A melyik ujjunkba harapjunk, hogy ne fájjon? vonal mentén szedtünk össze programokat a következő hétvégére, mert most olyan bő és változatos a kínálat, hogy akadtak események, amelyek - fájó szívvel ugyan, de - nem fértek be.

Csütörtök
Kezdjük egy kis látnivalóval. A 'Messziről zöld' című kiállítás munkái a nézők valóságfelfogását módosítják, nem szokványos forma-anyag viszony, illetve térkialakítás jellemzi őket. A művek környezetében új arányrendszer és dinamika érvényesül, és újraértelmeződik a természetes fogalma. A kiállítás munkái egy versfüzérként értelmezhetőek, melynek elemeit az emberi tudattal való játék összeköti, de egyenként is működő rendszerek.

Idei utolsó premierkörképünkben van minden: fantasy, habkönnyű romantikus komédia, infantilis vígjáték, családi film, egy valódi eposz lezárása és még sok más. Beszámolunk arról, mire számíthatnak a filmfanatikusok Ridley Scott legújabb filmjétől és Nagy-Britannia kedvenc mackójától, valamint szóba kerülnek a skandináv thrillerek is.

Gyerünk a moziba be! Nyerhetsz is ám velünk!

A koktél- és párlatkedvelő ínyenceket várja a BARFLY-Budapest Cocktail Trip nevű új rendezvénysorozat, mely első alkalommal zajlik december 4-én és 5-én este hét órától a belvárosban. Hat helyszínen – négy bárban, egy étteremben és egy üzletben – kóstolgathatnak az alkalomra készülő koktélokat egységesített, extra kedvezményes áron a BARFLY-jeggyel rendelkező vendégek.

A Farbwechsel 2012-ben debütált hazai elektronikus zenei osztályközösség. Az estén ebből a formációból három-négy, esetleg öt férfi (!) nyomja órákon át az ugrókötélhouse-t és a delfinwave-et nem sok, hanem rengeteg szintin. Az elfogult közönség ne klasszik, koreografált live-okra számítson, hanem szép, random nótákra csütörtökön az Akácfa utcában.

A hideg következtében a túlélési stratégiánk mellett a budapesti szórakozási szokások is nagyban megváltoztak: a csontig hatoló, kegyetlen hideg elől mindenki szórakozóhelyek mélyére menekül, ahol a falak elegendő biztonságot nyújtanak az örök sötétség birodalma ellen. És ilyenkor jön képbe a tánc, amely elfeledteti velünk a hideget, és amit akár reggelig is űzhetünk a megfelelő helyen. Összeszedtük azokat a budapesti klubokat, amelyeket kifejezetten táncolni vágyóknak ajánlunk. Igen, van köztük csütörtöki lehetőség is.Péntek

„Alma. Mindennap!” – Egyél te is egy almát, és döntsétek meg együtt az almaevés Guinness-rekordját!

Csatlakozz a többiekhez december 5-én, pénteken 13.00-kor a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ előtti téren!

Regisztrálj előre az esemény Facebook-oldalán, és legyél akár te az ezredik!

A szombati nap az elektronikáé, de a gitárzúzás kedvelői sem maradnak sztárzenekar nélkül. Eddigi jó tizenöt éves pályafutása során a Nirvana és a 90-es évek altrockjának örökségét büszkén viselő Seether példásan lett generációja és műfaja egyik legtöbbre tartott, a benne lakozó erőt azonban teljesen még mindig ki nem aknázó zenekara: az 1999-ben, a dél-afrikai
Pretoria városában alakult formáció ugyanis eddigi lemezeivel csak feljebb és feljebb jutott a népszerűségi létrán, és vehemens szorgalmuk alapján még bőven van bennük spiritusz a megújulásra. Ugyanezt támasztja alá a trió június 30-án érkezett vadonatúj lemeze, amelynek turnéjával hazánkban is tiszteletüket teszik pénteken a Dürerben.

December 5-én újra Magyarországon a holland sztár dj-producer, Joris Voorn.

