Pár héten belül elkezdik lebontani a Petőfi Csarnokot, amely harmincegy évig szolgálta jóban-rosszban a fővárost. Akármennyire is ízléstelen, a méltó megemlékezés jár azért neki, ezért bejártuk a hosszú ideje üresen tátongó monstrumot, megszámoltuk az egykori fellépők és vendégek szellemeit, és konstatáltuk, hogy ledózerolás kétségkívül kegyelemdöfés lesz az egykor népszerű, ám ma már korszerűtlen és mindig is csúnya épületszörnynek. A búcsú tehát nem könnyes, de azért érezni, hogy egy korszak véget ért.

Az üres kávéspoharak és flakonok, mennyezetről lelógó vezetékek, a szabadtéri színpadnál felgyülemlett szemét már az elmúlás egyértelmű jeleit mutatják. A Petőfi Csarnok a Karthago zenekar koncertjével nyitott 1985. április 27-én, és sokáig a főváros egyetlen ifjúsági szabadidőközpontjának számított, filmklubokkal, kiállításokkal, görkoriklubbal, de a „rock fellegváraként” is számon tartották. 1986-ban itt tartotta első nagyobb divatbemutatóját az azóta elhunyt Király Tamás, ez volt a Depeche Mode-klub állandó otthona, itt lépett fel a Nirvana, Björk, a Gotan Project, a Faith No More, a Black Sabbath, a Placebo, a Kasabian, és biztos sokan emlékezünk még arra a 2005. június 20-ai estére, amikor több száz másik emberrel egyetemben heverésztünk a fűben, kintről hallgatva a Jamiroquai-koncertet.

Az idő azonban eljárt az egykor népszerű szórakozóhely felett, és 2011-ben felröppentek az első hírek a bezárásával kapcsolatban. 2013-ban még úgy tűnt, megmenekül és felújítják, ám a Liget Projekt közbeszólt, és bejelentették elbontását. 2015. október 23-án egy utolsó Csillagfény diszkóval, az október 24-25-ei hétvégén pedig rockkoncert-maratonnal búcsúzott el közönségétől.

A legendás PeCsa Bolhapiacnak is mennie kellett, ők a Lőrinczi piacon találtak új otthonra. Az 1985. május 1. óta a főváros legnépszerűbb használtáru-cserélési pontjának számító vásár november 12-én nyitotta ki kapuit utoljára, a bejáráson valószínűleg az ő maradványaikat tekinthettük meg a szabadtéri színpadnál.

Az emeleten a Közlekedési Múzeum repüléstörténeti kiállítása volt található, amit csak tavasztól őszig látogathattak, ugyanis a fenti rész fűtésére már nem futotta - ottjártunkkor is melegebb volt kint, mint bent.

A PeCsa helyén a japán SANAA építésziroda tervei alapján fog megépülni az Új Nemzeti Galéria, amely a közhiedelemmel ellentétben kisebb lesz, mint elődje; egészen pontosan 10 729 négyzetméter helyett 9095.