A belváros buliutcájából sétálóutcát varázsolnak egy napra.

Szeptember 3-án egy egészen különleges utcafesztivál várja majd a Kazinczy utcába látogatókat. Az eddigi hagyományokhoz híven szeretnék megmutatni, hogy milyen hasznos és jó, ha sétálóutcaként funkcionál a Kultúra utcája, méghozzá állandó jelleggel, s ha végre nem napi több száz autó, hanem biciklisek, sétálni vágyók, és a családosok lepik el Erzsébetváros egyik legfrekventáltabb részét.

Idén – amellett, hogy koncertekkel, gyerekprogramokkal, közösségi főzéssel várnak mindenkit a helyi vendéglátóhelyek – egy másik, a témához erősen kapcsolódó, és nagyobb léptékű kezdeményezés is feltűnik, méghozzá a Nemnövekedés budapesti konferenciája, és annak csapata, illetve meghívott vendégei, előadói. A Kőlevesben 11:00-től a Futrinka Egyesület tart egy mini örökbefogadó napot, a Mika Tivadar Mulatóban pedig 14:00-től kreatív foglalkozás lesz gyerekeknek, újrahasznosítható anyagokból.

Lesz utcazene is bőven, nem csak a szokott helyeknél (Szimpla Kert, Kazimír, Mika Tivadar), hanem 5 órától a Király utcai saroknál lévő játszótéren is, egy hatalmas köztéri jammeléssel készül Budapest majdnem minden zenésze. Jön a Cilinder művészeti iskola bemutatókkal és játékokkal, lesz tollas, longboard verseny, biciklis lassúsági verseny felnőtteknek, itt lesz a Tünet Együttes és persze a Nemnövekedés karnevál résztvevői akik bármikor meglephetnek minket egy biciklivel hajtott turmix gép bemutatóval vagy akár egy rögtönzött kórusművel.

Részletes program itt.