák jobbra húzás, “nope” matricák balra húzás helyett; több, mint 60 szerelmes ember; több, mint 20 pár; több, mint 50 csók; hajnali 5-kor még szólni fog a Házibuli c. film zenéje. Pasizásra, csajozásra fel!
Péntek

A klasszikus kétdimenziós képzőművészeti műfajok művelői, a festők, a grafikusok sokáig konkurenciát láttak a fotóban. Később hosszú, ma is tartó, filozófiai és esztétikai megalapozású, műfajok közötti párbeszéd indult. A „képcsinálás”, a képpraxisok végtelen lehetőségei tárultak fel. A fotó készítőjének nézőpontja továbbgondoló mozgást diktál, egyedi esztétikát kínál. Az alkotó letesz egy színt, húz egy vonalat, megtalál vagy készít egy fotót, és a végeredmény bármi lehet. A fotóval is „tervet” készíthet a művész.  A három kiállító, Váli Dezső, Hegedűs 2 László és Lévay Jenő egyéni utakon jár. Legyen fotójuk egy mű terve, talált tárgy, közös pont a képi forrásokra való utalás, a fotó többcélú felhasználása és továbbgondolása. Ismerik, érzékelik, reflektálnak Baudrillard gondolatára, hogy a tét „mindig a képek gyilkos hatalma, ami a valódit, a modellt fenyegeti”. Három párhuzamos, életre szóló kísérlet, amelynek örökké utakat kereső vonalai, ha nem is a végtelenben, de most a Műcsarnok terében egy időre összefutnak. 

Négy pasi rázza a seggét a színpadon és változik át szürrealista kutyává, pálcikaemberré, bikaviadal főhősévé, fehérre meszelt arcú rockénekessé. A torreádor egy elszánt tekintetű, de bolond nő, a felharsanó dal a Psycho Killer. Ezt a világot vagy Bosch álmodta meg, vagy Buñuel, de még az is lehet, hogy David Lynch... Marlene Monteiro Freitas Paradicsom – magángyűjtemény című produkciója őrületesen groteszk latin-amerikai pokoljárás – és nem mellesleg minőségi táncelőadás a Trafóban.

Kovary első saját partisorozata 'The Hustle' néven havonta jelentkezik a Fogas Ház-ban a legfrissebb house, nu disco és electro zenékkel! A decemberi party vendége Legendary Boy, aki a legmenőbb hazai nu disco/deep house kiadó, a LoveStyle Records egyik alapítója. Legendary Boy producerként is egyre ismertebb,legutóbbi zenéi első vonalas kiadónáknál (Nurvous, Kiez Beats) jelentek meg. Kovary ezúttal egy speciális 4 órás szettel készül az estre.
A hajnali 4 óra beköszönte varázslatos időpontnak számít a budapesti éjszakai életben. A pubok, kocsmák, klubok nagy része lehúzza a rolót, pedig sokan akadnak még, akik nem mennének haza, hanem folytatnák napfelkeltéig a bulit. Természetesen vannak helyek, amelyek mindig nyitva tartanak, nem kapcsolták le a zenét, vagy éppen egész éjjel lehet falatozni. Budapest sosem alszik – tényleg nem. Ha bírod még, összegyűjtöttünk néhány hajnalig nyitva tartó helyet. 
Szombat

Ha csak a barátaiddal gurítanál le pár korty forraltbort a feeling kedvéért; ha csak böngésznéd az árusok megszokott portékáit; ha csak kürtőskalácsot ennél, mert hát ilyenkor "adja" igazán; vagy ha tényleg ajándékot vennél valakinek igazán autentikus helyről, akkor azon tíz budapesti karácsonyi vásár közül válassz, amelyet itt most ajánlunk! Hogy a Vörösmarty téri köztük van-e, azt most nem áruljuk el.

Az ADD tovább közösségi esemény célja, hogy összejöjjetek minél többen és ajándékokat készítsetek/gyűjtsetek a Hűvösvölgyi Gyermekotthon lakóinak. A fő program a sütisütés, amihez a szükséges alapanyagokat a KIOSK Budapest szuper cukrászcsapata adja, a Trafiq pedig biztosítja a résztvevők számára az egész napos forralt bor ellátást a jókedv és a hatékony kreatív munka érdekében.
Téged csak arra kérnek menj el és vigyél magaddal valamit, amit tovább adsz. Ezzel idén már garantáltan szebbé teszed valaki Karácsonyát!

A villámlás, még ha mesterségesen hozzuk létre, akár Tesla-tekercs segítségével, zenei hangok kibocsátására késztethető. A legkisebb szikra is képes arra, hogy hangforrássá váljon. A Teslát a belváros volt trafóházában szétfeszítik az amperek, de esténként finom elektronikuszenei szetteken keresztül megkönnyebbül és leadja azt a monumentális energiát, amit napközben magában tart. Hosszú építkezés után szombaton végre megnyit a Tesla földszintje, egy 700 fő befogadására képes klub a legmodernebb technikával felszerelve.
December 13-án este végre eljön az idő, hogy bemutassák nektek, mi az, amin hónapok óta dolgoznak a LOFT-osok, és végre bejelentkezzenek a belváros éjszakai forgatagába. Line up: Dj Lia KustáncziNikolaRob Wagner aka Roberto NiteForce.
Egy igazi rutinos rókával van dolgunk, aki elég sok mindent megélt már az elektronikus zene elmúlt húsz esztendőjében. Spencer egy zeneőrült, akinek maratoni szettjeit egy tökéletes house, techno, disco egyveleg teszi ki. A berlini Panorama Bar állandó vendégének zenéit olyan kiadók jelentetik meg, mint a Rekids, a Saved, a Tsuba, az Ovum, a Defected vagy a Crosstown Rebels. Nem is igazán szaporítanánk a szót, élőben kell látni (és hallani) az ember energiáit.Vasárnap

Adventi vásárt szerveznek a balatoniak Budapesten - Az adventi időszak egyik legizgalmasabb eseményének ígérkezik a balatoni szolgáltatók összefogásából megszületett Első régiós adventi vásár és Balaton-kóstoló december 14-én a városligeti Műjégpályán. Az esemény fő attrakciója:Borkarácsonyfa állítás a műjégen.

dizájnvásár adventi vasárnapjainak második állomására december 14-én kerül sor a Millenáris B csarnokában. A több mint 200kiállítót felvonultató, egész napos programnak is beillő eseményen válogatott hazai dizájnerek, iparművészek és gasztromanufaktúrák termékeiből válogathatnak a látogatók. A vásár a szokásostól eltérően nem csupán a csarnok földszintjét, de teljes galériáját is birtokba veszi, s olyan hihetetlenül színes választékot kínál majd, amelyhez foghatóval egyetlen budapesti fedett vásár sem büszkélkedhet.

December 14-én egész napos hanukaköszöntő vásárral készülnek a Mazel Tovban: délben nyitnak, későn zárnak, az asztalaikat pedig telerakják minden jóval, kézzel készített izgalmakkal, bőrdíszművel, centiméter fülbevalókkal, kis ajándékokkal, míg a látványkonyhán folyamatosan sülnek a ropogós merguezek és a forró shakshukák.

Stéphane és Stéphanie Párizsban találkoznak egymással, mikor Stéphane apja halálát követően újra édesanyja szoknyája alá bújik. Életét ébren álmodva keresi az utat a realitásban rekedt Stéphanie szívéhez, amit az igazsággal torzított valóság csak megnehezít. Az álom tudománya című filmet vasárnap nézheted meg a kolorban.