Cikksorozatunkban bemutatjuk, hogy idén melyik új budapesti szórakozóhelyeken, kocsmákban fogjuk/fogjátok elmulatni a világ összes pénzét.Tegnap elmentünk és körbejártuk a Parkot. Minden felületen azt hangsúlyozzák a legjobban, hogy Budapest legnagyobb szórakozóhelye. Ez szép és dicséretes, de rögtön felmerül a kérdés, ami már előző cikkünknél is megfogalmazódott, talán még aktuálisabb: hány szórakozóhelyet bír még feltölteni emberekkel ez a szeretett város?

Először is hol van ez a Park? Minden városi híresztelés ellenére, a Lágymányosi híd, pardon Rákóczi híd Ráckevei HÉV felőli oldalán és nem a MÜPA oldalán. Ott egészen pontosan az OBI áruházzal szemben, a két töltés által közrefogott részen. Most ha elsétáltok arra egy nagy építkezést találtok, amiről gyakorlatilag, fantáziánkat teljesen eleresztve sem lehet elképzelni, hogy egy hét múlva ezer embert befogadó szórakozóhely lesz. Igen, merthogy 11 000 négyzetméteren 12 000 ember befogadására alkalmas területen alakították ki a Parkot. Viszont, érdekes, mert a hely körbejárása után egyáltalán nem tűnt nagynak. Na jó, nagy volt, de nem befogadhatatlan hodály.

A bejáratnál található a Dóm, ami egy fémszerkezet valami fehér ponyvával bevonva. Ez lesz az a része

Parknak, ami gyakorlatilag non-stop nyitva tart majd. Azt szeretnék, hogy ez a csücsök napközben is éljen, járjanak ide emberek reggelizni, ebédelni. Ez az OBI dolgozóknak és a Ráckevei HÉV-vel érkezőknek kézenfekvő lehet, de egy pesti fiatalnak, kiutazni idáig egy reggelire, valószínűleg elképzelhetetlen. Itt egyébként egész nyáron nézhetitek a meccseket lelátóról nagy LED kijelzőn. A Dóm mellet van a fedett Pop-Art konténer disco. Az eddig ismert program alapján ez a helyszín lesz az, ami talán leginkább áll közel a pesti belváros zenei kínálatához. Ettől a helyszíntől keletre van a nagyszínpad, a hozzá tartozó konténer kocsmával. Elég eklektikus a zenei felhozatala.Ha csak az első három nap programját nézzük:
Dorfmeister, Kowalsky, Slam Poetry. Van itt minden, mint a búcsúban. A koncertekre a belépő elővételben 500, helyszínen 1500 Ft lesz, egységesen, egész nyáron. Minden koncert nyolctól tízig tart. A nagyszínpadtól délre lesz a backstage és az azzal összeépített Hoppá nevű VIP. Ide fognak járni azok a halhatatlanok, prominensek, akik olyan szerencsés csillag alatt születtek, hogy kapnak névreszóló Hoppá kártyát. E mellett a Park másik csücskében lesz a Retro kert. Felmerül a kérdés, hogy ide kik fognak járni. Talán azok az emberek, akik a kilencvenes évekig fogyasztottak aktívan zenét, vagy azok, akiknek a zenei ízlésük a rádió. Oké, lehet, hogy azok mulatnak majd itt, akik nem ittak elég energiaitalt az elektronikus zenei sátor túléléséhez. A Retro Kertben olyan DJ-k lesznek, mint DJ Cantana, DJ Freeze és DJ C Hernandez. A Parknál találtak egy óvóhelyet is, ahol idén tavaszig hajléktalanok éltek. Ezt szépen kipucolták, kifestették és kortárs galériává alakították át.

Mivel a Park két évre kapta meg a fővárostól ezt a területet, minden porcikája nagyon ideiglenes. Ahogy azt már írtuk, szinte az egész komplexum konténerből és raklap szerű elemekből épült fel. Ez egyrészről fesztivál, másrészről építkezés hangulatot ad a helynek. Az enteriőr mellett a fesztivál hangulat abból is fakad, hogy nem határozott célközönségre hegyezik ki a zenei kínálatukat, hanem gyakorlatilag mindenkinek szólnak. A középkorú, retró zenére megvaduló emberektől kezdve, a pesti romkocsmákat látogató szubkulturális fiataloknak. A nagy kérdés az, hogy el fognak-e idáig jönni a már-már szuperkényelmes budapesti fiatalok. Ezt a helyet is kicsit félteni lehet ettől, de talán a híd túloldalán hamarosan nyíló ZP-t és Riót méginkább. Az biztos, hogy ha valaki a Parkot fogja törzshelyéül választani, legjobb, hogyha pár napon belül beszerez egy biciklit magának és felkészíti a lelkét a hosszabb túrára. Aztán meglátjuk mi lesz három év múlva. Remélhetőleg sikeresen, problémamentesen zárják az elkövetkezendő két évüket, és a Főváros meghosszabbítja velük a bérleti szerződésüket, mert nyáron, a kánikulában égető szükség van a pázsiton elfogyasztott, párás poharú rosé fröccsre.