Bár az elmúlt egy-két évben voltak biztató kezdeményezések, a fővárosi éjszakai életről még mindig a pesti oldal jut eszünkbe. A tavaszi szezonra ráfordulva azonban váratlanul Budán, az egykori Cinema Hall helyén nyitott egy olyan klub, amiért érdemes átkelni valamelyik hídon, hogy annak teraszáról nézzük végig a napfelkeltét, koktéllal a kézben. Megnéztük a Premier Clubot, ami nem csak lokációjában, hanem labirintusszerű elrendezésében, több helyszínében és szintjében is más, mint amihez hozzászokhattunk eddig.

A Budai Entertainment & Gastro első emeletén jobbra, a Buda Bed Cinema irányába elindulva hamar egy olyan előtérbe érünk, ami sejtetni engedi, hogy nem csak mozi üzemel itt. A főváros éjszakai életében járatosak nélkülünk is tudják, hogy sokáig itt üzemelt a Cinema Hall, múlt hét óta azonban pénteken és szombaton ismét nemzetközileg (el)ismert DJ-k szettjeitől hangos két (vagy esetenként három) terem. Ráadásul ez még az üzemeltetők tervei szerint csak a kezdet: elnyújtott nyitvatartással, a nyári szezonban a szokásos programok mellett nappali/szabadtéri vetítésekkel, és úgy összességében a belvárosi szórakozóhelyekhez képest valami mással próbálnak csapást mérni a jobbagyféltekés partiközpontra.

Történt mindez úgy, hogy a többek közt a Der Morgent és a Rattust is elindító szervezőcsapat a Corvin Club bezárása után elkezdett új helyszín után nézni – és bár egy másik miatt mentek át Budára, végül ebben látták meg a lehetőséget. Tavaly nyár óta tartanak a felújítások, februárban pedig több zárt körű parti után mindenki előtt megnyitott a Premier Club, hogy a klubkultúra továbbra se csak a pesti oldal privilégiuma legyen.

A két fő teremben közös a Void Acoustics hangrendszer – amit ráadásul mind a négy sarokba felszereltek a tökéletes hangzás érdekében –, és az, hogy rendelkeznek saját bárpulttal. A kialakításuknál továbbá szempont volt, hogy egy kicsit intimebb, otthonosabb hangulatuk legyen, mint amit a legtöbb helyen megszokhattunk: a táncteret körbevevő lépcsőkön például több kanapét is elhelyeztek, így nem kell a fal mellett guggolva bólogatni, ha esetleg elfáradnánk. Ráadásul mindkettőben elég hangsúlyosak a névből (hexagon, sinus) adódó vizuális megoldások is.

A több száz főt befogadni képes termek mellett van egy harmadik – jelenleg úgy ötven főre kalibrált – tánctér is. Ennek a különlegességét az adja, hogy a zenék itt a Dub Phase által összerakott soundsystemen szólalnak meg, ami egyrészt garantálja, hogy a zenehallgatás fizikai élmény lesz, másrészt a kiváló megszólalást is. A vetítővásznak miatt ide experimentálisabb, elszállósabb programokat terveznek, esetleg VJ-kísérettel, amik akár afterpartyként is funkcionálhatnak.

De azoknak is tudnak valamit ajánlani, akik a Corvin Club város fölötti panorámát kínáló tetőteraszát hiányolják: innen csak a Bécsi út, valamint a Kolosy tér mindennapjai tárulnak elénk, de a látvány így is meggyőző. Főleg, hogy az üzemeltetők hozzátették, hogy szeretnének majd egy street foodos standot, valamint egy pultot is ide.

Saját bevallásuk szerint a meghívott vendégek spektruma a technó-tech house-house vonalon mozog majd főleg, de a partisorozataik eddigi vendégein végigtekintve számíthatunk majd meglepetésekre, és a műfajok teljes spektrumát lefedő lineupokra. A partikat illetően megjegyezték, hogy bár nem terveznek dresscode-ot, vagy hasonlót, „berlini” módra szűrni tervezik a vendégeket – számukra elsősorban az a fontos, hogy egy összetartó, a klubbal együtt fejlődő törzsközönség alakuljon ki a Premier körül.

A végére már csak egy kérdésünk maradt: mi lesz így az ágymozis teremmel? Mint kiderült, a hét nagyrészében ugyanúgy üzemel tovább, mint eddig, de terveznek különleges vetítéseket, valamint olyan apró változásokat, hogy a filmekre jegyet váltó vendégek egy takarót is kapjanak a maximális komfort érdekében. Ráadásul az sincs kizárva, hogy egy-egy hétvégére a vetítőterem egyfajta „chill-szobává” változzon, ahol rápihenhetünk a headliener DJ szettjére.