Fridvalszki Mark képzőművésszel közösen a jelenlegi termékkínálatot bővítve az üzlet saját, kisszériás póló-kollekcióval rukkolt elő, mely egy régóta dédelgetett álom megvalósulásának első lépcsőfoka.

A Szputnyik shop a régi és az új stílusok kombinálásából született divatfogalom. Üzleteiben a különleges, minőségi vintage ruhák, kiegészítők mellett egyedi, limitált számú új darabokra bukkanhatnak az érdeklődők. Az árukészlet darabjai a különféle korok, stílusok és irányzatok jegyeit viselik magukon a '20-as évektől egészen napjainkig.
A „Hello Cicu!” névre keresztelt kollekció az egyéni stílus kifejezésének fontosságát tartja szem előtt. A könnyedség, az izgalmas részletek és a néhol merész minták a közös jellemzői ezeknek a nyári daraboknak. A grafikák mindegyike üzenetet hordoz magában; amelyek vicces, ugyanakkor provokatív hatással bírnak.
"A múlt és a jelen közötti összefüggések keresése és újragondolása inspirált bennünket. Itt az ideje, hogy magunk mögött hagyjuk a tipikust és értékeljük az egyéniséget!"
A felsők látványos elemei lehetnek bármilyen fesztivál outfitnek. Érdekesség, hogy az üzleteken kívül a Sziget fesztiválon helyet kapó Szputnyik-sátor egy plusz helyszín, ahol ezek a darabok is elérhetőek lesznek.A designerrőlA 31 éves Fridvalszki Márk Budapesten született, jelenleg Berlinben él és dolgozik. 2011-ben grafika és festő szakon végzett a bécsi Képzőművészeti Akadémián. Bár alapvetően képzőművészettel foglalkozik, 2008 óta az alkalmazott grafika és az illusztráció területe felé is nyitott alkotóként működik.