Végy egy idilli környezetet, néhány remek szakembert, majd igényes kialakítás mentén tégy mindent a megfelelő helyre! Az eredmény csodás lesz, de a kapott élmény még mindig nem lesz a Dunyha Vendéglő fogható. Ehhez ugyanis kell még az a fajta vidéki báj, amit pusztán a természeti adottságok nem képesek kölcsönözni egy étteremnek. A házias ízek, a kedves szavak, a jóllakott mosolyok, a puha párnák és a fehér abrosztól megkímélt szaftfoltok viszont már annál inkább!

Jó napot!

Nem minden kezdet nehéz. Vagyis emelkedjünk felül azon, hogy nem volt elég három lépést tenni a legnagyobb városi forgatagban ahhoz, hogy beüljünk valahová. Ha átléptük a lélektani határt, akkor már tényleg mindennek csak örülni tudunk. Papp Dávid üzletvezető első “Jó napot!”-ja után ebben majdnem teljesen biztosak leszünk, majd hagyjuk magunkat sodródni egészen az első szimpatikus asztalig.

Dávidról pár mondat után kiderül, hogy az Isten is vendéglátásra teremtette, és ez számára is hamar világossá vált. Bár rengeteg helyen dolgozott, sokféle szögből és minőségben közelítette meg a tűzhelyet, de a mai napig úgy érzi, hogy motivációjára legnagyobb hatással a nagymamája, majd a vendégek öröme volt. Azt is tőle tudjuk, hogy nagyon jól együtt tud dolgozni Érckövi László konyhafőnökkel, a közös munka gyümölcsei pedig nagyszerűen materializálódnak is a tányérokon, legyen szó ebédről, vacsoráról, kemencésről vagy desszertekről.

LibasorbanA rendezvényhelyszín és –szervezés terén díjnyertes, esküvőkirály Petneházy Club Hotel területén elhelyezkedő Dunyha Vendéglő nem kevesebbre vállalkozott csaknem egy éve, mint hogy létrehozza az ország első libaéttermét. Annyiféle módon készíti el az alig tizenöt kilométerre található libatelepről érkezett szárnyasokat, hogy biztosan annak is tartogat meglepetéseket, aki szakértő a témában.

Ehhez persze sokat hozzátesz az is, hogy két kemence is izzik, az autentikus légkör mellett az ízek érdekében is. Ha a környezet nyugalmával összhangban haladunk szép sorjában, akkor egy hideg gyümölcslevessel soha nem fogunk rosszul járni, a libás, sajtos vagy épp zöldséges előételek után.

A hagyománykedvelők hagyják magukat meglepni a sültek különböző variációival, de ha teljesen új benyomásokat szereznénk, akkor a tökfőzelék libazúzafasírttal lehet az egyik jó megoldás. Egy biztos: a desszertnek helyet kell hagyni, mert nem fogunk tudni ellenállni már pusztán a neveik hallatán sem. Az adagot tekintve úgy tervezzünk, hogy ez is tükrözi az otthonos légkört, illetve a nagyik tálalási szokásait. Annyi különbség azért van, hogy itt nem kell mindent megenni, nem lesz sértődés.
Ezt a szabályt viszont senki nem fogja komolyan venni.Fáj a búcsúNem szeretnénk hamis illúziókat kelteni azzal, hogy a csomagolt finomságok (például: birsbefőtt, áfonyalekvár, patisszon) feledtetik majd a búcsú okozta bánatot, de hogy némiképp enyhítik, azt meg merjük ígérni. Túlzás nélkül létrejön egyfajta ragaszkodás az egész Dunyha-légkörhöz, de ez persze csak jó, hiszen teljesen feltöltődve térünk majd vissza a város bármely dolgosabb, zajosabb, zsúfoltabb pontjára!