A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időszakasz esszenciája. Hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal!

Péntek
A nagyszabású karácsonyi ajándékbolt után a Projekt Showroomidőszakos boltja megint új helyen bukkan fel március 6 - és 16. között, amelyet most második alkalmommal, közkívánatra, az antik és vintage bútoroknak és lakberendezési tárgyaknak szenteltek. A bolt tervezésében és szervezésében Matisz Alíz enteriőr dizájner és stylist működött közre. A romantikustól a mobil életmódot követő városi nomádon át az indusztriálisig többféle stílusú bútordarab megjelenik majd, beleértve a kortárs falu és a falusi város berendezési tárgyait, sőt mindezek mellett idén még egy kortárs dizájn-outlet is helyet kap a boltban.
Pörkölt kávé, könnyed harapnivaló, franciás sütemény - a Cirkusz Kávéház klasszikus értelemben vett vendéglátóhely és szerethető, multifunkcionális élettér. A legelső pontért egy LaMarzocco Strada nyomásprofilos csodamasina felel, ami egy baristának nagyjából olyan, mint egy kiskölyöknek a Margitsziget: egy hatalmas, lehetőségekkel teli játszótér. Az általános gyakorlattal ellentétben a végső produktum egyrészt nem az olaszos vonalat preferálja, másrészt szigorúan cukor nélkül érkezik, harmadrészt pedig a third wave coffee-mozgalombudapesti nagyköveteként funkcionál. A maximalizmus és a fősodortól való eltérés az ételeknél is visszaköszön; tudniillik a Cirkusz nagy ívben elkerüli a hamburger - padlizsánkrém - sajttorta-trió medvecsapdáját, és inkább a kifinomultan laktató szendvicsekre, a salátákra, a franciás süteményekre, a szezonális gyümölcskínálatra improvizált tiramisukra, valamint a későbbiekben a hétvégi brunchra és az ad hoc jellegű napi specialitásokra fókuszál.

Kiss Miklós képzőművész akciósorozatának rendhagyó hazai állomásaként a Műcsarnok projektterme, az M0 ad otthont a Goldenroach Unlimited című installációnak. A Golden Roach (Aranycsótány) nevű akcióval ‒ melynek során Kiss Miklós arany svábbogarakat csempészett Európa rangos kiállítótereibe ‒ 2011 óta találkozhatnak külföldön a múzeumlátogatók. A bécsi MuMoK-ba, a londoni Saatchi Gallery-be és a Tate Modernbe, a berlini Hamburger Bahnhofba vagy a párizsi Louvre-ba, illetve a Centre George Pompidou-ba „belopott” bogarakat a művész az intézmény aktuális kiállítási arculatához illeszkedő műcédulákkal az éppen látogatható tárlat részévé tette. Később a múzeumi ajándékboltokban is hasonló módon jelenítette meg saját aranycsótányos szuvenírjeit. Az idők folyamán a Goldenroach-projekt folyamatosan csiszolódott, így a kezdetben még aranyfestékkel lefújt csótányok helyébe értékes, aprólékos kidolgozású, aranyozott ötvösmunka került, miközben a csempészés módszerei is fejlődtek.

Az URIMURI hangszórói a Diynamic Music kiadó egyik oszlopos tagjának, H.O.S.H.-nak a dícséretét zengik majd. "DJ-ként a dolgok gyakran untatnak. Kivéve a zene. Az sosem" - nyilatkozta nem olyan régen, így borítékolható, hogy mindenki fülig érő vigyorral táncolja majd végig az estét!

Ital és Steve Summers után a brooklyni technoreneszánsz megkerülhetetlen alakját, Shawn O'Sullivant hozza el a 8OUNCE és a Küss Mich Budapestre. O'Sullivan 2012-ben a Led Er Est szintiwave trió tagjaként játszott már a Toldiban, most szólóban jön: hipnotikussötét és zsigeri analóg moduláris technóját hozza, amit simán polgári nevén futtat többek között Will Burnett kiadójánál, a WT-nél, Anthony Parasole The Cornerjénél, vagy mint Vapauteen a színtér motorjaként működő L.I.E.S kiadónál. Barátnőjével, Katie Rose-zal szintiduója is van Further Reductions néven. Tömény műsor várható!

