Startupokon felbuzdulva máris belefutottunk egy olyan kezdeményezésbe, ami ráadásul még Budapesthez is szorosan kapcsolódik. A városnéző futótúrákat az motiválta, hogy az ötletgazdák imádják ezt a sportot. Itt élnek a városban, és jól tudják, hogy amikor éppen külföldön vannak, akkor is ez a haladási módszer a legideálisabb számukra, hogy felfedezzék az új környezetet.Idegenvezetésről szó sincs, érdekes sztorikról, különböző dinamikájú város megfigyelésről viszont annál inkább. Rajt!

FutóiskolaAz alapítók egy projektversenyre jelentkeztek először a Running Tours Budapest ötlettel, a TEDx konferencia pedig megadta a végső löketet ahhoz, hogy el is induljon a vállalkozás. Fel a Gellért-hegyre, végig az Andrássy úton, keresztül a nyolcadik kerületen – választhatnak a jelentkezők, merre vennék az irányt. A tempó is opcionális, de a kényelmes cipő és felszerelés erősen ajánlott.

TesztkörEgyelőre a külföldieket szeretnék megszólítani a programmal, és eddig egyetlen csoport húzott Eszterrel és Ágival együtt nyúlcipőt. A vállalkozó kedvű Erasmusos diákok a Rakparton kocogtak végig, mert bár lelkesedés az volt, de edzettség annál kevesebb, így a szokásosnál több szó és kevesebb verejték hullott a budapesti macskakövekre.

Nem csak a kilométerek és a tempó mérsékeltek ezen a vonalon, hanem a többi túrához hasonlóan az elhangzó információk is inkább arra fókuszálnak, amit nehezebben találnának meg az útikönyvekben.

Korlátolt létszám korlátlan maratonA futótúrák nyelve angol, a létszám pedig maximum öt fő, így mindenkire kellő figyelem jut. A honlapon öt féle útvonal közül lehet választani, melyek mindegyike délután hatkor indul. A szezon elvileg novemberig tart, de a három lányból és egy fiúból álló csapat tagjai rugalmasak – azaz futás képesek – hideg időben is.

A repertoár olyan módon is bővül majd, hogy például a nyolcadik kerületi futás végén vacsorát terveznek a Romani Platniba.

Ezen kívül pedig folyik a kutatómunka a Magitszigeten túli akadálymentesített pályák ügyében is, hogy akár látássérülteket is vihessenek várost tapasztalni.

Ha ennyire nem szeretnéd megeröltetni magad de megnéznéd a várost, akkor a Segway túrákat csak ajánlani tudjuk.