A rövid Furimuris kitérőt követően az Urimuri visszaköltözik a belváros szívébe. A muri a Bazilika mellett folytatódik a béta változat natúr designjával, színpompásra világított vakablakokkal és a legendás négyes shotokkal. A forma változik, de a tartalom ugyanaz marad: továbbra is ugyanaz a zenei kínálat, ugyanazok a pultosok, ugyanolyan itallap várja majd a bulira hangolódott arcokat, amikhez már hozzászokhattunk az Andrássy út polgári közegében. Az urak és hölgyek ma este gyülekezhetnek a Sas utcában, mert már a május elejéig tartó béta változat is alfa élményt nyújthat.

„DJ-bácsi, hova vittétek a lámpámat?” – mondta az egyik munkás, miközben az eredeti fények kedvéért kénytelenek voltunk lekapcsolni a világításukat. Tegnap pár órával a Sas utcai Urimuri premier előtti vetítését megelőzően még bőven zajlott a csiszolás, takarítás, a pultok feltöltése, a nemzetiszínű szalag ünnepélyes átvágása.

Azért nem kell előre örülni, az új helyen nem kapunk a habarcsos vödör cipeléséért ingyen shotokat, sőt a glettelésért sem jár majd ingyen sör. Az Urimurisok most a hely béta verzióját (ami alfa-színvonalon akar üzemelni) mutatják be a ma esti grand openinggel, hogy május elejéig ez a változat fogadja a murizni vágyó urakat és hölgyeket.

Rengeteg jól bevált kelléket átmentettek az Andrássy útról, így a DJ-bácsi (Blatti), a deep house-nu disco vonal, a jó fej pultosok, az italkínálat a Muri védjegyeként ismert négyes shotok mind régi jó ismerősként köszönnek majd. Csütörtöktől vasárnap hajnalig megint mindenki kedvére kérheti a pirosat, a sárgát, az uborkásat vagy a hupililáskéket. Az külön piros pont, hogy a fröccshöz ingyenes a szóda, viszont a korgó gyomrokat egyelőre máshol kell majd csillapítani a vodkaszódázás után.

A középen lévő nagy tánctér két oldalán egy-egy körpult várja a szomjasokat, a mostani natúr designt pedig a vakablakokba telepített fénytechnikával dobják fel. Ez egészen májusig így marad, amikor a tervek szerint három hétre bezárnak és kialakítják a belső tér mostanitól alaposan különböző végleges ruháját.

A középső rész fölé telepítettek egy nyitható üvegtetőt, ami télen megvéd a hótól, esőtől, cunamitól,nyáron viszont nagyszerűen beengedi a hajnali napsugarakat. A táncteret körbeveszi egy rózsaszínűre világított pihenős rész, ahol a "szeleteléstől" megfáradt arcok tudnak leülni, beszélgetni, csajozni, romantikázni.

A menő külföldi DJ-vendégeket már májusig előre leszervezték, így egészen biztos, hogy jövő héten érkezik David August, február végén Dr. Dru, márciusban Karmon, májusban pedig Super Flu és Dashdot.

A hely 297 főt képes befogadni, amit az Andrássy úti muri népszerűségéből kiindulva a mostani időszakban valószínűleg simán fognak hozni, így nem lepődnénk meg, ha a nagyobb bulik idején ugyanúgy sorba kéne állnunk, mint a gimis menzán ebéd előtt.

A szilveszterkor bezárt Akácfa utcai Furimuri átadja a stafétátaz Urimuri Bétának, mert a Baldasztisok szeretnének most már teljesen a Sas utcai történésekre koncentrálni, hogy idővel ki tudják alakítani azt a nyugat-európai színvonalon működő klubot, ami szerintük még hiányzik Budapestről.