Az 1956-os forradalom során komoly károk keletkeztek a Corvin Áruház épületében, ennek következményeként került 1968-ban a Blaha Lujza tér felőli oldalára a finoman szólva sem esztétikus alumíniumborítás. Amelynek ráadásul a rögzítése többet ártott, mint használt, így időszerű volt már az elbontása, mely ma el is kezdődött, egy nagyobb felújítási munka részeként – 2019 végére ugyanis teljesen megújul az egész Blaha Lujza tér.

Ahogy azt alig egy hónapja megírtuk, a jelenlegi tervek szerint 2019 végére újul meg teljesen a Blaha Lujza tér, a felújítás pedig az akadálymentesítés vagy a felszíni parkoló nagy részének megszüntetése mellett a Corvin Áruház bádog homlokzatának elbontását is jelenti – utóbbi pedig a jelek szerint el is kezdődött.

A homlokzatra egyébként 1967-ben került fel a ma látható “bádog” – szaknyelven uxaflex– borítás. A szemfülesebbek eddig is sejthették, hogy hogyan nézhetett ki fénykorában az épület, mivel a Somogyi Béla és a Márkus Emília utcákba bekukkantva látható még az eredeti homlokzat egy kis darabkája: bőségszarus, szárnyas nőalakok és Hermész-fejek kandikálnak ki a borítás mögött.