Felnőttünk és rájöttünk, hogy az eddigi steril-szagú nemzeti ünnepeink előtt lehet vagány módon is tisztelegni. Az 1848-as szabadságharc emlékére modernkori szavalóversenyt rendeznek a VAM Design Centerben.

A slam poetry és rap verseny, azaz a improvizatív verselés örömünnepe lesz ez. Sztárzsűrik, kísérő programok és mindenféle forradalmi finomság várja a rím és ritmus éhes fiatalokat , a nagy valószínűséggel alulméretezett helyszínen.
A slam poetry az elmúlt pár évben indult be igazán. Furcsa egyvelege lett a trottyos gatyás rappereknek és a kord nadrágos bölcsészeknek.Kocsmáktól művelődési házakon át ment a vers gyártás, míg végül odáig fejlődött, hogy a március 14-iPilvakerre már hetek óta elfogyott minden jegy. Sokban eltérő lesz ez egy átlagos slam esttől. Egyrész sokkal nagyobb lesz az egy főre jutó celebarány, Kautzky ArmandtólSub Bass Monsterig. Másrészt a 'slam poetry' verseny típus meghívásos, így a halandó embereknek marad a nyílt jelentkezésű 'rap' kategória.A támogatók szétosztanak 600.000 Ft-ot a legjobb versenyzők közt. A szabályok kemények, trágárságért vagy akár papírról olvasásért is kizárás jár. A szigorú "sztárparádé zsűri" tagjai között köszönthetjük majd Dipát a DSP-ből, Saiidot az Akkezdet Phiaiból, Ecküt a Hősökből, Wolfiet a Punnany Massifból, Diazt, valamint az MR2-től a szerkesztő-műsorvezető Horváth Gergelyt. Az est műsorvezetője Sub Bass Monster lesz.Ha ne adj Isten nem jutnál be az eseményre, ajánljuk az újra induló Slam Poetry Klubot, aminek első eseménye március 29-én lesz a Mika Tivadar Mulatóban.

  • Mit? Red Bull Pilvaker - A Szavak Forradalma
  • Mikor? 2012. március 14. 20:00
  • Hol? VAM Design Center