Patrizia Gucci, a híres olasz divatház negyedik leszármazottja, Guccio Gucci dédunokája tervezte a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. új készletének virágmintáját és színvilágát.Az exkluzív megjelenésű Zsolnay by Patrizia Gucci étkészletet mától lehet megrendelni a porcelánmanufaktúrából, amely ötvözi a hagyományt és a kortárs művészi értékeket. A különleges virágmotívummal és a trendi színekkel rendelkező kollekció erősítheti a manufaktúra nemzetközi piacon való megjelenését is.

A több mint 150 éves múltra visszatekintő Zsolnay az egyediségre, különlegességre és állandó megújulásra törekszik, így ezúttal nem más, mint az olasz divatdinasztia egyik leszármazottját kérte fel tervezésre. A cég idáigi fennállása óta olyan neves alkotókkal dolgozott együtt, mint Rippl-Rónai József, Victor Vasarely, Walter Crane, vagy a mai tervezők közül Zoób Kati.

Patrizia Gucci a kortárs művészet kiemelkedő képviselője: festőművész, író, designer. Már többször is járt Magyarországon, Szingli és Csábítás című könyveinek bemutatóján, valamint Belezza Toscana című budapesti tárlatán. A manufaktúra vezetősége Gucci festmény kiállításán találkozott a designerrel.

A designer úgy gondolta, terveit szívesen átültetné egy porcelán étkészletbe, ezért a kiállítás után, hazatértét követően felajánlotta az együttműködés lehetőségét a manufaktúra számára.

Miután a vállalat kiválasztotta a készleten felhasznált motívumot, a designer terveit, színvilágát és jellegzetes virágmintáját a porcelánmanufaktúra festőművész-grafikusa, Bubreg Balázs fordította le a porcelán nyelvére.

Patrizia többször járt Pécsett, megismerte a vállalat történetét, alkalmazott technológiáit, munkafolyamatait. A Zsolnay a designer különleges virágmintáját és modern színvilágát adaptálta és ötvözte a hagyományos, a manufaktúrától megszokott képi világgal. Az arany, fekete és lazac színek lendületességet és eleganciát adnak a készletnek, amely egyedülállóságát és exkluzivitását a pontosan kidolgozott részletek adják. A díszítéshez szettenként 15 gramm, 18 karátos aranyat használtak fel és 9 különböző porcelánkészítési technológiát alkalmaztak. A készlet különlegessége a porcelánon megjelenő hibátlan fényes fekete szín, amely kidolgozása valódi technikai bravúrnak számít.

"Az intenzív színvilággal, az arany felületekkel, a Zsolnayhoz közel álló ornamentikus minták megalkotásával izgalmas és igazán magas színvonalú, exkluzív készletet hoztunk létre. Nagy öröm volt számomra a tradicionális manufaktúrával együtt dolgozni, ötvözni a hagyományokat a kortárs művészettel” - mondta Patrizia Gucci a készletet bemutató sajtótájékoztatón.
Zsolnay
WEB
Facebook