Már mi is vágjuk a centit, hiszen kevesebb mint egy hónap múlva újra Száund!! Ezúttal azoknak szeretnénk segíteni, akik még nem nagyon tudják, hogy mire számítsanak ebben a négy napban. A hét végéig minden nap egy ötös csokorral készülünk, a legnagyobb nevekből, akik miatt érdemes kilátogatni mindenkinek, aki kedveli a Balaton Sound által képviselt vonalat. A mai nap a „tuc-tucosabb” vonal öt képviselőjét, a Magnetic Mant, Fedde le Grand-t, David Guettát, Armin van Buurent és Tiestot vesszük górcső alá.

Magnetic ManA Magnetic Man nem egy, nem kettő, hanem három dubstep legenda nevét rejti. Artwork, Benga és Skream külön-külön is igazi hősnek számít az itthon egyre több elektronikus zenefüggőt maga mellé állító, külföldön pedig népszerűségének csúcsán járó dubstep mozgalomban. Ők hárman arra esküdtek fel, hogy a műfajt a mainstream és a slágerlisták világában is felfuttatják. Annak ellenére, hogy a croydoni Big Apple Records dubstep-közösség tagjaiként már a kilencvenes évek végóráitól kezdve ismerik egymás arcát és munkáit, kezdetben mégis úgy döntöttek, hogy külön úton járva harcolnak a közös ügyért. Artwork többek között megalkotta a mozgalom himnuszát, a halhatatlan Red-et, Benga kiadójával, a Benga Beats-szel ért el sikereket, Skream Midnight Request Line című számával állította át a The Guardian, a The Wire és a Pitchfork médiumok nehezen befolyásolható kritikusainak szenzorait a dubstep rezgéseire. 2007-ben döntöttek úgy, hogy egyesítik erőiket és a Dubstep Allstars: Volume 5 néven futó gyűjteményhez tett hozzájárulásaikkal (Soulz, Alright, What's Happening?, Ligma) mutatták meg mire képesek. Az igazán nagy tömegeket megmozgató teljesítményre még három évet kellett várni; tavaly jelent meg a Magnetic Man formáció első nagylemeze a Columbia Records kiadó képviseletében, amely az Artwork-Benga-Skream-szövetség nevén lett az év legfigyelemreméltóbb dubstep-munkája. Júliusban a Heineken Balaton Sound közönsége a 'három az egyben' törvény által mindig garantált minőség és a dubstep frissességének jegyében láthatja élőben először Magyarországon együttműködni a legendás triót. Minden ami dubstep, három az egyben.

Fedde le GrandFedde le Grand minden ellentétes véleményt kizáróan a legkeresettebb holland DJ-k közé tartozik, akinek kegyeiért a legnagyobb elektronikus zenei rendezvények szervezői és popsztárok versengenek.


2009-ben jelent meg a Flamingo néven saját kiadót is üzemeltető house DJ első nagylemeze, az Output, melyen számos vendégművész, például a Black Eyed Peas vezére, Will.i.am is közreműködött. Will.i.am mellett Fedde le Grand komoly alkotói kapcsolatot tart fenn Fatboy Slimmel, a Stereo MC's-es Rob Birch-csel, és Madonnával, de készített remixeket Robbie Williams-nek, Pete Tongnak, és Mr V-nek is. Fedde jelenleg Armin van Buuren-hez és Tiësto-hoz hasonlóan a New York-i Ultra Records művésze. 2009 óta szerepel a Dj Magazine világ legjobb lemezlovasait felsoroló százas listáján.

David GuettaDavid Guetta visszajáró vendég Zamárdiban, ahol a Heineken Balaton Sound programjában csak a világ legjobb DJ-i kapnak helyet. David Guetta minden kétséget kizáróan a világ legkeresettebb DJ-je, aki mindenki legnagyobb örömére 2008-as, 2009-es és 2010-es hangfoglaló megapartyja után idén is készen áll arra, hogy egy újabb fantasztikus bulival folytassa elképesztő Soundos sikerszériáját.
Tizenöt éves korában Guetta még csak legközelebbi haverjait forgatta meg szülei párizsi házának alagsorában, majd a későbbiekben a Fuck Me I'm Famous-buliknak és a hófehér dresszkódot előíró, nemzetközi Sensation White partykon való fellépéseknek köszönhetően egyre nagyobb létszámúra bővítette baráti körét, és ma már olyan arcok mozdulnak rá alkalomadtán az általa kikevert hangulatra, mint P. Diddy, Kate Moss vagy Penélope Cruz. Manapság Guetta a világ minden pontján rendre több tízezres közönség előtt lép fel. Csak tavaly több mint kétszáz helyszínen, több mint két millió ember volt rá kíváncsi. Évek óta lehetetlen kirobbantani a DJ Magazine világ száz legmenőbb DJ-jét felsoroló listáján a legjobb ötből, a Facebook-on majdnem tizenhét millió rajongója van, a YouTube-on pedig hetven milliónál többen látták videóit. Ez a népszerűség Bono figyelmét sem kerülte el, aki idén januárban felkérte őt, hogy dolgozzanak együtt a U2 következő lemezén.

