Bár ez az időjárással nem mindig kompatibilis, mi akkor sem bírunk elszakadni a gurulás élménytől. Legyen szó városnézésről, közlekedésről, szabadidős játékokról vagy épp trendi megjelenésről, ha kerekezésről van szó, a budapesti viszonylatok mindenképpen megérnek egy kis méltatást.Összegyűjtöttük nektek azokat a lehetőségeket, amelyekkel elszakadhattok a földtől egy-két vagy akár négy kerék segítségével!

Egyéni gurulásKezdjük azzal, hogy biciklizni Budapesten az esetleges viszontagságok ellenére is jó dolog. Csak tudni kell, hol, hogyan, milyen várható csapásokra készen kell elindulni.
Biciklivel Budapesten összeállításunk éppen amiatt íródott, hogy ebben segítsen. A tanácsokat észben tartva érdemes nekiindulni akkor is, ha városnézést tervezünk.

Budapesten a következő túrákban biztosan nem fogunk csalódni: Budapest Bike Breeze, Segway Tours, BudapestBike, Cruise All Night. Ha nem bánjuk, hogy városhatáron kívülre is tekerni kell, akkor több szempontból a Budapest Bike Maffia a legjobb megoldás.

Persze nem csak két keréken lehet kerek a világ, a Gauswheel, a Monocikli, a gördeszka vagy épp a longboard is szuper alternatívák a budapesti haladásra. Aktuális kedvencünk a Gauswheel, amelyben az egyik legjobb dolog az, hogy magyar találmány, gurul, és sokkal kisebb helyen elfér, mint egy bringa. Az ára is eladja az egykerekűt, hiszen 40-60000 Ft-ért már kaphatóak.

Közösségi kerekezésEmlékeztek még arra, mikor a Városligeti tandem tapasztalatokról számoltunk be nektek? Több, mint jó móka volt, hiszen a tekerésen túl a Tandem Budapest városnéző és jótékony program is – három az egyben, hiszen a bevételből a Vakok Intézetét támogatják. A BeerBike olyannyira közösségi, hogy akár az esti bulit is helyettesíteni tudja, hiszen minden fordulatra jut egy-két korty sör is. El lehet képzelni, hogy milyen a hangulat egy óra konstans izzadás után, ha a folyadékpótlást alkoholos formában oldjuk meg, de még jobb, ha kipróbáljuk!

DivatosanEljöhet még az idő, hogy éppen az lesz a divat, hogy ebike-kal rohangálunk mindenfelé, pasztellszínű ruhában, a lehető leginkább feltűnésmentesen. Persze nem valószínű, hogy ez bizonyos életkor alatt valaha bekövetkezik majd Budapesten. Kiindulva abból, hogy ma az önkifejezés egyik legkedveltebb formái közé tartozik a nekünk tetsző bicajos felszerelések, ruhák, kiegészítők beszerzése, inkább arra tippelnénk, hogy a tendenciának megfelelően ez csak még kreatívabb formákban csúcsosodik majd ki.

A Projekt Showroom bicikli pop-upja sajnos már nincs nyitva, de a Szimplával szemben mindig találhatunk jó dolgokat, pár hét múlva itt a Szimpla Bringás Bolhapiac is, illetve több magyar tervező is ügyel arra, hogy a kollekcióikban bringakompatibilis ruhák legyenek túlsúlyban.

Trendi cuccban is legalább annyira kellemetlen lerobbanni, úgyhogy a kedvenc bringásboltjaink listáját ismét ajánljuk figyelmetekbe!