Szombat
A 2014-es tavasz / nyári Nanushka kollekció március 8-án kerül először a flagship store-ba. Ezen a napon DJ szettel, pezsgővel, frissítőkkel és megnyújtott nyitvatartással várnak mindenkit - valamint az új kirakatot is megtekintheti mindenki. Ráadásul 5% kedvezmény az üzletben a teljes új kollekcióra! Hasonlóan csábító leárazások lesznek a TheGardenStudioban is!

Egyetlen közös dolog van 2014 öt Oscar-jelölt rövidfilmjében: mind európai. Szombaton a Toldi moziban levetítik mind az öt kisfilmet, hogy aztán az élménnyel és az érzéssel megtámogatva, napokig morfondírozzunk azon, megérdemelte-e a nyertes az Oscart. Mert a rövidfilmeknek megvan az a bájuk, hogy kurtaságuk ellenére – vagy éppen azért – rendkívül erős érzelmeket kelthetnek a befogadóban. 

[wlb-program ]
Az indiai klasszikus zenei színtér egyik legjobb fiatal előadója az Angliában élő Roopa Panesar nem csupán a szakértők, de a közönség szívét is képes megnyerni élettől duzzadó, virtuóz játékával. Hét éves korában kezdett tanulni Ustad Dharambir Singh keze alatt, aki azonnal felismerte a kislány rendkívüli tehetségét. Később olyan nagyszerű előadók tanították, mint Pandit Arvind Parikh, Ustad Shahid Parvez, Ustad Bahauddin Dagar, Ustad Siraj Khan vagy épp Pt. Ajoy Chakroborty. Roopa nemcsak előadója, de tanára is a szitárnak, számos nemzetközi projekt keretében adott inspirációt a vele együtt dolgozó klasszikus zenészeknek. Bár a klasszikus zene elkötelezettje, olyan világhíres zenészekkel dolgozott együtt, mint például a Mercury Díjas Talvin Singh. Roopa számtalanszor turnézott már Európában és az Egyesült Államokban. Első albuma 2011-ben jelent meg Khoj címmel. Bhupinder Singh Chaggar Pt. Sharda Sahai-nek a Benares tabla Gharana nagymesterének egyik legkitűnőbb tanítványa. Több évtizednyi gyakorlással és koncertezéssel nemcsak Európa, de India egyik elismert tabla szólistája lett. Az elmúlt évtizedekben progresszív zenei elkötelezettségét bizonyítva a klasszikus koncertek mellett számos nagyszerű dzsessz ésvilágzenei formációban is szerepelt. Szóló tablajátékával meghívást kapott a legnagyobb Angliai indiai klasszikus zenei fesztiválra, a Darbarra, ami azért is kitüntetés, mert ott jellemzően az indiai klasszikus zene idősebb, Indiában nevelkedett generációja mutathatja meg tudását. Szombat este mindketten a Trafóban lépnek fel.

Wow! - Women On Women partysorozat elsődleges célja hónapról hónapra a legmenőbb, legvadabb estét biztosítani a lipstick leszbikusok, butchok és barátaik számára! Az új helyszín Budapest friss és szemtelen, egyedi kialakítású szórakozóhelye, a Paulaner's Platz, a Bazilika szomszédságában! Italakciók, fantasztikus hangulat, a legjobb zenék - egész éjjel.