Armin van BuurenArmin Van Buuren, a holland trance kultúra legismertebb DJ-je a hírnévszerzésen kívül nem igazán szereti elsietni a dogokat. A több mint negyven rádióadó műsorán hallható, tíz milliós törzsközönséggel rendelkező
A State of Trancevilághírűműsorvezetője a hosszú távú megoldásokat kedveli: főleg ha maratoni DJ-setekről, diplomaszerzésről vagy műsorsugárzásról van szó. A hollandiai Leidenben 1976-ban született, Jean-Michel Jarre és Klaus Shulze minimal elektro zenéjét az anyatejjel magába szívó van Buuren nevéhez köthető minden idők leghosszabb, tizenkét és fél órás élő DJ settje, de hasonlóan hosszú sikerszéria a már említett, cirka ötszáz adással tíz éve futó

A State of Trance című rádiós műsora is. Az is elismerésre méltó, hogy a pörgős partyélet mellett 2003-ban megszerezte a jogi diplomát is. Van Buuren a tekintélyes DJ-szaklap, a DJ Magazine százas listája alapján már a világ harmadik legjobb DJ-jeként jelentette meg első stúdióalbumát diplomaosztójának évében, 76 címmel. A bemutatkozást további három, rendre több tízezres közönség előtt tesztelt sikerlemez követette. A 2007-ben és 2008-ban már a világ legjobb dj-jének választott, producerként is aktív Armin van Buuren legutoljára a 2009-ben újramixelt Imagine albumával lépett fel hazánkban. Azóta még kétszer választották a világ legjobb DJ-jének, ami azt jelenti, hogy zsinórban négy éve senki sem képes felérni géniuszához az elektronikus zene világában. Armin live setjeire a világ minden pontján több tíz ezer ember mozdul meg egyszerre, és neve mindig az első vonalban szerepel a legnagyobb könnyűzenei fesztiválokon. Hősünk, akinek kegyeiért és mixeiért világsztárok versengenek, az idei Heieneken Balaton Soundra legújabb nagyszabású cinetrance víziójával, a tavaly megjelent Mirage albummal érkezik, hogy ismét letegye névjegyét a minőségi dance partykért rajongó magyar közönség előtt.

TiestoA világhírű holland DJ iskola legkiválóbb keverőművésze, Tijs Michiel Verwest idén nyáron a Heineken Balaton Soundon ismét egy hatalmas tömeg előtt bizonyíthatja, miért ő a világ egyik legnépszerűbb elektronikus zenésze. A klubkultúra legnagyobb sztárját a teljes Tijs Michiel Verwest név és tüsszentés helyett leginkább gyerekkori beceneve szerint, Tiëstoként ismeri a világ. Tiësto a nyolcvanas években egy kis bredai klubban este tíztől hajnali négyig tartó lemezpakolással kezdte pályafutását, hogy karrierjének csúcspontján főműsoridőben, a tv-nézők millióinak szeme láttára nyerjen aranyérmet DJzésből az athéni olimpia nyitóünnepségén zenélve. Ő volt az első olyan trance DJ akinek számait napközben is játszották a rádiók, illetve akinek stadionfellépéseire több tízezer rajongó váltott jegyet; 2004-ban két egymást követő napon, Hollandia egyik nagyo stadionjában, az arnhemi Gelredome-ban 25-25 ezer ember volt kiváncsi Tiësto koncertjére. Tiësto az élő fellépéseken túl is szeret sportot űzni a sikerekből, elég ha a holland DJ-fenomén által megnyert szakmai és közönség díjak listájára vetünk pillantást, amely bőven meghaladja a Tiësto remix munkáit felsoroló listát, vagy ha megnézzük a rangos DJ Magazine, a világ 100 legjobb DJ-jét rangsoroló, éves összeállítását, melynek dobogós helyeiről - amellett, hogy 2002-ben, 2003-ban és 2004-ben zsinórban háromszor végzett az első helyen-, az új évezred kezdete óta lehetetlen kiszorítani, a Flight 643, a Lethal Industry, a Suburban Train és a Traffic című mega klubslágerek szerzőjét. 2009-ben a trance királya a house és a pop világa felé nyitva jelentette meg Kaleidoscope című albumát, melyet egy monumentális válogatás lemez, a Magikal Journey, The Hits Collection követett, valamint egy különleges mixgyűjtemény, a Kaleidoscope: Remixed, melyen olyan ismert DJ-k készítettek átiratokat Tiësto anyagaiból, mint Ferry Corsten, Jonas Stenberg, Ali Wilson, Wolfgang Gartner vagy Mysto & Pizzi. Idén nyáron Tiësto népes hazai rajongótábora a Heineken Balaton Soundon bulizhat egy fergetegeset kedvencével, akit a világ minden pontján teltházas koncerteken több tízezres tömeg éltet.