Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Shopping Hírek

Márciusban PetSa bolhapiac néven nyit újra az egykori PeCsa bolhapiac

Március 16-án Ferencvárosban, a Soroksári úton nyit újra a piaclegenda, ami hétről hétre várja majd a budapestieket.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

Shopping

A párna dizájner diszkós karácsonya

Túlcsorduló csillogás, arisztokratikus kelmék: flitter-özön, bársony, lakk, bőr és boa. Lenoushka, a kézzel készített párnák, ágytakarók és egyéb lakástextilek orosz-magyar édesanyja felidézte gyerekkora karácsonyi emlékeit, a Szentpétervárról való csillogó-villogó díszeket. Ezeket vegyítette magyarországi élményeivel, és elkészült az eddigi kollekcióknál is különlegesebb, ünnepi lakástextil-kollekció.Karácsony a diszkó fények jegyében, azaz Budapesten az orosz esztrád hangulat.

Vengerka, avagy a magyar lányLehoczky Léna párnaműhelyében különleges, kézműves párnák készülnek, amivel gyerekkori álmát valósítja meg nap, mint nap.

Lénát alapvetően orosz-magyar gyökerei inspirálták, de bármi képes alkotásra késztetni: egy utazás, egy zeneszám, egy film; a különféle textilekről már nem is beszélve. A művész, akit édesanyja szólított Lenoushkának, anyukájától és nagymamájától tanult meg varrni, illetve kötni is.


Vengerka nevű kollekciója máig őrzi orosz kirándulásainak emlékét, ahol így szólították társai, utalva arra, hogy ő a „magyar lány”. A kollekció motívumai (újraértelmezett tradícionális matyó motívumok, cseresznyefák, almafák, galambok, pipacsok) képviselik a magyar vonalat.

Mi az az esztrád?Az esztrád műsorok karácsonykor vannak az orosz tévében, hasonlítanak a mi szilveszteri felhajtásainkhoz. Léna személyes kedvence az ezekben fellépő, Alla Pugacsova volt, akinek ruháiból Lenoushka elmondása szerint áradt az elegancia és a csillogás. Ezt a szemfényvesztést igyekszik átadni a karácsonyi kollekció is. És, hogy mi képes leginkább vegyíteni a magyar motívumokat és az orosz esztrád-hangulatot?

Lenushka válasza „egy diszko-huszár” volt, ugyanis ebben a szerepben ajánlja lakáskreációit a meghitt fények és a csillogás szerelmeseinek.Karácsony diszkó módraFelnőtt fejjel a gyerekkori emlékek a disco világát idézték, ezért alakultak Lenoushka hagyományos magyar motívumai ragyogó diszkótulipánná, diszkópipaccsá vagy diszkógalambbá. A párnák mellett ágytakarók és függönyök, valamint karácsonyfadíszek teszik is vannak az ünnepi hangulatú kollekcióban.

Ha mégsem ennyire díszeset adnánk karácsonyra, akkor a Vengerka kollekción túl, ott vannak még LenoushkaBalaton által inspirált Blaun darabjai is.

Szemezgetni, gyönyörködni, ihletődni és még több magyar-orosz vonatkozásra bukkanni pedig

itt lehet!

Hasonló tartalmak

Shopping

Márciusi kiskertpiac

Múlik a tél, kezdetét veszi a tavasz, és a Kiskertpiac beköltözik a belvárosba, az Anker közbe. Március 10-én, vasárnap virágok, növények, termelők és dizájn kiállítók termékeivel, a csupa növényes MADHOUSE igazán kizöldül majd, és ha arra járnánk, biztosan nem távozunk üres kézzel.

Shopping

Women's Day Pop-up

Nők napja alkalmából a Berberben három női vállalkozót hívtak meg, egy laza szombati pop-up vásárra. A szokásos szőnyegdózis mellett csodás kerámiák, ékszerek, etikusan készült ruhák és kiegészítők közül válogathatunk március 9-én, a DE_Ceramics, Kafi Folk és Málna Jewellery jóvoltából.

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Neked ajánlott

A