A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időszakasz esszenciája. Hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal!

Péntek
Fukui Yusuke Magyarországon élő japán festőművész festészetét a tematikai és megoldásbeli változatosság, a sokoldalú anyaghasználat jellemzi. Művészetét döntően a festmények alapanyagával – olajfesték, só, hamu, grafit, papírmassza stb. – való viszonya határozza meg. Flow című kiállítása – mely az Everybody Needs Art Galéria utolsó egyéni kiállítása is –most hétvégén még megtekinthető.

Aktrecords téli vásár csak egy hétig! A Carhartt professzionális munkaruhái harminc százalékos árengedménnyel, a New Balance és az Onitsuka Tiger futó- és szabadidőcipői, valamint a svéd trash-divatház, a Cheap Monday ruhái húsz százalékos árengedménnyel kaphatóak. Érdemes bespájzolni!

Zserbóvastag pénztárca nélkül is érdemes némi kakaóbabot áldozni az édes örömök oltárán: erre pedig tökéletes lehetőséget biztosít a Noir Chocobar. Jeges vagy forró formában, 70%-os esszenciaként vagy bon-bonként, rafinált desszertként is kiváló választás a menü mindegyik pontja, a kellemes vendégmarasztaló atmoszféráról és a kedves kiszolgálásról nem is beszélve.

Az olasz OvO a doom-drone-noise stílusok határán mozog, lemezen egyértelműen szórakoztatóbbak, mint a műfaj királyának kikiáltott Sunn O))), élőben pedig két zeneterápiáról elszabadult elmebeteg tombolására számíthatunk részükről. Durvább, mint a molotovozás! Az est folyamán szintén szerepel a dadogó vudu-szellemről elnevezett Mombu jazzba hajló afro-grind produkciója is.

Csavaros eszű, disco-funkos, furcsán aránytalan house a 8OUNCE következő estjén, Gerry Read jóvoltából. Óriási, túldramatizált kliséket ismételgető, zajos zene, ami úgy zengi Theo Parrish és Moodyman hatását, hogy közben a saját útját is járja. Egyszerre a legnagyobb vicc és a legnagyobb innováció.

SzombatA Közös Nevező című kiállítás a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) új tagjainak hagyományos bemutatkozó kiállítása. Az „új tagok” minden tagja egyenrangú alkotója, kurátora, szervezője a kiállításnak, így mind a tíz kiállító részese a márciusig tartó eseménynek.

Misetics Mátyás meghatározó alakja a hazai fotográfiai színtérnek, képeit a közönség számos kiállításon láthatta itthon és külföldön egyaránt. A Várfok Galériában nyílt tárlatátfogó képet kíván adni a művész eddigi munkásságáról, a 2005-ös korai művektől kezdve, nevezetes diplomamunkáján, az Artificial Lighton át, a legújabb, 2014-es Utopia című sorozatáig.

2014 januárjának utolsó szombati napján a fiatal énekes-dalszerzők közül három is bemutatja dalait a Kuplungban. A Hó Márton És A Jégkorszak rockzenekarra hangszerelt, mégis intim hangulatú dalokat ír, Barkóczi Noémi akusztikus gitárra komponált dalai finomak és emberközeliek, Szabó Benedek pedig Cseh Tamás örököse.

A Gringos Amigosnál mindent helyben sütött tortillába csavarnak (a mikró szót csak fejvesztés terhe mellett ejthetjük ki), a burrito, a taco, a nachos, az enchilada és a quesadilla pedig egy túlméretezett tálban érkezik, rengeteg friss zöldséggel, és egytől egyig jár hozzájuk rizs és/vagy bab köretnek. Szerencsére mindig hat különböző limonádéval (újratölthető, 390 Ft) nyugtathatjuk le a feltacózott belső szerveinket, köztük a horchata névre keresztelt mexikói nemzeti itallal: a fahéjas, cukros rizstejjel.Geometrikus szórakoztatás a divat és a zene jegyében: a BiTS Radio DJ-i pakolják majd a lemezeket, ráadásképp lesznek fotók és installációk a tavalyi év két kollekciójának szelektált vizuális anyagaiból (melyek a megnyitó után még egy hétig láthatók). A megnyitó alkalmából speciális épületfestés!VasárnapSzomjas György filmje, a Könnyű Testi Sértés aprólékos realizmussal idézi elénk a roskatag, körfolyosós házak, a külvárosi csapszékek világát: lakásproblémák, a poshadt nyolcvanas évek, ironikus melodrámába csomagolva. Ennél a filmnél a rendezőt kiváló csapat is segítette: Fekete Ibolya, Fábry Sándor, Verebes István és sokan mások. Vasárnap a Bűnözés És Szocializmus Filmklub keretében.

Hullámokban csapott át rajtunk az endorfin, ahogy a Millipopcsúszdáit, légvárait, lasertag pályáit, Xbox kontrollereit, kosárlabdapályáit koptattuk. Bár zsákolni még mindig nem tudunk, legalább visszakaptuk gyerekkorunk egyik legmeghatározóbb érzését: a világ hatalmas, mesés és minden sarok mögött lapul egy újabb kaland, ami csak ránk vár. Mosolyterápia, kicsit másképp – gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek is. Mindenkinek ajánljuk, aki fel szeretné dobni a hét utolsó napját.

Todd Field második filmje tipikus amerikai kertvárosi dráma, pikáns témákkal: szexuális frusztrációk, elfojtott vágyak, bűnözés és társaik. Kate Winslet, Jennifer Connelly és Jackie Earle Haley remekel a filmben, a rendezés pedig hihetetlen magas szinten mozog. Vasárnap, ingyenesen, a Kolor Kinema keretében.

A Midnight Music egy (majdnem) éjfélkor kezdődő hangverseny, ahol a jegyek babzsákokra szólnak, ahová nem kell kiöltözni, ahol a hallgató a klasszikus zene mellett rövid, értő és szórakoztató műértelmezést is hall, elősegítve a hallottak könnyebb megértését. Komolyzene azoknak, akik éjjel élnek!

A Rögtön jövök! Projekt Galéria nyitókiállítása a lakatlan budapesti ingatlanokkal foglalkozik: miközben az üres üzletek erős láthatóságukkal jelentős hatást gyakorolnak a városképre, számos más, rendeltetését vesztett épület új funkcióját keresi. Az Adaptív Város című kiállítás bevezetőt nyújt ezeknek az ingatlanoknak a használatába.