Egy rövid sajtóeseményen találkozhattunk Jamie Oliverrel. Immár két nevével fémjelzett éttermet is találunk Budapesten, ám első alkalommal látogatta meg fővárosunkat.

Csütörtök délidőben voltunk hivatalosak a Jamie's Italian-be, ahol bár szigorú időbeosztású program keretein belül, de a sajtó és néhány szerencsés rajongó találkozhatott a brit séffel. Jamie Oliver a szemünk előtt vált egy szórakoztató, átlagos, főzni szerető angol srácból profi üzletemberré és tévés személyiséggé. Sejtettük, hogy közvetlen és laza lesz, hiszen nem éppen a konvenciók embere.

Itthon 2016-ban nyitott meg az első, olasz koncepció köré épült Jamie's egység, a Budai Várban, majd idén követte a második – kifejezetten pizzéria– a Gozsdu udvarban. Mindkettő a Zsidai Gastronomy Group vezetése alá tartozik, hiszen övék a régió Jamie-éttermeinek üzemeltetése.

Rövid köszöntő és fotózkodás, ebéd, majd egy kötetlen kérdezz-felelek következett. A sztárséf nem győzte dicsérni a hazai alapanyagokat – különösképp a mangalicát – és kicsit mesélt a kritériumrendszeréről is. Arról, hogy sokan szeretnének vele dolgozni, ám nem mindenki nőtt még fel a feladathoz, hogy minden alapelvének 100%-ban megfeleljenek. Ilyen például az alapanyagok GMO-mentessége, a humánus állattartóktól érkező húsok használata. Szerinte a legjobb alapanyagok csak valóban jó emberektől érkezhetnek, mai napig szeret otthonában is kistermelőkkel találkozni, beszélgetni, együtt dolgozni.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=v77hqq6Soe0

Először látogatott Budapestre, ám elmondta, hogy annyira tetszik neki, hogy hamarosan a családjával is eljönnek hozzánk, hogy nekik is megmutathassa a fővárost. Viccből meg is jegyezte, hogy figyeljük az Instagramját, ahol biztosan arra buzdít majd mindenkit, hogy mondjanak le minden előre tervezett utazást és inkább jöjjenek Budapestre. Udvariasság, vagy nem, ez kedves volt.

Ahogy az is, ahogyan elismerően nyilatkozott a magyar vendéglátósok, különösképp séfek, szakácsok munkájáról. Szerinte, ha egy étteremben legénységet keresnek, abszolút előny, ha valaki Magyarországról érkezett, mert kreatív, jól felkészült szakemberek hírében állnak.

Jamie Budáról aztán a pesti egységbe ment és egy kis városnézést is tervez még mára, tehát senki se lepődjön meg, ha szembejön vele a Pucér Szakács.