A Hello Wood egy multikulturális-multidiszciplináris művészeti program. Ebben a nyaranta megrendezésre kerülő egyhetes alkotótáborban, ismert és elismert szakemberek, művészek osztják meg tudásukat tehetséges fiatalokkal.

Az itt létrehozott alkotásoknak két közös jellemzője mindenképp van: hogy többnyire fából készülnek és, hogy a társadalmi szerepvállalás és a művészetek össze- fonódása nem hiányozhat belőlük. A Hello Wood tudományos és művészeti területeket integrál, közösséget épít és tehetséget kutat. Nem csak országhatárokat átívelve hoz össze diákokat és oktatókat, de az egyszeri embert is összeköti az alkotó tervezőkkel.

Az idei Hello WoodFesztiválon 8 fainstalláció tervezésére és megvalósítására fókuszálnak.
Szeretnének még színvonalasabb, fenntarthatóbb, kompaktabb, kisebb létszámú, és megfelelően előkészített tábort, ahová a hazai és külföldi pályázók azonos feltételekkel jelentkezhetnek.

Olyan installációk születését remélik a szervezők a tábortól, melyek kapcsolatot teremtenek. Rámutatnak az érintkezési pontok nélkülözhetetlenségére, a személyes kontaktus pótolhatatlanságára. Itt most sem elég, ha valami szép. Itt történeteket keresnek, folyamatosan változó, megtapasztalható matériát. Olyanokat, mint amilyen maga a fa. Lehetnek ezek invenciók, amelyek összehoznak időst és fiatalt vagy épp nőt és férfit. Találmányok, amelyek rámutatnak a művi környezet és a létrehozói közötti kapocs különös elemeire. Vagy épp olyan alkotások, amelyektől az eddig passzív szemlélő aktív szerepet vállal ember és természet kapcsolatában. A Hello Wood 2013-ban összeköt, szorosabbra fűz és közelebb visz. Méghozzá egy jól ismert helyszínen, mivel idén nyáron újra Kapolcs mellé, Csórompusztára költözött.

A jelentkezés a következőképpen zajlik:
Ki kell tölteni az alábbi linken elérhető jelentkezési űrlapot, majd pedig összeállítani a pályázatot a következők szerint: Le kell írni miért szeretnél részt venni a Hello Woodon és röviden a gondolataidat az idei témáról “Lépj Közelebb”! (max. 2000 karakter szóközökkel) Emellé szükséges még egy maximum A3-as oldalra rendezett, korábbi munkákat bemutató szakmai tabló. A szervezők arra kíváncsiak, hogy esetleg részt vettél-e már hasonló projektekben, hogy milyen a problémamegoldó készséged, milyen a szokványostól eltérő munkákban vettél részt, és minden másra is, ami hasznára válhat az alkotótábornak.