Több mint 15 éves pályafutása alatt bejárta az egész világot, és egyértelműen egyike azon kevés producereknek, akik trackjeikkel alapjaiban rengették meg a világ klubéletét, és váltak stílusteremtőkké.

Folyamatos megújulása végett minden fellépése egyedi és megismételhetetlen. Alapvetően house- és technoorientált szettjeit gyakran színesíti acid és más különleges stíluselemekkel, így hozva létre egy rendkívüli, csak saját nevével fémjelezhető zenei összhatást.

Azt már a gyerekkori mesékből is tudjuk, hogy a Mikulás és a krampuszok deep house-ra tudnak a legnagyobbat bulizni, tehát szinte biztos, hogy péntek este a NOMURI-ban táncolnak majd.

És hogy mivel készülnek a szervezők? A bejáratnál mutass valami pirosat az outfitedben, és egy Mikulás-shottal jutalmaznak a bárban!

Ezen a héten Blatti, Maple Dip és Soundbank lesznek a hangulatfelelősök, akik hajnalig pörgetik majd a legfülledtebb deep house ütemeket.Napjaink elektronikus downtempójának egyik legnagyobb zsenije, a bécsi születésű Dorian Concept triumvirátusával, The Cloniousszal és Cid Rimmel közösen mutatja be legújabb korongját, a Joine Ends címet viselőt, amely idén ősszel egy nem kevésbé rangos kiadónál jelent meg, mint a Ninja Tune. Az A38-on már többször vendégeskedő, alig harmincéves zenész (eredeti nevén Oliver Thomas Johnson) mostani albumára majdhogynem öt esztendőt kellett várni a műkedvelőknek, így nem csoda, hogy legújabb alkotásait mi is nagyon várjuk!

Péntekig kell még kibírni.

Szombat

Idén a szokásos tavaszi Kicks R Good után most másodszor is jelentkeznek a szervezők, méghozzá egy speciális "holiday" kiadással, ahol a főszerepet a cipők mellett az ünnepek és a Mikulás kapják.

A szombati rendezvény
épp ezért az ajándékozás és a vásárlás jegyében zajlik, minden standon meglepetések és élmények várnak rátok ezen a szent napon.

Sokan imádják a klubtivornyákat, így természetesen nem szűnő lelkesedéssel járják őket szinte egész évben. Eljön azonban az a pillanat, amikor már csak elenyésző háborítatlan pillanatot, zenei katarzist tud nyújtani egy hasonszőrű rendezvény.

Ez pedig nem köthető holmi napszakokhoz láncolt matériákhoz; ha délután támad kedved ropni, hát miért ne tehetnéd? A példás zenei attrakciók hazánkban egyébként is erős addiktív hatással bírnak a pórnépre, nem véletlenül következik december 6-án már a negyedik felvonás a nappali bulik hazai meghonosításában is vezető szerepet betöltő The Debut és a Cinema Hall legénységétől, ezúttal téli köntösbe bújtatva a zene hullámait.Évről évre sok-sok minden ismétlődik az életünkben. Így van ez a húsvéti sonkától a karácsonyfán keresztül a Mikulásig. Megunni egyiket sem tudjuk, de azért valamit változtatni rajtuk, azt talán lehet. Legalábbis így gondolták a BSI újításokra mindig kész munkatársai. Nos, ebben az évben az az ötlet pattant ki a fejükből, hogy Mikulás-ruhába öltöztetnek mindenkit, akinek csak kedve szottyan 2,7 km-en át futva viselni a piros sipkát és köntöst, s a hozzá járó fehér szakállat is. Itthon most lesz ilyen először!Ismét Budapesten lép fel a megunhatatlan Nouvelle Vague!

Az "új hullámos" csapat már számtalan alkalommal bizonyította be kis hazánk koncertközönségének, hogy Franciaországból nemcsak sajtok, borok és bulira éhes fesztiválszökevények érkeznek, hanem piszok jó zenekarok is.

A folyamatosan változó tagságú supergroup december 6-án ezúttal az Akvárium Klub NagyHallját konvertálja át egy francia kávézó füstös termévé.

