Nehéz újat mutatni azoknak a budapesti lokálpatriótáknak, akik végigélték a város szórakozóhelyeinek evolúcióját. Ma már minden héten nyílik egy új romkocsma, a bulinegyed egyre kijjebb tolódik, az elfeledett utcák megtelnek élettel, nyüzsgéssel. A Gozsdu Udvar összes üzlethelyisége betelt, már két Spíler várja vendégeit, mindenhol street food illatok szállnak, és már a hollywoodi sztárok is bevettek bizonyos helyeket. Maradt azonban egy kihasználatlan terület: a passzázs teteje - már nem kell sokat várni, hamarosan rooftop bár nyílik, és Gozsdu Sky lesz a neve.

Aki már sokat bulizott külföldön, tudja, hogy micsoda kultúrája van ezeknek a város felé emelt, panorámás helyeknek. Euforikus érzés meginni a kedvenc söröd, hogy közben a centrumban vagy, de mégis fölötte, hogy körülötted a legszebb épületek tetői, kupolái magasodnak. Napnyugtakor egy rooftopbar romantikus és szabad, éjszaka pedig, a városi fények felett nagyon menő, miközben legtöbbünkben olyan érzést kelt, hogy kiváltságosak vagyunk, hiszen ott lehetünk a “mindenség” tetején.A jelenleg is készülő Gozsdu Sky Terasz szeretné azt a hullámot követni, ami mára már szerfölött elterjedt Budapest szórakozónegyedében, vagyis, hogy az emberek ne csak pénteken-szombaton üljenek be egy italra vagy egy könnyed snackre, hanem akár a munka végeztével is szívesen kávézzanak, beszélgessenek, pihenhessenek egy igazán extra helyen. Minden nap nyitva tartanak majd, de a tematika a hét előrehaladtával változik.

Míg hétfőtől szerdáig inkább a pihentetőbb, kulturális programokra alapoznának, jazz koncertekkel, divatbemutatókkal, felolvasásokkal, akár színházi társulatok előadásaival, addig a hét második felében az elektronikus zenei vonal, az undergroundabb előadók, hangzások dominálnak majd. Arra azért nem lehet apellálni, hogy a környék leghangosabb bulijait éljük majd meg a Gozsdu Sky Teraszon, hiszen a közeli lakóházak miatt számolni kell a hangerő korlátozására, de lássuk be, a Citadella, vagy a kupolájának látványa bőven kárpótol majd ezért.

11 méter hosszú pulttal, különleges italszelekcióval (kézműves sörök, borok, pálinkák, széles rövidital-választék) és látványkonyhával is készülnek. A terasz tágas és jól bejárható, a diznájn nem lesz hivalkodó, a simább felületeket fényfestéssel teszik majd dekoratívabbá, arról nem beszélve, hogy így, a város számos pontjáról is jól be lehet majd lőni az új törzshelyet. A közelgő Foci VB-re ugyancsak szorgalmasan készülnek, óriási kivetítőkkel.

Felmerülhet a kérdés, hogy mi lesz a bárral télen, de ötletgazdái úgy találták ki a Gozsdu Sky Teraszt, hogy májustól októberig nyitott formában, októbertől tavaszig pedig zártan működik majd, ugyanúgy a teljes panorámával, üvegburkolattal.
Rogoz Péter építész és Virág Ottó látványtervező nyomán elkészült grafikák természetesen egyelőre látványtervek, sokat változhat majd a végleges verzió. A nyitás közeleg, pontos pillanatáról persze azonnal hírt adunk.

Gozsdu Sky Terrace (bezárt)
Cím: 1073 Budapest, Holló utca 6. (Gozsdu udvar - EZ Parkolóház, 6.emelet)