Mozgalmas félévet tudhat maga mögött, és még mozgalmasabb őszi idény előtt áll az idén áprilisban tizenegyedik születésnapját ünneplő A38 Hajó.

Ami az év eddigi legfontosabb történéseit illeti, a 2014. januári kiemelés és felújítás után a Budapestre február elején visszatért hajón nagy sikerrel ment például az élő zenei tehetségkutató, a Talentométer és a Titanic Fesztivál.

Ebben az évben az A38 Hajó 260 koncertriportfilmet készít-készített a Magyar Televízió M2 csatornája számára, ezek mellett 52 koncertfelvételét sugározza-sugározta a Petőfi Rádió.

Augusztusban a Sziget Fesztiválon a hajóról elnevezett színpad volt a második legnagyobb befogadóképességű helyszín rendkívül gazdag és változatos programmal, számos fellépővel.

Amilyen izgalmas és változatos volt az első félév, legalább annyira jó lesz a második. Az őszi idény rögvest nagyszabású eseménnyel kezdődik: szeptember 3. és 7. között a hajó a jubileumi, 10. Újbuda Jazz Fesztiválnak ad otthont.

Ezt követően a CAFé Budapest Fesztivál helyszíne lesz, melynek keretében olyan, a kortárs art-pop krémjének számító előadók kötnek ki a Petőfi hídnál, mint a St. Vincent, a Tycho, Benjamin Clementine vagy az ausztrál minimalista dzsesszzenekar, a Necks.

Mindezek mellett magyar és nemzetközi fellépőkülönlegességek, elsősorban televíziós felvétellel egybekötött exkluzív lemezbemutatók jelentik a kiemelkedő pillanatokat. Az amerikai art-rock zenekar, a Swans új lemezének és a pár éve Budapesten óriási sikerrel koncertezett Caribou albumának, valamint a Stereo MC's tízlemezes életműösszegző kiadványának bemutató koncertjét is az A38 Hajón rendezik. Szintén ott látható a dán énekesnő, első magyarországi fellépése, a rendkívül invenciózus progmetál együttes, az Animals As Leaders hazai bemutatkozása, a PJ Harvey és az Einstürzende Neubauten zenészeiből összeállt zenés színházi produkció, egyben "underground supergroup", a Ministry of Wolves fellépése, valamint a francia elektropopdíva, Yelle koncertje - többek között.

Kicsit elrugaszkodva a zenei palettától, újdonság a hajó életében az új séf, Bozsányi Krisztián, aki egy fiatalosabb irányt és ízt ad a konyhának. Másfél év után megújult az A38 telefonos applikációja: immáron úgy lehet vele jegyet vásárolni, hogy azt kinyomtatni sem kell, elég tárolni a telefonon. A koncertekről készült fotókat, illetve a tévéműsoraik listáját egyaránt le lehet tölteni vele. Az alkalmazás elérhető Androidra és iOs-re.