A CROMA betonpad a köztéri bútor kategóriában nyerte el az Architizer A+ Awards közönségdíját.

Az Architizer A+ Awards a világ egyik legfontosabb építészeti és dizájner díja, egy nemzetközi szakmai zsűri díjazza több száz kategóriában a munkákat. Idén a köztéri bútor kategóriában a VPI Betonmanufaktúra terméke, a CROMA betonpad bejutott a legjobb öt termék közé, ezt követően pedig most elnyerte a közönségdíjatadta hírül az Építészfórum.

A két tervező, Paunoch Renáta és Varga Péter István fontosnak tartotta, hogy a finom anyaghasználatot és a funkcionalitást is előtérbe helyezze. A pad anyaga egy speciális és saját fejlesztésű nagyszilárdságú finombeton. Tartós, mégis finom felület, amit jó megérinteni. Több olyan elemből áll, melyeket variálni lehet, így térben különböző alakzatokat lehet létrehozni. A grafikákkal is díszíthető padokat egyébként Budapesten megtaláljuk már a Pollack Mihály téren és Vizafogó sétányon is.

"Tárgyaink létrehozását a napjainkban is zajló betontechnológiai forradalom tette lehetővé. A fejlesztéseknek köszönhetően megjelent speciális anyagok alkalmazásával igen karcsú és összetett formákat, nagy tömörségű és teherbírású szerkezeteket, valamint szokatlanul finom felületeket hozunk létre." – olvashatjuk a VPI Facebook-oldalán.