Park néven új szabadtéri kulturális helyszín nyílik május 3-án a Rákóczi híd pesti hídfőjénél, ahol egész nyáron át tartó fesztivállal, koncertekkel, öt tánctérrel, kiállításokkal várják a közönséget. A nyitónapon Richard Dorfmeister lép fel.

A május elejétől szeptember végéig nyitva tartó Park 11 ezer négyzetméteren nyílik meg a Művészetek Palotája (MÜPA) közelében, a Soroksári úton.
A Park egy művészklubnak is helyet ad, emellett pódiumszínpadán független színházi társulatok előadásait, könyvbemutatókat láthat a közönség. Alkotói közösségeket fogadnak be, továbbá civil szervezeteknek nyújtanak bemutatkozási lehetőséget, segítik munkájukat.
A Park nem szűkíti zenei kínálatát a 20-as, 30-as éveiben járó korosztályra, céljuk, hogy a középkorúak is megtalálhassák a számukra értéket képviselő programokat.Az új létesítmény a városrész kulturális koncepciójába illeszthető: a magas kultúrát képviselő Nemzeti Színház és a MÜPA mellett a Park könnyűzenei programjaival teszi teljessé a kínálatot.
Elmondásuk szerint a vállalkozás nagy tapasztalattal rendelkezik a koncertszervezés terén: két létrehozója a Zöld Pardon nevű szórakozóhely távozó társtulajdonosa, egyik szakmai vezetője, valamint a Morrison’s klubok egyik tulajdonosa. A projekt keretében zenekarok, művészek, fiatal alkotók kapnak fellépési lehetőséget és az alacsony árú belépőjegyek miatt széles réteg számára válik elérhetővé az egész nyáron át tartó fesztivál – fogalmaznak a szervezők.

A Parkban öt táncteret alakítanak ki: a nagy tánctéren magyar és külföldi zenekarok és dj-k lépnek fel, lesz egy fedett elektronikus zenei helyszín, egy úgynevezett "Retró kert" két tánctérrel, valamint létrehoznak egy magyar alternatív zenei helyszínt, amely a sportközvetítésekre is alkalmas lesz.
A Parkban májusban többek között olyan előadók lépnek fel, mint Richard Dorfmeister, aki Ras MC T-Weed-del érkezik Budapestre, a Dub Pistols, a Kowalsky meg a Vega, a Hooligans vagy a Republic.
A Park tervezésénél a legfontosabb szempont az volt, hogy olyan állandó fesztiválhelyszín szülessen, amely a tömegrendezvényekhez magas színvonalú szolgáltatást nyújt és a technikai és biztonsági követelményeknek is megfelel. Gyorsan felépíthető, bontható, emellett egyedi építészeti karakterrel bír, környezettudatos megoldásokat használ - jegyezte meg a tervező.

Forrás: MTI