Heineken Legendary Nights Presents:

BP Clothing Birthday Bash w.

DJ Fresh & MC Messy - azaz szülinapi buli lesz a Pecsában. A

Bad Company drum and bass formáció alapító tagja majdnem 2 évtizede a legjobb nemzetközi lemezlovasok és producerek közé tartozik. A megannyi sláger és album után a kiadófőnökként is tevékenykedő zenész munkásságából manapság a legismertebb darab a Ms Dynamite és Jay Fay nevével fémjelzett "

Dibby Dibby Sound" lehet, amely majdnem 15 milliós YouTube-nézettségével robbant be a listákra.

Az est további részében is óriási buli várható, hiszen az Irie DJ Set Jumo Daddyvel, DJ Elóval és MC Colombóval egy igen prémium és erősen traporientált szettre hív.
Vasárnap"Karácsonyt csinálunk, karácsonyt csinálunk, ez remek!" - éneklik Halloween Town lakói a rémisztően csodás Karácsonyi lidércnyomás című filmben. Ezzel mi sem tudunk vitatkozni, hiszen tényleg ez az év legjobb része! Karácsonyi vásárok, forralt bor, sült gesztenye… na de mi van még ezen kívül? Mi mást tartogatnak a közelgő hideg napok? Budapesten a téli időszakban is rengeteg a látni-, tenni- és ennivaló: gőzölgő gyógyvizes fürdők, A diótörő, jégkorizás, különleges karácsonyi villamos - és ez még csak a jéghegy csúcsa. Most a többit is megmutatjuk…Jó kis hétlezáró programok, nem?

Immár hosszú évekre visszanyúló hagyomány, hogy decemberre a WAMP három designvásárral készül. Idén december 7-én, 14-én és 21-én a Millenáris B csarnokában közel 200 kiállító várja mindazokat, akik hazai tervezők társaságában szeretnének a karácsonyra hangolódni.

A kiállítók decemberben rekordszámban lesznek jelen, így a B csarnok galériáját is megnyitják a szervezők.
Nézzük, hogy a már jól ismert és kedvelt alkotók mellett milyen újdonságokkal vár a december 7-i alkalom.

Két kiállító is különleges installációval készül, amolyan vásár a vásárban felütéssel. A fiatal magyar tervezőket és márkákat felvonultató wonderLAB egy saját showroomot rendez be, ahol a boltban forgalmazott márkák egy helyen, stílusos keretek között jelennek majd meg. A Printa két minigalériát varázsol a vásár területére, amelyekben a saját grafikák, nyomatok és más alkotások, illetve a WAMP-on kiállító képzőművészek munkáit mutatják majd be.

A reggeli (breakfast) és az ebéd (lunch) összevonásából született brunch a korai étkezést kiváltva valószínűleg a hétvégék legkellemesebb étkezése, és ez nem csak azért van, mert mellé simán passzol néhány pohár pezsgő vagy bor. Az élmény persze akkor teljes, ha nem otthonra, hanem mondjuk egy hotel éttermébe szervezzük a programot, ahol a kényelem, a pompa és a remek kiszolgálás mellett gyakran egyéb szolgáltatásokat is igénybe vehetünk. Leteszteltük a város top ajánlatait. Te mit csinálsz vasárnap dél körül?A 2013-as debütalbum, a Curiosity után a Wampire egy év alatt egy kétfős, portlandi házibulikban játszó duóból öttagú zenekarrá változott, amely már csaknem bejárta a világot.

A Rocky Tinder és Eric Phipps által alapított csapat off-kilter popzenéje szövegileg és zeneileg is a paranoia és a szürrealizmus számtalan árnyalatával átitatott csemege, amely hallgatás közben folyamatosan váratlan, új ízekkel gazdagodik.

Egy kisteherautók és repülőgépek, európai klubok és ausztráliai strandok között töltött év és pár hónap stúdiózás után a Wampire kész a legjobb dalait megmutatni – december 7-én a Gozsdu Manó Klubban a hazai közönségnek.