A Sziget programcunamija előtti hétvégén akad néhány nyugis kategóriába sorolható esemény, amellyel felkészülhetsz a következő heti csapatásra. Ilyen például a csónakázás közbeni műalkotás-nézegetés a Városligetben, kultúrzsibi a Gozsdu Udvarban, vagy csak egy laza gyümölcsleves reggeli a My Little Cornerben.

Csütörtök
Csónakázás közben műalkotásokat nézegetni.600 négyzetméternyi stégen hűsölni a Városligeti Csónakázó Tó felett, arab, közép-európai és magyar képzőművészek munkái között? Esténként irodalmi beszélgetéseket és koncerteket hallgatni a tóparton? Mindez lehetséges augusztus 7. és 20. között a Városligetben, a műjégpálya szomszédságában már csütörtöktől.A Helló Budapest! Fesztivál négy napján különböző zenei stílusok elevenednek meg.

A fesztivál koncertjeit fotókiállítás, hangszersimogató és egyéb programok teszik színesebbé.

Fellép többek között Charlie, Csordás Tibi, Gájer Bálint, Kocsis Tibi, Lányi Lala, Vastag Tamás, a Studio11 Ensemble, a Harmonia Garden, a Juhász Attila Jazz Quartet és további meglepetések várnak szintén csütörtöktől a MOM Kulturális Központban.

Munkanélküliek, zárkózottak, intoleránsak, pesszimisták, kishitűek, depresszívek, irigyek, kesergők és szeretetlenek figyelem! Augusztusban megnyílik Szombat Éva fotográfus boldogság projektjének első önálló kiállítása a Supermarket galériában. Az anyag a tavaly megjelent, majd idén továbbfejlesztett Boldogság könyv gyakorlatközpontú témafeldolgozása, instant mentálhigiénés kezeléssel.

Mondhatnánk azt, hogy „az elektronikus gothic folk” legnagyobb egyénisége... de a szűkös műfaji meghatározások helyett inkább azt mondjuk, hogy a kortárs popzene egyik legérzékenyebb előadója, komor hangulatú, atmoszferikus balladák szerzője, aki nemrég még a Queens Of The Stone Age-dzsel turnézott, és akinek népszerűségét az idei Trónok harca-trailer az egekbe emelte: egyszóval csütörtök este Chelsea Wolfe először jár Magyarországon.Péntek

A tavaszi KRG-n bemutatott nagy sikerű print kiállítás augusztus 8-tól augusztus 23-ig ismét megelevenedik a Design Terminálban.

A divat és a kultúra jegyében két hétig újra megtekintheted az ikonikus cipőmodellekről készült alkotásokat, melyek Blik, Extraverage, INS, Jakócs Dorka, Kenczler Marci, Magó Zsolt, Medoks, Nikon One, ROK és Second munkáit dicsérik.

A KFT zenekar egyik legnagyobb slágerének, az Afrikának a születésnapját ünnepli a Parkban. Ennek örömére egy egyszeri és feledhetetlen koncerttel örvendezteti meg közönségét a zenekar. Meghívott vendégekkel kimondottan erre az alkalomra született produkciókkal varázsolják el a KFT rajongókat és az extravagáns programok szerelmeseit pénteken a Budapest Parkban.

A Nanushka és a Hotel Nomuri szervezésében született meg a Snap Back party, mely az igazi, klasszikus hip-hop bulik hangulatát hivatott megidézni.

A hip-hop előtt tisztelegve a Nanushka 33 db, limited edition snap back sapkát tervezett, melyekhez kizárólag ezen az estén juthattok hozzá. A sapkákat a tulajdonos monogramjával látják el, amitől igazán egyedi kiegészítővel gazdagodhat a ruhatáratok.

Frenk (alias Torma Gábor) énekes, gitáros, dobos, zongorista, utánozhatatlan előadóművész.

Tagja a Hiperkarma zenekarnak, dobol a Braindogsban, állandó tagja a Budapest Bárnak, és saját zenekart futtat Frenk néven.

Saját szerzeményei mellett nagyszerűen adja elő David Bowie, Tom Waits, Ian Dury, Prince vagy akár Elvis Presley dalait augusztus 8-án.
Szombat

A Nagy Budapesti Kultúrzsibi nevű antik, retró és kortárs bolhapiac több mint fél éves bolyongás után, júniusban visszatért a belvárosba, méghozzá az eredeti bázisától, a Deák tér/Erzsébet tértől mindössze 100 méterre lévő Metropol Passage-ba, ám ott három hét működés után felfüggesztette tevékenységét.

Most viszont úgy tűnik, megtalálta végleges helyét, legalábbis ami az antik részlegét illeti: augusztus 9-től minden szombaton a Király utca 13. és a Dob utca 16. sz. között található Gozsdu udvarban rendez régiségvásárt, ami könnyed kis böngészgetést kínál, mondjuk ,délelőttre.

A muri augusztus 9-én egy napra elhagyja az 5. kerületet és a szabadba költözik, hogy egy igazi, régóta várt, egész napos és éjszakás medencés bulit szervezzen.

Ez lesz az első állomása a Plage partisorozatnak, ahol a víz, a homok, a szabad, a napfény, az ugrálás, a foci, a bográcsozás, a zene, a tánc (a medencében és a medence mellett), az úszkálás, és úgy egyáltalán a remek nyári hangulat van a középpontban!Amikor az álom és a valóság eggyé válik...Az éjszaka, ami július 18-án tűzbe borította Budapestet...most visszatér!

A vízözön helyszíne: Rio XXL.

Megépül a Kopaszi-gát eddigi legészvesztőbb színpada – augusztus 9.-én fesztivál lesz a javából!

Remélhetőleg, az időjárás is hasonló véleményen lesz majd.

Augusztusban nem csak a melegtől izzadunk majd, hanem a feszes akcióktól is: Sylvester Stallone továbbra sem tudja levenni az ujját a ravaszról, Madds Mikkelsen is igazságot tesz és akkor még nem beszéltünk arról, hogy megérkezett a The Asylum Herkules-utánlövése is. Ha nincs kedved szombaton partizni, ebben a hónapban is van miért moziba járni.Vasárnap

A Bajnokok Ligája 2012-es győztese avatja fel a Ferencváros labdarúgó-csapata újonnan épült stadionját augusztus 10-én. A megállapodás értelmében az angol Chelsea 85%-ban az első csapatával érkezik vasárnap, így vélhetően ott lesz a pályán többek között Petr Cech, John Terry, Cesc Fabregas, Diego Costa, Fernando Torres és Didier Drogba.Évtizedeken keresztül "csodálták" az I. kerületi lakosok és az ide látogatók az egykori katonai épület romjait. A Budai Vár közepén álló ház újjáépítésére az évtizedek alatt tucatnyi, sokszor igen radikális terv született. A napokban átadott, visszafogott módon felújított épület egy Zsolnay-kiállítással nyílt meg.

Gyümölcsé reggelire vasárnap? Miért ne: a XIII. kerület belsejében találtunk rá egy apró kávézóra, ahol latte, vagy cappuccino helyett a testes, laktató gyümölcslé vonalra álltak rá. A hely összesen néhány hete van nyitva, sok dologban még kiforratlan és hiányos, viszont vitaminbombákért, illetve a hozzájuk tartozó reggelikért már most érdemes idejönni. Hamarosan még több jóság érkezik a My Little Cornerbe.