"25 elképesztő dolog, amit valószínűleg nem tudtál Magyarországról" címmel közölt cikket a The Telegraph.

A lap a március 15-i nemzeti ünnep apropóján összegyűjtött 25 olyan érdekességet Magyarországról, amiről egy átlagos turista nem valószínű, hogy hallott. A Balatont egy tengerparti nyaralás remek alternatívájaként említi, nem véletlenül nevezzük magyar tengernek. Kiemeli a fürdővilágot is, gyógyító hatásával együtt, nem hagyhatja ki Rubik Ernőt és a kockáját, a sok magyar származású feltalálót és Nobel-díjast, Harry Houdinit, mint budapesti születésű illuzionistát és szabadulóművészt.

Ír Tokajról, mint a legrégebbi hivatalosan elismert és szabályozott borvidékről, de ha már az alkoholnál tartunk, természetesen nem hagyja ki a pálinkát sem, amely minden bajra, nyűgre jó nagyanyáink szerint. Mesél arról, miért nem koccintottuk sokáig sörrel, és hogy egymás szemébe nézünk ilyenkor, de megemlíti a paprikát, az egykori magyar filmeseket, akik Hollywoodban nagy sikereket értek el. A vízilabda és a sakk is fontos szerepet játszik az életünkben, hiszen jól teljesítenek sportolóink, sakkozóink mindkettőben.

Budapesten kiemeli a Városligetben található Anonymus-szobrot, a régi kisföldalattit, amelynél csak a londoni metró az öregebb, és a sok föld alatti labirintust és barlangrendszert, melyekből Budapest alatt is találunk párat. Nekünk van a második legnagyobb zsinagógánk a világon, és a különleges hangulatú romkocsmáink miatt is sokan zarándokolnak a fővárosba. A Flippermúzeumunk pedig a TripAdvisor pontozása alapján népszerűbb úti cél, mint például a Budai Vár vagy a Szabadság híd. A hegyek között zakatoló gyermekvasút is különleges látványosság a cikk írójának, aki megemlíti azt is, hogy sokak szerint a magyar nyelvet roppant nehéz elsajátítani.