A Kossuth tértől nettó 2 percnyire találtunk rá az inkább bárra, mint étteremre hasonlító Grey Goose-ra, ahol az átlagosnál több turista, ebédidőben pedig egy kisebb helyi tömeg fordul meg nap mint nap. Ez meglepő, tekintettel a hely életkorára és viszonylag átlagos kinézetére, viszont sejthető volt, hogy a népszerűségnek oka van. Beültünk, hogy megtudjuk.

A Kossuth tér mellett található Grey Goose 2013 december közepén nyílt meg egy viszonylag forgalmas utcában, ennek ellenére viszont mellőz mindenféle feltűnést. Ennek okán a helyet mi magunk sem találtuk első ránézésre kimondottan különlegesnek, sőt az is megfordulta fejünkben, hogy a vendégeket a 990 Ft-os ebédmenü vonzotta ide a környékről. Ennek ellenére beülünk, már csak azért is, mert a híres francia vodkamárka adta hozzá a nevét, ami pedig az ital minőségét tekintve úgy gondoltuk, nagy reményekkel kecsegtet.

A belső dizájn semmi komoly, a tér letisztult, néhány faasztal, egy apró terasz és egy látványos, italokkal bőségesen megpakolt bárpulttal találkozik először a betérő vendég. A felső szint, az úgynevezett VIP galéria már egy kicsit érdekesebb, mivel ennek a mosdókhoz vezető részét a számos belvárosi szórakozóhelyhez köthető Zsili festette meg. Ezt a kicsit kontrasztosabb részt privát rendezvények lebonyolításra örömmel odaadják.

A Grey Goose egyébként az ebédeltetés mellett erősen ráállt a rendezvénylebonyolítós vonalra: 120 fős éttermi ültetéses, vagy 220 fős állófogadások szervezését tudják vállalni, és elmondásuk szerint szinte bármilyen igényt kitudnak elégíteni.

A rendezvényeken kívül a célközönséget úgy definiálják, hogy “bárki”. A jó lokáció és a turistaútvonalak miatt megfordulnak itt a városnéző külföldiek és a közelben dolgozó helyiek egyaránt: az egyik törzsközönségük például a Néprajzi Múzeum dolgozói és az Amerikai Nagykövetség munkatársai.

Ami az ételeket illeti a Grey Goose választék teljes mértékben nemzetközi, de igények szerint bármin tudnak változtatni, illetve bármilyen extrát is szívesen elkészítenek. Emellett a kezdetek óta céljuk, hogy elfelejtsék a bisztrózást és megengedhető áron kínáljanak olyan adagokat, amivel tényleg mindenki jól tud lakni.

Mi egy grillzöldséges rizottót kóstoltunk, vegán változatban (2490 Ft), egy szürke marhás-coleslaw salátás-baconos-paradicsomos Grey Goose burgert (2390 Ft) és madártejes mákos gubát (690 Ft). Az adagokkal kapcsolatban tényleg nem lehetett panasz, és az ételek ízre is teljesen rendben voltak, egyedül a hamburgerhúst szerettük volna, ha egy kicsit szaftosabb, de elfogadtuk azt a magyarázatot, miszerint a legtöbb vendég az itt kapható változatot preferálja.

Az étlapon az általunk próbált ételek mellett olyanok szerepelnek még, mint a tonhalas-tejszínes gnocci (1990 Ft), borjúpörkölt vajas galuskával (2890 Ft), a rántott sertésszűz cheddarral aszalt paradicsommal töltve (2190 Ft), vagy a bélszín steak cherrys vargányamártással (4290 Ft).A főételek kívül említésre méltó a reggeliválaszték, amelyben olajbogyós bagel (590 Ft), bundáskenyér (390 Ft) és tojásrántotta (390 Ft) is szerepel. Természetesen hatalmas húzóereje a helynek a már korábban említett 990 Ft-os ebédmenü, amin választható leves és főétel is található, vegetáriánus és húsos formátumban.

A menü egyébként viszonylag gyakran, akár hónapról hónapra is megváltozhat, az étterem egyik koncepciója ugyanis, hogy a törzsvendégek ne mindig ugyanazt egyék, és amúgy a séf is szívesen kísérletezget újabb és újabb megoldásokkal. A népszerűbb ételeket természetesen nem piszkálják.

Mivel fiatal még a hely, ezért a legfőbb cél az életben maradás, nagyob dolgokat egyelőre nem terveznek, de egy nagyobb, 60 fős teraszt nagyon szeretnének a szomszédos Garibaldi utcában, amelyre sajnos a papírmunka miatt még egy kicsit várni kell.

Grey Goose Bar & Restaurant 1051 Budapest, Nádor utca 36.
Facebook
Weboldal