Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

Új egységet nyitott a Salve, már Újbudán is kapható Ferencváros egyik legjobb pizzája

Könnyed tészta, remek olasz alapanyagok, friss saláták, kedves kiszolgálás – Újbudán is van már Salve pizza!

Gasztró

Keződik az asztalfoglalás a jubileumi, meghosszabbított Országos Étterem Hétre

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény.

Gasztró

Műanyag dobozos menzaételek helyett fine dining – A Food Revolution új szintre emelte a házhoz szállítást

Műanyag dobozba pakolt, vastagon sűrített ételek helyett éttermi minőség: a Food Revolution vállalta az ételkiszállítás új szintre emelését.

Gasztró

Padthai Wokbar - új wok bár az ötödik kerületben

Hogy mi az, ami a legjobban hiányzik a budapesti gyorsan megszerezhető ételkínálatból? A Nyugaton és Amerikában bevált és jól menő, filléres, papírdobozos thai kaja.

Valamiért nálunk egy cukros, keményítős, piros utcafrontú, Erős Pistával csípősítő megoldásnál leállt a bárki számára elérhető ázsiai gasztro paletta. A legjobb rámenekért és gőzölt batyukért olyan extrém helyszínekre kell vándorolnunk, mint a Momotaro vagy a Józsefvárosi Piac. Persze megéri, mert ezeken a helyeken kiváltképp egzotikusan autentikus élményekben lehet részünk. Ám ha valaki komfortos Ázsiára vágyik Pesten, akkor annak bizonyosan jó opció lehet a most nyílt Padthai Wokbár.Az egyébként is nagyon nyugati Október 6. utcában nyitották, a kívülről és belülről kicsit sem wokkozónak kinéző helyet. Napos, vidám, játékos enteriőrrel rendelkező, kulturált, barátságos és egészséges - első blikkre így jellemezhetnénk. A belső kialakítás nagy előnye, hogy végigsasolhatjuk az ételünk elkészültét, és együtt izgulhatunk a lángok felett repkedő darabokért.
A szisztéma Fruccolás egy kicsit, ugyanis az ottani salátás pulthoz hasonlóan, itt is magad állíthatod össze, hogy pontosan mit ennél mivel. Alapnak választhatsz háromféle tészta-, (rizs, tojásos, üveg és teljeskiörlésű) és kétféle rizsalap közül (fehér és barna).

Ezt követően jönnek a feltétek: a kacsa, a marha, a csirke, a rák, a tofu, a fafülgomba vagy akár bambuszrügy. Ezután a szószok. Itt már teljes a nációk keveredése, mivel kínai, japán, indonéz vagy akár laoszi szaftot is kérhetünk. A tetejére extra feltétnek választhatunk mogyorót, koriandert, szezámmagot vagy akár thai bazsalikomot is. Az étel, amit kóstoltunk, korrekt volt, ám nem annyira neveznénk karakteresnek. Pedig a laoszi és thai szakácsok látványra elég hitelesen dobálják a wokot, pont úgy, ahogy anyáink tették mindenféle születésnap alkalmával a palacsintasütővel.
Ami viszont mindenképpen nagy-nagy elismerést érdemel a Padthai Wokbárban, az a jégkásás görögdinnye üdítőjük. A recept rém egyszerű: görögdinnyét jéggel összedarálnak, és kész. A heavy metál júliusi kánikula egyetlen releváns hűtőeszköze. És most nem vicceltünk.

Kétségkívül odafigyelnek az alapanyagokra. Amit tudnak, magyar kistermelőktől szereznek be, amit meg nem, azt egyenesen az ázsiai földekről hozzák be.

A wok egyébként nem nevezhető filléres mulatságnak. A tészta vagy rizs alap egységesen 990 Ft. Erre jön még rá a választható feltét, ami a 150 forintos kínai keltől a 490 forintos rákig terjed. A szósz ajándék, ügyesen belekalkulálták az alap árába. Amennyiben a tetejére még kérnénk mogyorót (ami szerintünk alap egy pad thainál) vagy szezámmagot, esetleg thai bazsalikomot, akkor az még újabb tétel. Így egy rövid számítás alapján, ha egy átlagos tésztás ételt kérünk (rizstészta, marhahús, gomba, bambuszrügy, kínai kel, szósz, mogyoró), az már 1820 forintra jön ki. Ez pont átlépi azt a lélektani határt, hogy egy átlag környéken dolgozó bármikor, gondolkozás nélkül beugorjon egy jó pad thaira, meg egy görögdinnye smoothie-ra.A hely tehát konkurenciáit vizsgálva kicsit túlárazza magát. A Királyi Pál utcai, fantáziadúsan Thaiwok névre hallgató wok bárban 1300 forint egy átlagosnak mondható, sok összetevős csirkés pad thai, míg a kultikus Kis Parázsban 1450. Állítólag hamarosan megkezdik a házhoz szállítást. Akkor már tényleg amerikai filmesen ehetünk papírdobozból, pálcikával, klaviatúra mellett. Kiváncsian vájuk a bisztró befutását, és mindenképpen szurkolunk nekik!

Hasonló tartalmak

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

új hely Gasztró

LuLu Budapest

A LuLu Budapesttel újra nagy élet lett a Széna téren pár éve megszüntetett buszpályaudvar egykori Volán-irodájában. A hely nagy ablakai a Szenes Hanna térre és a Csalogány utcára is nyílnak, ezért bent világos és tágas tér fogad, ahova jólesik beülni és elidőzni egy villásreggeli társaságában.

új hely Gasztró

Rojt és Bojt Coffee

A Rojt és Bojt második egységét is az I. kerületben nyitotta meg, de míg az első egységet a Kosciuszkó Tádé utcában találjuk, addig az új nagyobb kávézó a Gránit lépcső közelében fekszik, így bárhonnan is közelítjük meg a Várat, mindkét oldalon betérhetünk egy kis finomságért.

Neked ajánlott

A