Ingyenes applikáció segíti a jövőben azokat a budapestieket, akik hely-, sportműfaj-, szolgáltatás- és egyéb specifikációk mentén keresnének sportolási lehetőséget a fővárosban. A Budapest Sport Alkalmazás különböző szempontok szerinti bontásban szinte az összes fővárosi sportolási lehetőséget és sportprogramot tartalmazza.

A regisztráció után a felhasználók közel száz sportág közül választhatják ki a számukra legérdekesebb, legfontosabb mozgásfajtákat a balettől elkezdve a búvárkodáson át a kungfuzásig. Beállíthatóak a preferált kerületek is, ahol sportolni szeretnénk, illetve az egyéni szempontok szerint testre szabhatóak egyéb kategóriák is, így külön megjelölhető, hogy akadálymentesített, wifivel rendelkező, kutyabarát helyen akarunk-e sportolni, vagy akár épp az, hogy baba-mama barát legyen az edzőterem, ahová szívesen járnánk. A fenti szűrőkkel meghatározott érdeklődési körnek megfelelő eseményekről, hírekről is beállítható értesítés.

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa adta az apropót az alkalmazás elkészítéséhez, amelynek eseményei külön kiemelést kaptak a felületen. Jelenleg az augusztus második hétvégéjére tervezett Jógázz a Citadellán és az októberi Nordic Walking napról lehet már most minden tudnivalót begyűjteni, illetve hamarosan bővül a lista az edzéstanácsadásokkal kísért szabadtéri edzésekkel, amelyeket ősztől szerveznek meg újabb hét alkalommal a fővárosban.

A Budapest Sport Alkalmazás letölthető IPhone-ra innen és Androidra innen. Az applikáció fejlesztői továbbra is várnak minden visszajelzést, véleményt, javaslatot az alkalmazás tartalma, működése kapcsán, hogy a kapott értékelések, reakciók alapján tovább javíthassák a felhasználói élményt.