Pszichedelikus dizájnnal és egy rakás újdonsággal nyit újra az 5 hónapos fesztiválhangulatot ígérő Budapest Park. Az eddigi koncerthelyszín imidzs helyett idéntől már szabdtéri kulturális térnek kell szólítani a helyet, ahol a rengeteg izgalmas újdonság mellett nyálcsurgatóan erős lesz a zenei lineup is. Annak ellenére, hogy ez nem egy sátras fesztivál, mi mégis komolyan fontolgatjuk a kiköltözést.

Harmadik alkalommal nyit meg a város legnagyobb szabadtériszórakozóhelye, a BudapestPark, ami ezúttal Alíz csodaországává változott. A régi koncepcióból szinte semmi nem maradt: a fák színesek lettek, a fű hiperzöld, van babzsákos pihenőkert, Vizilabda EB nézésre alkalmas Sörkert, elektronikus-veretős ParkDanceArena és egy Bunker Kortárs Galéria, ahol fiatal művészek munkái kapnak majd helyet. Összművészeti szempontból érdekes még, hogy a Park egész területén szét lesznek szórva különböző nagy méretű műtárgyak és kinetikus szobrok, bálványok, kapuk és kreatív installációk.

Az újhelyszíneket még izgalmasabbá teszi ezentúl a rengeteg pszichedelikus led és egyéb látványelem, amelyek segítenek elfeledni a kerítésen túli marcona valóságot. De végülis pont ez a cél. Mi igazából eddig is szerettük a Parkot, de most már tényleg kerüleget a kiköltözés gondolata, legalább a nyárra - főleg azok után, hogy a sajtótájékoztatón elmondták, hogy ezentúl egy korsó sör 6, azaz hat deci lesz ugyanazért a pénzért.

De a felfedezésre váró izgalmashelyszínek mellett persze lesz egy elég komoly zeneilineup is. A nyitó hétvége Kiscsillag koncerttel kezdődik, majd a 30Y és az Anima Sound System következik. A fesztiválszezon hátralévő részében pedig biztosan fellép majd például a Belga, a Cabonfools, a Punnany Massif, a Deák Bill Blues Band, Charlie, a PASO, a Ghymes és a Leander Rising és az Animal Cannibals, akiknek - valamilyen rejtélyes oknál fogva (de szerencsére) - még nem sikerült feloszlani.

Mivel az újPark minden csoportot és korosztályt célba vett, ezért az elektro/szeletelés rajongóknak a Park Dance Arena-ban alakítottak ki egy remek külön játszóteret, ahová többek között Will Sparksot, Bárány Attilát, Dj Sterbinszkyt, Chris Lawyert, Metzker Viktóriát és a Stereo Palmát hívták meg. Ők már biztosan el is jönnek. Ez a helyszín egyébként fedett, így nyári záporok esetén megvan a “B” terv.

De mindez amúgy még semmi. A nagyszínpadkülföldifellépői lesznek az igazán érdekesek természetesen. Csak hogy néhány nevet említsünk, lesz

Sick of It All , a

Dropkick Murphy’s , a

Scooter , a

Gogol Bordello , az

Everlast , a

HIM

és a

Limp Bizkit .