A laza fröccsök/sörök és a kultúra keresztmetszetéből elindult a We Love Budapest hétvégi programajánló sorozata. Koncertek, kiállítások, éttermek, felolvasóestek, filmklubok – a péntektől vasárnapig tartó időszakasz esszenciája. Hogy tudd, hova mozdulsz majd ki, akár egyedül, akár a barátaiddal!

Péntek

Az EDGE Communications által kidolgozott Art-In-Fusion program arra a széleskörű alkotómunkára és az annak nyomán létrejött értékekre igyekszik felhívni a figyelmet, amelyekkel a távol született, de itt élő és alkotó művészek gazdagítják, színesítik Magyarország művészeti életét és kultúráját.
Kiállító művészek:
Gaya Arutyunyan, Bazil Duliskovich, Yusuke Fukui, Jahan Matboo, Yan Yeresko, a kiállítás kurátora: Adèle Eisenstein.Újpest-Központ metróállomásnál éttermet nyitni körülbelül annyira merész vállalkozás, mint filmet forgatni Trianonról. Eddig, amikor jó éttermet kerestünk, pont nem az jutott eszünkbe, hogy a mozaikos szocreál hármas metrójának nyomvonalán a panelházak Brooklynja felé vegyük az irányt, most viszont, a Központ Bisztró igazán bevállalós gasztromissziójának köszönhetően változhat a helyzet. A street food és fine dining fogások jól megférnek egymás mellett, ehetünk lassan sült marhanyakat pirított csuszával és pörkölt jus-vel, hamburgert chipsnek álcázott sült krumplival és coleslaw-salátával vagy browniet jéghideg vanília fagylalttal, narancsos lében.

Művészi igényű kompozíció, önálló zenés színpadi mű a Gyévuska. Bővelkedik zenei viccekben, ritmikai meglepetésekben, prozódiai tréfákban. Pucciniba oltott slágerek, magyar nóták és katonaindulók szólnak nehéz kérdésekről és speciálisan magyar jelenségekről - Pintér Béla és társulata aktuális darabjával, a Gyévuskával valószínűleg mindenkit meglep majd.

Az aranyszínű, hosszú csőrrel rendelkező maszk mögött rejtőzködő Claptone készen áll, hogy a budapesti közönséget is megbabonázza okkult hangszereivel és mágiájával. Pentagram nem lesz, pánerotikus upper class house / disco igézetek ellenben igen!

Phonique (azaz Michael Vater) a kilencvenes évek közepe óta tartja két ujját a house zene verőerén - DJ, labeltulajdonos, producer és egyszemélyes táncparkettbontó-különítmény, nem csoda, hogy a szakma egyik legtöbbre értékelt embere. Most a Gerbaud Ház Átrium termében összegyült közönséget mozgatja majd meg.SzombatTradícionális indiai étteremre bukkanni Budapesten mindig örömteli, főleg ha a Masala Market üzemeltetője, Sanjay Sharma nevéhez köthető - a Mr. Masala jól ismert indiai fogásokat és soha nem látott ételkülönlegességeket kínál, pénztárcakímélő áron, ráadásul vannak vegetáriánus és teljesen vegán ételek is. Ehetünk lencselevest, paneer tikka masalat, samosat, spenótot sajttal, mustárleveles csirkét, van napi menü és ha nincs kedvünk kimozdulni, az sem baj, ugyanis a házhoz szállítás is egy opció.

Fukui Yusuke Magyarországon élő japán festőművész festészetét a tematikai és megoldásbeli változatosság, a sokoldalú anyaghasználat jellemzi. Művészetét döntően a festmények alapanyagával - olajfesték, , hamu, grafit, papírmassza, stb. - való viszonya határozza meg. A művész Flow című kiállítása egyben az utolsó egyéni kiállítás az Everybody Needs Art Galériában.

Az Electrify a Trafó hiánypótló kortárs elektronikus zenei sorozata, sokszínű és haladó szellemű programmal, aktuális nemzetközi és tehetséges hazai művészekkel. A széria harmadik állomásán a kísérleti zaj és a technoid ritmusok találkozási pontjait fedezi fel a tematikus műsor.

