Az Antall József Tudásközpont és a We Love Budapest a Corvinus Egyetem közreműködésével konferenciát szervezett április 25-én, ahol formális keretek között vitatták meg a Bécsből, Velencéből, Barcelonából és Prágából érkező marketing szakemberek és a különböző területeken dolgozó, Budapest imidzsét szívükön viselő hazaiak a város helyzetét.A We Love Budapest képviseletében az ezt megelőző napon pedig kevésbé hivatalos formában javítottuk a külföldi előadóink fejében élő Budapest képet.

Hangolódás Budapestre

Bár nem tudott minden külföldi előadó részt venni a konferenciát megelőző study tour-on, azért minden más a terv szerint haladt. Azaz összeállítottunk nekik egy rapid Budapesttúrát, szigorúan élményszerzés céljából. Persze rengeteg információ is elhangzott – Hősök teréről, kommunizmusról, új BKV buszokról, ingatlanárakról, romkocsma negyedről, Kopaszi-gátról és Budai Várról -, de mindezt egyrészt gyorsan, másrészt élményekkel dúsítva.

A Dunarama jóvoltából taxiztunk a Dunán, hogy aztán csak egész keveset kelljen már buszozni a Zwack Izabella Borkereskedésig. A borkóstoló mellett jutott némi idő a múzeumra is, hogy az Olaszországban is népszerű, Unicumról kicsit az íznél többet is megtudhassanak a vendégeink.

A vacsora közben felmerült a barcelonai és a velencei vendégeinkben is a Bock Bisztró Budában, hogy a megfelelő – és főként, egységes - városmarketing érdekében a vendéglátói vagy az azt támogató promóciós szekció résztvevőinek kellene megtenni az első lépéseket. A velencei pizzákról és barceloniai City Cardról szóló beszélgetés a Kazinczy utcában folytatódott, hogy egy koktél-villantós Trafiq után tapasztalatokkal felvértezve lehessen rápihenni a másnapra.

Köszönjük a Trattoria Pomo D'Oronak, a Dunaramanak, az MB Travelnek, a Buddha Bar Hotelnek és a Bock Bisztrónak a közreműködést!Komolyan: kultúra, szórakozásA konferencia legemlékezetesebb momentumai azok voltak, mikor az előadásokban megemlített példákra reagáltak a hazai szakemberek. A kultúrának szentelt első blokkban Ms. Marta Auer (Bécs) és Nicola Callegaro (Velence) léptek színre, hogy aztán Vitézy Zsófia (Budapesti Tavaszi Fesztivál), Csetényi Csaba (Hamu és Gyémánt Média) és Magyar Vilma, a Budapest Underguide vezetője reflektálhassanak az ismertetett stratégiákra, illetve azok lehetséges magyar vonatkozására.

A szórakozás blokk prágai - Katerina Pavlitová, illetve barceloniai - Ms. Joan Homes Ros előadói után Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese, Zsendovits Ábel, a Szimpla romkocsma alapítója és Lobenwein Norbert, a Volt Fesztivál és Balaton Sound alapítója többek közt azon morfondíroztak kell-e még Magyarországnak a paprika imidzs és mi az, ami az elmúlt években pro- és kontra imidzs építés történik.

Ez a blokk már sokkal inkább szólt a belpolitikai, illetve közéleti nehézségekről, de azért a jól működő prágai- és a hop-on hop-off buszok teljes bevételével gazdálkodó barceloniai városmarketing központ vezetői is egyetértettek abban, hogy az alapanyag – értsd: Budapest – jobb, mint valaha. Ez egész jó kiindulási pont.