Az opera, balett, könnyűzene, jazz, klasszikus és a világzene kedvelői mindig találnak nekik tetsző programokat világhírű fellépőkkel.

Budapesti Tavaszi és Őszi FesztiválIlyenek a Budapesti Tavaszi és Őszi Fesztivál, valamint az Opera, a Művészetek Palotája, a Millenáris és a színházak műsorra tűzött előadásai, tematikus rendezvényei . Nyáron a kőszínházak pihenő idején a Margitszigeten és a Városmajorban hangos az élet az operettől, rock-operáktól és drámáktól.

Érdemes időben jegyet foglalni a város legjobb koncerttermeiben zajló előadásokra.

Liszt-emlékévAz utcákat róva sokan észrevesszük a zongorabillentyűs Liszt Év 2011 feliratú plakátokat, melyek Liszt Ferenc, a világhírű zongoravirtuóz születésének 200. évfordulóját hirdetik. A magyar világpolgár, az ünnepelt világsztár, a keresztény gondolkodó és a zenepedagógus megnevezések egyike sem túlzás. A Zeneakadémia alapítója és első elnöke évfordulójának tiszteletére rendezett programsorozaton nap mint nap kerülnek színpadra élő és elfeledett művei a magyar és az európai koncerttermekben.

Zsidó Nyári FesztiválA klezmer rajongóknak az augusztus végén megrendezésre kerülő Zsidó Nyári Fesztivált ajánljuk, és mindenkinek, aki szeretne megismerkedni egy régi gyökerekkel rendelkező kultúrával. A rendezvény központi helyszíne a magyar zsidóság jelképe a Dohány utcai zsinagóga, mely már önmagában is páratlan látványosság, azonban a fesztivál idejére koncertteremmé alakul át. A 7. kerület terei, zsinagógái és szórakozóhelyei megtelnek kulturális rendezvényekkel, kiállításokkal, színházi előadásokkal, ifjúsági programokkal. A kóser éttermek a zsidó gasztronómia értékeire és ízeire hívják fel a figyelmet. A Gozsdu udvar a szefárd zene dallamaitól hangos, míg a filmszínházak a díjnyertes izraeli alkotásokat mutatják be. Budapest és Magyarország egyik legjelentősebb és leggazdagabb fesztiválja, mindenképp érdemes kézbe venni a program kalauzt és ellátogatni a helyszínekre.

Mesterségek ÜnnepeAz államalapítás ünnepén gyerekekkel is kiváló program a Mesterségek Ünnepe a Budai Várban, ahol a látogatók megismerkedhetnek a kosárfonás, korongozás, hangszerkészítés és még sok más tradicionális szakma fortélyaival.

A Mesterségek Ünnepe egy élő népművészeti fórum. A várkerület egy vásári forgataggá alakul át komédiásokkal, mutatványosokkal, utca- és bábszínházzal. A színpadokon is a hagyományőrzésé a fő szerep, ahol magyar és külföldi énekesek, táncosok és zenekarok lépnek fel. Mint minden valamire való magyar rendezvényen, itt is kiemelkedő résztvevők a kulináris élvezeteket kínáló vendéglátó helyek, melyek bemutatják a hagyományos és a népi gasztronómia elemeit.

Szegedi Szabadtéri JátékokMagyarország déli, mediterrán városában, Szegeden, 75 éves múltra tekint vissza a Szegedi Szabadtéri Játékok. A Dóm téren felállított nagyszínpad minden nyáron július-augusztusban várja az érdeklődőket. Budapest legnagyobb társulatai és színészei két hónapon keresztül kápráztatják el a szegedi és a nemzetközi közönséget. A repetorárban operák, musicalek, zenés játékok és prózák szerepelnek. Azon pedig ne lepődjön meg senki, ha az utcán vagy egy étteremben lépten-nyomon belebotlik az autogramot osztogató színészekbe.

Nemzetközi OperafesztiválMiskolcon az opera szerelemeseit várják a 20. század egyik legnagyobb magyar zeneszerzőjének, Bartók Béla tiszteletére rendezett Nemzetközi Opera Fesztiválon. A kelet- és közép-európai opera élet fellegvára, a legmeghatározóbb Bartók fesztivál ez. A Bartók + rendezvényen bemutatásra kerülnek Bartók leghíresebb színpadi művei (A Kékszakállú herceg vára, A csodálatos mandarin, A fából faragott királyfi) világhírű művészek szereplésével, hagyományos és kortárs rendező elvek szerint. Továbbá a címben rejlő „+” karakter egy-egy zeneszerző bevonását jelenti a tematikába. Az elmúlt években Verdi, Puccini, Mozart, Csajkovszkij, a francia operairodalom, a szláv zeneélet jelentős művei kerültek a programba.

Budai Gourmet FesztiválA magyar ízek bemutatására és ízlelésére is számtalan alkalmat találhatunk. Februártól késő őszig egymást érik a budapesti és vidéki bor-, pálinka-, kolbász fesztiválok, mindezt a tradicionális és újhullámos gasztronómia jegyeivel kísérve. Kézműves hazai ízek vására a magyar sajt, lekvár, méz, szörp, olaj termelőkkel és készítőkkel. A Budai Gourmet Fesztiválon a főszerep a boré és az azt kísérő sajtoké és sonkáké. Karácsonykor kihagyhatatlan egy pohár forralt bor elfogyasztása az ünnepi fényektől meghitt környezetben a Vörösmarty téri vásáron.
A kínálat gazdag, böngésszen szabadon a kultúra világában!