Hello, szia, szevasz, van nálatok terasz? Ha van és szerinted kiemelkedik a többi közül, akkor pályázz vagy javasolj a Terasz Budapest 2014-en, melynek célja a legszebb budapesti vendéglátó teraszok és kerthelyiségek bemutatása és díjazása.

A pályázaton közterületen működő vendéglátó teraszok, valamint magánterületen üzemelő kerthelyiségek és tetőteraszok vehetnek részt. A zsűri (Molnár Bea építész, Finta Sándor főépítész, Mautner Zsófi gasztroblogger, Ughy Attila Városképvédelmi és városfejlesztési tanácsnok) az említett két kategóriában ítéli oda a legjobb kiülős helyeknek járó „Terasz Budapest 2014” címet, illetve internetes közönségszavazáson keresztül – kategóriától függetlenül – közönségdíjat is kiosztanak.

Városkép szempontjából kiemelten fontos szerep jut a teraszoknak, ezért a pályázat a legizgalmasabb és leginnovatívabb teraszokat keresi. A csütörtöki sajtótájékoztatón Bán Teodóra, a BFTK Nonprofit kft. ügyvezetője elmondta, Budapest egy brand és mi, akik itt élünk, nem biztos, hogy észrevesszük ennek a különleges világvárosnak az értékeit. A pályázat a város képeit örökíti meg, hogy a mindennapi nagy rohanásban ne menjünk el mellettük.

"Budapesti életünk meghatározó színterei a közterületeken megjelenő kávézók, sörözők, éttermek és más vendéglátó egységek kültéri fogyasztóterei. A teraszok motorjai a városi közösségeknek, hiszen a találkozások csomópontjai. Ezeken a teraszokon ülve válik láthatóvá a város és ezek a teraszok alkotják a Budapest imázst, így fontos, hogy teraszaink megjelenése bizonyos mértékig egységes és színvonalas legyen.. Ami a legfontosabb tudnivalókat illeti, a terasz.budapest.hu oldalon várjuk a tulajdonosok jelentkezését, illetve a nagyközönség itt teheti meg javaslatait. A jelentkezés időtartama három hét, utána ugyanennyi ideig lehet szavazni, a díjátadót majd augusztus végén tartjuk” – mondta Finta Sándor, Budapest főépítésze.

A pályázatra július 24-ig lehet jelentkezni a terasz2014@budapest.hu címre küldött fotókkal és rövid leírással, majd ezt követően három hétig lehet szavazni a terasz.budapest.hu honlapra feltöltött képekre.

A nyertes pályázók egy éven keresztül viselik a Terasz Budapest címet és az ezzel járó elismerést.

Fő médiatámogatóként a We Love Budapest kiemelten foglalkozik a pályázattal további cikkek és videós anyagok formájában.