A megfestendő falfelületekről ezúttal mi is dönthetünk: az idei fesztiválra július 5-ig várják a szervezők a helyszínötleteket.

Negyedik alkalommal szervezik meg a Színes Város Budapest Fesztivált, melynek köszönhetően minden nyár végére több magyar és külföldi művész ötlete nyer teret egy-egy szürke fővárosi falfelületen, bizonyos tematika mentén haladva. 2017-ben a magyar művészek mellett várhatóan Németországból, Ausztriából, Spanyolországból, Lengyelországból és Nagy Britanniából is érkeznek hozzánk alkotók. A 2017-es, egy hónapon át tartó fesztivál témája a tavalyi vizes vezérfonal után most a diskurzusra és ellentétpárokra épül, az inspiráló fogalmak pedig a gasztronómia és a bor lesz, ami azt jelenti, hogy ősz elejére már étellel és itallal kapcsolatos falfestményekkel bővülhetnek a város falai, és hogy mely falak, azok tőlünk is függnek. Ami újdonság az előző eseményekhez képest, hogy egy kiemelt partnerváros is kiveszi a részét az alkotásból, ez pedig Berlin lesz: több berlini alkotó munkáját láthatjuk majd Budapesten, valamint a fesztiválhoz kapcsolva elkészül egy budapesti alkotó murálfestménye Berlinben.

A fesztivál után valamelyest mindig megváltozik a városkép, hiszen nem egy színes tűzfallal bővül ilyenkor Budapest.

Több dologban ​ is újítunk idén​, szeretnénk kifejezetten a budapestieket megszólítani, és bevonni a város színesítésébe azáltal, hogy különböző ​ elhanyagolt kültéri falfelületeket, akár tűzfalat, vagy felújításra szoruló​ helyszíneket javasoljanak. Célunk, hogy a felújítás és​ a művészeti alkotás által átalakuljanak a köztéri felületek, így színesebb és izgalmasabb pontjai születnek a ​városnak” – mondta el Flór Péter, a fesztivált szervező Színes Város Csoport főtitkára. A javasolt fővárosi felületeket július 5-éig​ várják az info@szinesvaros.hu email címre.