Már zajlik a Budapest Főváros Önkormányzata, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Magyar Kerékpárosklub által indított Budapest Pumpa Teszt a belvárosban.

Milyen biciklipumpát szeretnél használni Budapesten? A fővárosi önkormányzat és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit KFt. kerékpáros indított közpumpa-tesztet a fővárosban. Budapest városarculati cége köztéri pumpákat szeretne elhelyezni a bringával közlekedők mindennapjainak megkönnyítésére. Szeretnék a legpraktikusabb és legjobb minőségű pumpát választani, ezért kihelyeztek egymás mellé egy kék, egy zöld és egy sárga pumpát.

Ezt a három különböző típusú eszközt kell letesztelni, majd online vagy a pumpákra helyezett QR-kódok segítségével kitölteni egy rövid kérdőívet, hogy melyiket találtuk a legjobbnak, legoptimálisabbnak. A Bálna
Csarnok felőli bejáratánál várnak a pumpák arra, hogy kipróbálják a bringások, és visszajelzést adjanak a tapasztalatokról. Azt kell kiválasztani, hogy melyik pumpa teljesített legjobban a leírásban szereplő szempontok szerint.

A teszt eredményeinek kiértékelése után remélhetőleg több köztéri pumpa is helyet kap majd a városban, és a bicikliseknek nem kell benzinkúton vagy bringaszervizben megállni, hanem a város különböző csomópontjain tölthetik majd fel leeresztett gumijukat levegővel. A teszt összesen két hétig tart, a használati útmutatót pedig megtaláljuk a pumpákon. Szakmai partnernek a Magyar Kerékpárosklubot kérték fel,.