Shopping

Ahol néha a gazdik is majszolgatnak – Flash kutyapékség

Fotó : Hartyányi Norbert - We Love Budapest
Ahol néha a gazdik is majszolgatnak – Flash kutyapékség

Fahéjas csiga, csirkemájas pite, sütőtökös keksz, mogyoróvajas répatorta – végigfutva a Flash pékség kínálatán, szinte már rohannánk is a Villányi útra a frissen sütött falatokért, csakhogy a termékek nem két, hanem négylábúaknak, azon belül kutyáknak készülnek. 

Évekkel ezelőtt – honnan máshonnan, mint minden fura dolog hazájából –, az Egyesült Államokból érkezett a hír, hogy pékséget nyitottak kizárólag kutyusok számára készült finomságokkal. Magyarországon nem a tavaly szeptemberben alapított Flash kutyapékség volt az első ilyen, de úgy tűnik, az egyetlen, amelyik talpon maradt. Azóta nemhogy megáll a lábán, hanem a pesti üzletet követően immáron Budán is hozzájuthatnak a gazdik a legfinomabb és legegészségesebb jutalomfalatokhoz.
Fotó: Krisztián Bódis / Budapest Images
Jókai Tímea az online marketingből igazolt át az állatok világába és mivel imádja a kutyusokat, édesanyjával együtt belevágott az eb-bizniszbe. “Miután egyszer elolvastam, miket raknak a jutalomfalatokba, eléggé kiábrándultam és úgy döntöttem, inkább megsütöm én. Kezdetben a saját kutyusomon, illetve a barátaimén kísérleteztem, valamint feltűnt, hogy a barátom is rájár a falatokra. Ebből következik, hogy az ételek – bár nincs bennük se só, se cukor, tehát gyakorlatilag íztelenek – emberi fogyasztásra is alkalmasak” – mondja Tímea.
Fotó: László Balkányi / We Love Budapest
Olyannyira alkalmasak, hogy egyszer megtörtént a következő eset: egy gazdi az itt vásárolt fahéjas csigát útközben hogy, hogy nem elmajszolgatta, majd visszajött, hogy akkor venne a kutyájának is valamit… És ha ez nem lenne elég, akad olyan rendszeres vásárló, akinek konkrétan kutyája sincs. Nem meglepő, hogy néhány érdeklődő elcsábul mondjuk a (cukrozatlan) mogyoróvajas-vaníliás krémsajttal töltött csirkemájas “pupcake”-et látva.
Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Persze a fő “vevőkört” az ebek jelentik, akiknek csupa egészséges jutalomfalatot lehet itt vásárolni, amennyiben megérdemlik. Tímea az interneten talált recepteket fejlesztette tovább és rukkolt elő olyan egyedi produkciókkal, mint például a hamarosan a pultba kerülő kutyamacaron. Tőle tudjuk, hogy az először erre járó kutyatulajdonosok kezdetben nem nagyon mernek kockáztatni és inkább biztosra mennek: húsos dolgokat vesznek, aztán mernek csak bevállalni olyan falatkákat, mint mondjuk a főként vizslákra nyugtatólag ható levendulás harmónia keksz.
A pici üzletben gyakran tartanak szülinapi bulikat kutyusoknak, ilyenkor a szomszédos kiskertben játszhatnak önfeledten, miközben a gazdáik szemezgethetnek az eledelek mellett az egyedi termékek (nyakörvek, pulcsik, sapkák, stb.) között. Népszerűek a szülinapi torták (banános “csokis”, sertésmájas), de sokan szeretik a – többek között almás vagy répás ízben kapható – “pupcake”-eket is. Rossz hír viszont a macskatulajdonosoknak: itt kizárólag az ebek kedvében járnak!

Flash kutyapékség

Facebook
Weboldal
Cím:
 1118 Budapest, Villányi út 86.