Az idei ünnepi díszkivilágítás részeként december 6-tól január 6-ig idén is jár a BKK karácsonyi villamosa. Az elmúlt három évhez hasonlóan most is a 19-es és a 2-es villamos vonalán hoz fényt minden nap délutántól estig a téli Budapestre. Az indulásnál rögtön kipróbáltuk, és ha már ott jártunk, lőttünk róla szuper fotókat is. A kifejezetten öreg villamos összeráz, mint valami fapados mixer, de teljesen olyan, mint egy sínen guruló karácsonyfa.

A Batthyány téri indulásnál György István főpolgármester-helyettes elmondta, hogy egy 1956-os gyártású villamost díszítettek fel fehér és kék színű LED világítással, mert a BKK is szeretne hozzájárulni a főváros ünnepi fényeihez. A szerelvény hétköznapokon a 19-es, hétvégén pedig a 2-esvillamos vonalán közlekedik majd. Minden nap délután 4 körül startol, és egészen este 9-10-ig jár. Egészen január 6-ig marad forgalomban, de szenteste és újévkor szabadnapos lesz.

2009-ben indult el először a karácsonyi villamos, és 2010-től kezdve jár a budai és a pesti oldalon is. Ezt a villamost 2006-ban vonták ki a forgalomból, ami érezhető, mert nem éppen egy Combino. Ne lepődjünk meg, ha rázósabb élmény lesz három megállót utazni vele, mint a macskaköves utcán végigsuhanni egy kispolszkival.

Ha érdekel, merre találod a budapesti karácsonyi vásárokat, katt ide.