A legendás finn experimentál duó, a Pan Sonic egyik feleként ismert Mika Vainioanalóg torzító eszközökön kutatja az avantgárd elektronika mélységeit, míg az amerikai Pete Swanson katartikusan táncoló, technoid zajokkal hipnotizál. Hazai oldalról az utóbbi idők egyik legizgalmasabb DIY kiadójához, a Farbwechselhez tartozó két fellépő mutatkozik be. A 12z trió kísérleti improvizációs futamai mellett a Silf szintis duó (Mikolai Martin és Zalkai Bálint) és a Kanagawa-frontember Birtalan Áron frissen debütáló közös projektjét ismerheti meg a közönség.

A drum and bass/jungle egyik legismertebb párosa, Ink és Loxy fogja szétcsavarozni a Corvintető táncparkettjét egy speciális, a Metalheadz és a Renegade Hardware legjobb pillanataira fókuszáló sötét tónusú, klasszikusokban gazdag szettel. A dzsungelharcban Longman, Mastif és Statik segít majd.

Andrew Fekete lírai absztrakt expresszionista művész, aki a figurális ábrázolásmódot geometrikus, illetve áramló motívumokkal ötvözte, teret adva a vallásos értékekbe vetett hitének, erőteljes érzelmeinek, látomásos művészetének. A Nemzeti Táncszínház ötven képét állítja ki.VasárnapA házhoz szállításra specializálódott Attaboy! több műfajban alkot, és a szokásos pizza – saláta – desszert-triumvirátuson kívül burgerekkel is furikázik. A tíz tételes burgermenü nem a hétköznapi kombókra épít, és a kötelező udvariassági körök (hamburger-sajtburger) után a különlegesebb hús-plusz-buci – variációk kerülnek reflektorfénybe. Pár példa: Purple Haze karamellizált lila hagymával és mézes mustárral, BLT nagyjából másfél méter baconnel, Blue Burger kéksajt mártással és kétféle hagymával, Acapulco Heat jalapenós salsával, köményes Pannónia sajttal és avokádóval, illetve a tesztalany, a dijoni mustáros tarkabors mártással, friss fehér hagymával, baconnel és cheddarral érkező Hurt Locker.

De ha a szaftos húspogácsa és a buci násza helyett inkább a felnőtt filmeket és az olasz konyha legkisebb közös többszöröséért rajong, annak bátor szívvel ajánljuk Rocco Siffredi éttermét, a Rocco's Worldöt. Egyszerre elegáns és laza, autentikus és minőségi a hely, pizza helyett (ami nincs) pedig kérhetünk rukkolás ráksalátát, grillezett tengeri süllős szendvicset, sajtos-borsos raviolit vagy éppenséggel alma terrint fahéj öntettel.Kovács Péter, azaz KoPé kezei közül kikerült Alternative Budapestfényképsorozat egységes koncepcióra van felfűzve: hőn szeretett fővárosunk jellegzetes objektumai fantázia szülte adalékokkal vannak megbolondítva. A kollekció hűen erősíti azt a filozófiát, hogy nincs unalmas hely, sem pillanat. Új helyszínen, eddig nem látott képekkel.

A Púder Bárszínház És Galéria matinéja most vasárnap is várja az apróságokat interaktív zenés, táncos, játékos programjával, valamint kézműves foglalkozással Énzsöly Kinga és Gévai Csilla képzőművészek vezetésével. 11-től a Szamárfül Projekt adja majd elő a Téli Mesék című karácsonyi lélekmelengetőt.

Vasárnap a Kolor Kinema a Továbbállókat vetíti majd, eredeti nyelven, magyar felirattal. Bájos road movie, ami képes jól elkoptatott témákról (párkapcsolat, gyerekvállalás, stb.) szájbarágás nélkül beszélni, valamint gondolatokat ébreszteni, elmélkedni. A remek zenéket pedig külön kiemelnénk.