Levegőben akrobatikázó bringásokkal és szörfösökkel lesz tele augusztusban a Kopaszi-gát, ugyanis Budapesten rendezik meg a világ egyik legnívósabb extrémsportversenyét.

A FISE világ körüli turnéjának Kanada és Kína mellett idén Budapest az egyik állomása, ahol 55 országból, több mint kétezer versenyző mutatkozik be profi, senior és amatőr besorolásban. A magyar fővárosban a Görkorcsolya Freestyle, BMX Freestyle Park, BMX Freestyle Flatland és Wakesurf kategóriákban rendeznek versenyeket, három napon át.

Augusztus 18. és 20. között zajlik majd nálunk az extrémsportverseny, és egy különleges szörfversenyt is rendeznek a Dunán. A FISE World Series világkupa-sorozatát négy helyszínen rendezik meg, a versenyt az extrém sportok olimpiájaként is emlegetik. A verseny már májusban elkezdődött Franciaországban, Budapest után pedig Kanadába és Kínába mennek tovább a versenyzők.

Minden állomáson változtathatnak a résztvevők pontszámaik alapján a helyzetükön. A megmérettetés mellett fontos szerepe van a látványnak is: nézőként egy óriási show műsor részeseivé válhatunk. A FISE (Festival International des Sports Extrêmes) első rendezvényét az extrém sportok fesztiváljaként 1997-ben rendezték, 2008-ra már egy ötnapos fesztivállá nőtte ki magát a francia városban. A több kontinensre is kiterjedő világkupa turné 2014-ben indult.