A most szombati bulira a Burn csapatába tartozó Be Massive Crew invitálta a brit fenomént, James Lavellet, aki egy kétórás DJ szettel hozza majd extázisba a Corvintető közönségét. Angliában született, 14 évesen kezdte DJ karrierjét, az UNKLE zenekar egyik alapítója, fellépett a Sydney Operaházban, de legtöbben a rendkívül színes zenei stílusáról ismerik. Mindig valami különlegeset szeretett volna létrehozni zeneileg, így DJ-ként elkezdte ötvözni a zenészként kreált hangzásait is. Az UNKLE dalait a Global Underground Mix sorozatban is megjelentette, írt zenéket a Twilight és X-files mozifilmekhez, valamint BMW és Armani reklámokhoz. Több saját klubot is létrehozott, de manapság főként DJ-ként mozog a világban és szeret véletlenszerűen kiválasztott helyeken partikat rendezni.


Vasárnap

Mit hordtak nagyanyáink, dédanyáink, milyen praktikákat használtak, milyen frizurákat viseltek? A Cydonia Vintage egy olyan időutazásra invitálja látogatóit, amelynek keretében sok hasonló kérdésre választ kapunk, és jobban megismerkedhetünk elődeink hétköznapjaival. A szervezők célja, hogy itthon is meghonosodjon a külföldön már elterjedt vintage szeretetet és szélesebb körökkel is megismertessék a különböző korok (1910-1960) főbb jellemzőit: anyagokat, mosási technikákat, korabeli frizurák elkészítését és még számos érdekességet. Ennek megfelelően korhű hangulatban, workshopokkalelőadásokkalpipere-tanácsadásokkal, tánccal és zenei bemutatókkal kalauzolják az érdeklődőket korszakokon keresztül.

Ismerd meg közelről kortárs képzőművészeket és munkásságukat – mégpedig ott, ahol a művek keletkeznek! A Nyitott Műtermek Délutánja programsorozat negyedik állomásaként Forgó Árpád műtermébe nyerhetnek bepillantást az érdeklődők. A fiatal művész az elmúlt években Tajvantól az Amerikai Egyesült Államokig elsősorban külföldön szerepelt egyéni és csoportos kiállításokon. Legutóbb Sydney-ben dolgozott egy rezidencia program keretében. Művei abba a nemzetközi kortárs művészeti vonulatba illeszkednek, amely felvállalja az absztrakció örökségét, és továbbfejleszti azt a maga módszereivel.

Annak ellenére, hogy Leonardo DiCaprio nem kapta meg az Oscart, még nem áll meg az élet a filmiparban. Az egy perc néma csend jogos, de utána márciusban rögtön ki fog derülni, hogy McConaughey messze nem csak a Victoria’s Secret modelleket megszégyenítő diétája miatt kapott szobrocskát. AIDS-betegek mellett megint magyar vígjátéknak örülhetünk, ami már egy fokkal okosabb poénokkal dolgozik, mint a Bolygó Neve: Anál vagy a Ben Kúr. Európából az olaszok és a dánok is ígéretes témával jelentkeznek, Amerikában pedig a 300 mellett nem kisebb név tér vissza a mozikba, mint Darren Aronofsky.  Márciusban megint nem csak nachosért megyünk majd moziba - érdemes végigbogarászni a körképünket.


Egy DJ, egy strici és egy beszédkényszeresangolul nem igazán beszélő olasz közös cellába kerül. Az ő történetükről, kapcsolatukról, szökésükről mesél a füstös fekete-fehér drámairgalmatlan jó zenékkel és zenész főszereplőkkel. Jarmusch korai filmjét, aTörvénytől Sújtvát négy fesztiváldíjjal és öt további jelöléssel dicsérték. A Kolor Kinemában eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik majd.  A film előtt a Friss Hús Budapest fesztivál ajánlásával Nagypál Orsi Kispárizs című filmjét vetítik.

Minden hónap második vasárnapján beindul a zsibvásár, gyere, nézz körül, keress kincseket, vagy jelentkezz e-mailben, és áruld saját gyűjteményed, megunt darabjaidat! A MÜSZI-ben találkozhatnak a lemezgyűjtők, a dj-k, és azok is, akik otthoni lemezjátszóikra keresnek hallgatnivalót.