Már nemcsak térkép áll a rendelkezésünkre, ha a jó idő érkeztével szabad levegőn vágnánk bele az életmódváltásba. Ha valami, akkor ez ráveszi az embereket a mozgásra: egy helyen megtalálunk mindent, amit az ingyenes szabadtéri sportokról tudni lehet, megtámogatva egyéni életmódváltás-történetekkel, edzői tanácsokkal.

Egy éve írtunk arról a Free Sport Parks térképről, ami az ingyenes szabadtéri sportlehetőségeket gyűjti össze Budapesten és országos szinten, interaktív módon. Az azóta eltelt hónapokban országosan már több mint 1200 helyszín került fel a térképre, ebből Budapesten több mint 650 szerepel.

Kezdeményezője, Fehér Paszkál azóta elkészítette a Freesportparks weboldalt, ahol további funkciókkal és kezdeményezésekkel bővült a térképes projekt. A Járókelő blog segítségével nemcsak új helyszíneket, hanem hibát és rongálást is bele lehet jelenteni. A Közösségi SportparkPÉDIA aloldalon részletesen elmagyarázzák az egyes sportparkok funkcióit (angolul is, gondolva az itt élő/tanuló külföldiekre), az Eddz okosan rovatban pedig edzők magyarázzák el bemelegítéstől kezdve a taposógép használatán át a nyújtásig, mit hogyan érdemes csinálni egy fitnesz- vagy kondiparkban (a kettő nem ugyanaz).

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=E3x3BV3KC7Y

Még egy blogot is indítottak, ahol inspiráló történeteket olvashatunk egyéni fejlődéstörténetekről (egyelőre csak egyet, a 37 éves Csaba történetét, aki a középiskola óta nem sportolt). Továbbá az egyes városok és kerületek közösségi egészség- és sportkoncepcióját, sporteseményeit, ingyenesen használható, közösségi sporttereikről is összegyűjti az oldal, a II., a XIII. és a III. kerületek már csatlakoztak is, de folyamatban vannak további kerületekkel és városokkal is egyeztetések.