A Budapest Park a legfiatalabb és egyben a legnagyobb szórakozóhely a fővárosban. Egy volt villamosremiz területén 11 ezer négyzetméteren épült fel a mintegy 200 hajókonténerből álló bulikomplexum.

A Rákóczi híd pesti hídfőjénél, a 2-es villamos végállomásával szemben található Park négy, önálló zenei helyszínből áll, köztük a 200 nm-es Nagyszínpad, mely előtt 8-9.000 néző élvezheti a legnagyobb koncerteket. A Retro-kert a táncolható „retro” zenék és karaoke partik helyszíne, míg a – félig fedett – Popart főként elektronikus zenei helyszín, de egyéb önálló, kisebb produkciónak is helyt ad. A Park VIP klubja a Hoppá nevet viseli, önálló tánctérrel. A Park szervezői nem csupán zenei programokban gondolkoznak, ezért a terület alatt található, speciális atmoszférájú légó pincét kiállítótérré alakítva hozták létre a Bunker Galériát. Ennek célja, hogy szélesebb közönséget ismertessen meg a kortárs alkotók munkáival. A szezon első kiállításának címe: Night Light, melynek során fény- és videoinstallációk kerülnek bemutatásra, június 2-ig megtekinthető. Idei újdonság továbbá a bringatároló és a mellette kiépített pihenős-beszélgetős helyszín, a 'lounge'.

Mint azt már a Budapest Park szervezői bejelentették, az év első napjaiban megszületett megállapodás szerint a SzigetSzervezőiroda szakemberei végzik a jövőben a BudapestPark zenei programjainak összeállítását. „A Park tavalyi megjelenésével létrejött egy új minőség a hazai szórakozóhelyek palettáján. Egyszerre akár 10 ezer főt befogadó infrastruktúrája, fedett nagyszínpada és világszínvonalú technikája alkalmas komoly nemzetközi előadók kiszolgálására is, így lehetőségünk nyílik olyan zenekarokat vagy dj-ket is elhozni Budapestre, melyek a fesztiváljaink időpontjában esetleg nem érnek rá” – mondta korábban Gerendai Károly, a Sziget főszervezője.

A következő programokra lehet számítani többek közt: Irie Maffia Hooligans, Kaukázus, Brains feat Sian Evans (Kosheen), Kultur Shock, Boban Markovic Orkestar, KFT, Supernem, Ocho Macho, Colorstar / Carbonfools, Punnany Massif, Nouvelle Vague, Zagar, Majka, Curtis, BLR, HŐSÖK Lemezbemutató feat. Nobody Moves, Quimby, Bikini, Ganxsta Zolee és a Kartel, Beatrice, Bloose Stock Fest, Belga 15 éves szülinap, Paddy and the Rats, VOLT Fesztivál bemelegítő: Paramore, Deák Bill Blues Band, Mary Popkids & Fran Palermo, Anna & the Barbies, Fish!, Hollywood Rose, Sziget bemelegítő: Anthrax